Reklam

Ragıp Çiçen Soruyor: "27 milyon Nerede?"

Karabağlar'daki 42 milyon liralık Uzundere Rekreasyon Alanı Projesi'ni yapan Ragıp Çiçen, kendisine 15 milyon lira ödendiğini, paranın geri kalanının nereye harcandığını bilmediğini söyledi.

Ragıp Çiçen Soruyor: "27 milyon Nerede?"

Karabağlar'daki 42 milyon liralık Uzundere Rekreasyon Alanı Projesi'ni yapan Ragıp Çiçen, kendisine 15 milyon lira ödendiğini, paranın geri kalanının nereye harcandığını bilmediğini söyledi.

Ragıp Çiçen Soruyor: "27 milyon Nerede?"
12 Eylül 2015 - 10:29

İzmir'in Karabağlar ilçesindeki Uzundere Rekreasyon Alanı'ndaki devasa Nasreddin Hoca ile Nuh'un Gemisi heykel binalarını, diğer sanatsal heykelleri, tematik oyun alanları projesini yapan heykeltıraş Ragıp Çiçen, Egeli Sabah'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Projeye başlamadan önce kendisine İller Bankası'ndan kredi çekileceği sözünün verildiğini ancak öyle olmadığını söyleyen heykeltıraş Çiçen, "Kavga dövüşten sonra projeyi yapmam için yalvardılar. Öyle kabul ettirdiler. İşe başladığımın 3. ayında bir başkan yardımcısı 'proje için ayrılan parayı çoktan bitirdiler' dedi. Karşılıklı taahhütlerimiz vardı. Sözler tutulmadı. Zemin etüdü, altyapı onlara aitti. 60 gün zemin etüdü yapmadılar. Kendim yaptırmak zorunda kaldım. Sonradan bana yüz binlerce lira gecikme cezası kestiler" diye konuştu. Eski belediye başkanı Sıtkı Kürüm'ün kendisinden sözleşmeyi iptal etme tehdidiyle 1.5 milyon lira borç aldığı iddiasına ilişkin de konuşan Çiçen, "Beni Sıtkı Kürüm ile bu olaydan 1.5 sene önce Torbalı'da şantiyede çalışırken Bedri Serter tanıştırmıştı. 500 bin liralık ilk taksidi almaya oğlunun arabasıyla Bedri Serter geldi. Sonradan diğer iki taksidi de Kürüm'e makamında teslim ettik. Kürüm parayı aldıktan sonra bana şantiyedeyken 'sen o parayı unut' dedi. Sıkıntıdan 2 kez kalp krizi geçirdim. Kürüm, 'Bu paranın tamamını meclis üyelerine ve encümene dağıttım. Bir kuruşu boğazımdan geçmedi. Bunun üzerine su içeceksin' dedi. Nasreddin Hoca kafasını takamamamın sebebi budur" açıklamasını yaptı. Çiçen, rekreasyon alanının temel atma törenine davet edilmediğini de belirterek, "Tören günü şantiyede kendi odamdan tören alanına gitmek istedim. Güvenlik görevlisi 'davetli değilsiniz. Kusura bakmayın emir böyle' dedi, göndermedi. Ben de 'Sadece Aziz Kocaoğlu'na selam vereceğim' deyince izin verdiler. Tören alanına gittim. Kocaoğlu'na kendimi tanıttım. 'Bir problem var. Çirkin şeyler oluyor' dedim. Bunun üzerine Kocaoğlu bir bayanı çağırdı ve bana randevu verdi. Ancak o günden sonra sözünü tutmadı. Telefonla bile bir daha Aziz Kocaoğlu'na ulaşamadım" dedi.
HANGİ PİSLİĞİ ÖRTECEĞİZ!
Sıtkı Kürüm döneminde Karabağlar Belediyesi'nde yaşananların şimdiki Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nu bile rahatsız ettiğini anlatan Çiçen, "Selvitopu bana seçildikten 45 gün sonra 'Hangi taşı kaldırsan pislik çıkıyor. Hangi pisliği nasıl örteceğimi bilmiyorum' demişti. Ben Uzundere'de Nasreddin Hoca Heykel binasını toplam 14 milyon liraya yaptım. 7 milyon lirası sözleşmeye girdi. '2014'ün birinci ayında yapacağımız yeni bir sözleşme ile fiyatı arttıracağız' dediler. O yüzden sözleşmemde 7 milyon liraya yapmış gibi göründüm. Sözleşmede olmayan birçok şeyi yaptım. Kürüm 'sen yap ilave edeceğiz' dedi" şeklinde konuştu.
"ORTADA KORKUNÇ BİR HIRSIZLIK VAR"
Çiçen, amfi tiyatro, taş yollar ve alandaki yollar haricinde projenin tamamının kendi eseri olduğunu, herkesin 42 milyon lirayı kendisinin aldığını sandığını dile getirerek, şöyle devam etti: "Bana 15 milyon lira ödendi. 27 milyon lira nereye harcandı bilmiyorum. Ortada korkunç bir hırsızlık var. Duvarlar için kullanılan taşlar Karafatma Dağı'ndan getirildi. Bu taş duvarları da belediye personeli ördü. Bunu bana bir başkan yardımcısı söyledi. Duvarların yapımı için bir ihale yapılmış ve sanki özel sektöre yaptırılmış gibi 27 milyon lira para ödenmiş. Duvarları örmek için dışarıdan bir tane işçi getirilmedi. 27 milyon liralık çimento mu alındı?" Kürüm başkanlığı döneminde, Karafatma Dağı'ndan çıkarılan taşlarının ilçeye 20 milyon lira kazanç sağladığını ifade etmişti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum