Reklam

Romanlar hedef büyüttü! Kılıçdaroğlu ile görüşecekler

CHP çatısı altında siyaset yapmak isteyen Roman kökenli 30 belediye meclis üyesi aday adayı beraberlerinde partilerinin İzmir Milletvekili Özcan Purçu ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'i ziyaret etti. Yücel’in tam destek verdiği ve ‘Kesinlikle değerlendireceğiz’ dediği Roman meclis üyesi aday adayları bugün de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek.

Romanlar hedef büyüttü! Kılıçdaroğlu ile görüşecekler

CHP çatısı altında siyaset yapmak isteyen Roman kökenli 30 belediye meclis üyesi aday adayı beraberlerinde partilerinin İzmir Milletvekili Özcan Purçu ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'i ziyaret etti. Yücel’in tam destek verdiği ve ‘Kesinlikle değerlendireceğiz’ dediği Roman meclis üyesi aday adayları bugün de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek.

Romanlar hedef büyüttü! Kılıçdaroğlu ile görüşecekler
23 Ekim 2018 - 11:09

İzmir’de en az 15-16 ilçede belediye meclis üyesi çıkarmak istediklerini belirten CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, “İlk defa İzmir’de her ilçede meclis üyesi aday adayımız var. 30’a yakın aday adayımız var. Bu çok önemli. Bu, ilk defa oluyor. Daha önce hiç yoktu, olmuyordu. Bir belediye başkanı ya da başkan yardımcımız da yok. Aşama aşama gidiyoruz. Meclis üyeliklerinden başlayalım dedik. Bir dahaki seçimlerde artık hedeflerimizi daha da yükselteceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) çatısı altında siyaset yapmak isteyen İzmirli Romanlar, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bugün Ankara’da özel bir görüşme yapacak.

CHP’de Cuma gününe kadar sürecek olan aday adaylığı başvuru sürecinde 30’a yakın Roman kökenli isim meclis üyesi aday adaylığına resmen başvurdu. Beraberlerinde CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile biraraya gelen Roman STK temsilcileri, 30 ilçenin en az 15’inde belediye meclis üyesi çıkarmak istediklerini Yücel’e iletti.

YÜCEL’DEN TAM DESTEK

Görüşmede yer alan CHP İzmir Milletvekili Purçu, Roman kökenli belediye meclis üyesi aday adaylarını dinleyen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in kendilerine, “Değerlendireceğiz. Olması gerekiyor, geç bile kalındı, sizlerle daha güçlü olacağız, meclis üyesi aday adayı arkadaşlarımızı kesinlikle değerlendireceğiz” dediğini belirtti.

İL BAŞKANIMIZIN TAVRINDAN MUTLU OLDUK

İl Başkanı Yücel’in tavrından büyük memnuniyet duyduklarını kaydeden Milletvekili Özcan Purçu, “İl başkanımız ilgiliydi. Romanların örgütlü bir biçimde ve talepleriyle kendisini ziyaret etmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti sayın il başkanımız. Romanlarla ilgili daha ciddi adımlar atılacağını söyledi. Değerlendireceğiz dedi. Biz de mutlu olduk il başkanımızın tavrından” dedi.

MECLİS ÜYESİ ADAY ADAYLARIMIZLA GENEL BAŞKANIMIZI ZİYARET EDECEĞİZ

Roman belediye meclis üyesi olmadığını vurgulayan Roman kökenli CHP'li Purçu, ilk adımı attıklarını, bugün sayın 16.00’da partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşeceklerini belirterek, “Bugün meclis üyesi aday adaylarımızı sayın Genel Başkanımızı ziyaret etmeye gidiyoruz. Dörtte görüşeceğiz genel başkanımızla” bilgisini verdi.

İZMİR’DE İLK KEZ HER İLÇEDE MECLİS ÜYESİ ADAY ADAYIMIZ VAR

Purçu, henüz belediye başkan adayları olmadığını, işe meclis üyesi aday adaylıklarıyla koyulduklarını dile getirerek, İzmir’de ilk kez 30 ilçenin 30’unda da Roman kökenli belediye meclis üyesi aday adayı olduğunu vurguladı.

EN AZ 15-16 İLÇEDE MECLİS ÜYEMİZ OLSUN İSTİYORUZ

İzmir’de 30 ilçenin en az 15-16’sında belediye meclis üyesi çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Özcan Purçu, büyükşehir belediye meclisinde de en az bir Roman üye istediklerini belirtip ve şöyle konuştu:

“Roman sivil toplum kuruluşları Romanlar kendilerine oy versin şeklinde kendilerine bir slogan belirledi. CHP çatısı altında meclis üyeliği hedefiyle işe koyulduk. Bugüne kadar bizim hiç belediye meclis üyemiz, belediye başkanımız ya da belediye başkan yardımcımız yok. Artık biz de kimliğimizi oluşturmaya çalışalım. Biz de artık CHP çatısı altında bir yerlere gelmek, sorunlarımızı çözmek istiyoruz. Henüz belediye başkan aday adayımız yok. Böyle bir talebimiz olmadı. Aşama aşama gidiyoruz. Meclis üyeliklerinden başlayalım dedik. Bir dahaki seçimlerde artık hedeflerimizi daha da yükselteceğiz. Çünkü sorunlarımızı dar kapsamlar dışında toplu olarak çözemiyoruz. Mutlaka siyasette olmalıyız. Onun için yavaş yavaş kademe kademe başladık. İlk defa İzmir’de her ilçede meclis üyesi aday adayımız var. 30’a yakın aday adayımız var. Bu çok önemli. Bu, ilk defa oluyor. Daha önce hiç yoktu, olmuyordu. STK temsilcilerimiz de ‘Vekilim daha önce bizi partilerde saymıyorlardı, sayenizde il başkanıyla toplantı yapıyoruz’ diyerek memnuniyetlerini dile getiriyor. Yavaş yavaş farkındalık artıyor. Bilinç artıyor. Karşımızdaki kişiler de bizi önemseyip ciddiye alıyor, derdimizi daha rahat anlatabiliyoruz. Sesimizi duyurabiliyoruz, bu zamanla daha da artacak. Keşke hepsi meclis üyesi olarak seçilse. En kötüsü yarısını istiyoruz, 15-16 meclis üyesi istiyoruz. Gönül 30’da 30 ister ancak en kötüsü yarısı olsun. Büyükşehir de bizim belediyemiz. Biz de orada olmak istiyoruz. Bir tane de büyükşehirde meclis üyemiz olsun istiyoruz.”

PARTİLER ARASINDA ROMAN OYLARINI ALMAK İÇİN REKABET VAR

Purçu, İzmir’de 300 bine yakın Roman yurttaşın bulunduğunu, her siyasi partinin Romanlardan sadece oy istediğini dile getirerek, İzmir’de Romanların kaybedilen ilçeler başta olmak üzere CHP için çalışacağını belirtti ve şu değerlendirmeyi yaptı:

“İzmir’de 300 bine yakın Roman vatandaşımız var. Siyasi partiler arasında Roman oylarını almak için bir rekabet var. Romanların oyunun nereye gittiğini bugüne kadar kimse bilemiyordu net olarak. 200 bin Roman seçmen var İzmir genelinde. Ciddi bir rakam. Önceki seçimlerde 7 kişiyle Selçuk’u kaybetmişiz. Dolayısıyla bir kişi bile bu seçimlerde bizim için önemli bu seçimlerde.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum