Reklam

Saadet Öğretmen: Çocuklarım artık rahat uyuyacak

İzmir’in Menderes İlçesi’nde dört yıl önce küçük kız öğrencilere cinsel içerikli film izlettiği ve cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle öğretmen Sadet Özkan’ın ihbarı sonucu yargılanıp, 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 82 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Adil Şahintürk’ün aldığı ceza Bölge Adliye Mahkemesi 15. Ceza Dairesi tarafından onandı. Saadet Öğretmen, "Artık çocuklarım rahat uyuyacak" dedi.

Saadet Öğretmen: Çocuklarım artık rahat uyuyacak

İzmir’in Menderes İlçesi’nde dört yıl önce küçük kız öğrencilere cinsel içerikli film izlettiği ve cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle öğretmen Sadet Özkan’ın ihbarı sonucu yargılanıp, 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 82 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Adil Şahintürk’ün aldığı ceza Bölge Adliye Mahkemesi 15. Ceza Dairesi tarafından onandı. Saadet Öğretmen, "Artık çocuklarım rahat uyuyacak" dedi.

Saadet Öğretmen: Çocuklarım artık rahat uyuyacak
16 Mayıs 2018 - 10:17

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Başkanı Saadet Özkan, istismar sanığı okul müdürü Adil Şahintürk'ün cezasının onanmasına çok sevindiğini belirterek, "Suç yarına kalır ama yanına kalmaz. Çocuklara her kim zarar vermeyi düşünüyorsa karşısında bizi bulacak. Çocuklarım artık rahat. Şükürler olsun. Mavi kelebekler huzurlu uyuyacak" dedi.

Davaya konu olan olay, Menderes ilçesinde 17 Mayıs 2014'te jandarmaya gelen telefon ihbarında Sancaklı Mahallesi'ndeki okulda 20 yıldır öğretmen ve vekil müdürlük yapan Adil Şahintürk'ün 6 kız öğrenciye cinsel içerikli film izletip, cinsel istismarda bulunduğu öne sürülmüş, 6 ile 11 yaşları arasındaki öğrencilerin psikolog eşliğinde ifadeleri alınmıştı. Suçlamaları reddeden Şahintürk tutuklanmış, hakkında 102 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Geçen yıl 15 Ekim'deki duruşmada Nilüfer Öncel başkanlığındaki mahkeme heyeti, delillerin büyük ölçüde toplanmış olması ve tutukluluk süresini dikkate alarak, sanığın oy birliğiyle tahliyesine karar vermişti. Bitme aşamasında olan dava, aynı okulda görev yapan öğretmen Saadet Özkan'ın, BİMER'e şikayetiyle tekrar kamuoyunun gündemine gelmişti. Tutuksuz yargılanan sanığın, 28 Haziran'daki duruşmada tutuklanmasına karar verilmişti.

Davanın görüldüğü İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi 13 Temmuz 2017'de sanık hakkında "cinsel istismar" suçundan 79 yıl 6 ay, "müstehcen yayın izletme" suçundan ise 3 yıl olmak üzere 82 yıl 6 ay hapis cezası vermişti. Heyet, sanık Adil Şahintürk'ün mağdur İ.I'ya "müstehcen film izletme" suçu sabit olmadığından beraatine, sanığın tutukluluk halininin devamına karar vermişti. İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinin Adil Şahintürk hakkında "cinsel istismar" suçundan 79 yıl 6 ay, "müstehcen film izletme" suçundan ise 3 yıl olmak üzere verdiği 82 yıl 6 ay hapis cezası ile bir mağdura "müstehcen film izletme" suçundan verdiği beraat kararı, sanık ve mağdur avukatları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları tarafından temyiz edildi. İzmir Bölge Adliyesi 15. Ceza Dairesi, dosya üzerinden yaptığı incelemede sanığın mağdur İ.I'ya "müstehcen film izletme" suçunun sabit olmadığından verilen beraat kararını onadı. 15. Ceza Dairesi "cinsel istismar" ve "müstehcen film izletme" eylemlerinin sanık tarafından işlendiğinin kanuna uygun olarak yürütülen duruşma sonucu saptandığını bildirerek, vicdanı kanının kesin, tutarlı ve çelişmeyen verilere dayandırıldığını ve mahkemenin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığını belirtip, 82 yıl 6 ay hapis cezasına Yargıtay Yolu açık olmak kaydı ile onadı.

“22 yıl boyunca çocuklar acı çekti “

Sanık öğretmenin aldığı cezanın onanmasına çok sevindiğini ve çocukların artık rahat uyuyacağını söyleyen UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Genel Başkanı Saadet Özkan, şunları söyledi:

“22 yıl boyuncu bir köydeki bir çok çocuk bu insandan acı çekti. Ve maalesef ki hiçbir şekilde yapılanlar ve yaşananlar gün yüzüne çıkmadı. Fakat ülkemizde çocukların yaşadığı bu korkunç insanlık suçuna sesimizi çıkarmak zorundayız. Sesimizi çıkartmak da yetmiyor, takip etmek zorundayız. Çünkü bizim çocuklarımızdan başka bugünümüz yarınımız yok. Onlar bizim geleceğimiz ve biz onlara yaptıklarımızla model oluyoruz. Onların yaşadıkları bu durumda onların yanında olmak zorundayız. Bunları yaşamadan da önüne geçmek zorundayız. Çocuklarım dünyaya bir insanlık dersi verdiler. Onlar susmadılar ben onların sesi oldum. Çocukların sesi olmaya da devam edeceğim. Çok ilginç bir tesadüf. İllahi takdir demek istiyorum. Kararın onandığı gün, bu olayı ihbar ettiğim günün yıldönümüydü. Kızlarımla mücadeleye başladığım gündü. Çocuklarım artık rahat. Ben de rahat bir nefes aldım. Başka çocukların da yanında olacağım. Benim kızlarım birer kahraman. Benim kızlarım okuyacak, güzel evlilikler yapacaklar, güzel hayatlar kuracaklar. Ben de o hayatların şahidi olacağım. Başka çocuklar da bunu yaşamadan buna hep birlikte engel olacağız. Bir seferberliktir bu. Ucim’e insanlar üye olsun. Çocuklarımız güzel günler yaşasın. Onların yeri adliye koridorları değil. Onlar oyun oynama hakkına sahipler. Onlar mutlu olma hakkına sahipler. Benim çocuğumun yaşadığı güzel hayatı diğer çocuklar da yaşasın. Benim çocukken yaşadığım güzel hayatı başka çocuklar da yaşasın. Elimizden geleni yapacağız. Çocuklara yapılan bu karanlık, korkunç, insanlık dışı muameleyle baş edeceğiz. Kaybetmekten korkanlar değil mücadele edenler kazanırlar ve biz kazanacağız. Iyi yürekli insanlar kazanacak."

YORUMLAR

  • 0 Yorum