Reklam

‘Sağduyuyu elden bırakmayacağız’

Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Valiler Toplantısı'na katılan Başbakan Binali Yıldırım, ABD ile yaşanan vize gerilimi hakkında konuştu.

‘Sağduyuyu elden bırakmayacağız’

Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Valiler Toplantısı'na katılan Başbakan Binali Yıldırım, ABD ile yaşanan vize gerilimi hakkında konuştu.

‘Sağduyuyu elden bırakmayacağız’
12 Ekim 2017 - 09:31

Türkiye ile ABD'nin vize işlemlerini karşılıklı askıya alması ile ilgili, "Temennimiz iki müttefik arasındaki ilişkilerin kısa sürede normale dönmesi" diyen Yıldırım, "Bölgesel ve küresel gerilimlerin tırmandığı bu süreçte ülke olarak sağduyuyu elden bırakmayacağız" dedi.
Terörle mücadele ve TSK'nın İdlib operasyonuna ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, bu sene başından itibaren bin DEAŞ mensubunun tutuklandığını 146 ülkeden 53 bin kişinin üzerinde terör zanlısına da ülkeye giriş yasağı getirildiğini açıkladı.

'SAHADA OLACAĞIZ'

Yıldırım açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Son bir yılda teröre karşı, teröristlere karşı, 178'i büyük olmak üzere toplam 42 bin 650 operasyonu başarıyla gerçekleştirdik. Son dönemde terörle mücadelede muazzam bir uyum mevcut." Türkiye'ni Suriye'de oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun farkında olduğunu kaydeden Yıldırım, "Tedbirlerimizi peşin olarak almak üzere sahadayız. Biz bölgede bir terör değil, barış kuşağı oluşturmak için gayret gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

OVAKÖY HAZIRLIKLARI TAMAM

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani'nin bağımsızlık referandurumuna karşın Irak ticaretindeki etkisini bitirmek için çalışmalar hızlandı. Ankara ve Bağdat yönetimi bölge ticaretine alternatif oluşturacak Ovaköy Sınır Kapısı için ön hazırlıkları tamamlandı. Habur Sınır Kapısı yerine Şırnak'ın Silopi ilçesinde açılacak Ovaköy Sınır Kapısı ile ilgili son detaylar Başbakan Binali Yıldırım'ın hafta sonu gerçekleştireceği Bağdat ziyaretinde nihai şeklini alacak. Projeyle ticaretin büyük bölümü Habur'dan Ovaköy'e kaydırılacak ve Bölgesel Yönetim saf dışı bırakılacak.


YORUMLAR

  • 0 Yorum