Reklam

Salih Erkek Yazdı: "Nihat Zeybekçi ve İzmir"

Gazetem İzmir imtiyaz sahibi Salih Erkek bu haftaki köşe yazısında "Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin olası İzmir adaylığını" kaleme aldı...

Salih Erkek Yazdı: "Nihat Zeybekçi ve İzmir"

Gazetem İzmir imtiyaz sahibi Salih Erkek bu haftaki köşe yazısında "Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin olası İzmir adaylığını" kaleme aldı...

Salih Erkek Yazdı: "Nihat Zeybekçi ve İzmir"
25 Kasım 2018 - 19:22

Geçtiğimiz Cumartesi günü siyasi parti liderleri, medya temsilcileri ve AK Parti’ye gönül veren seçmenler büyük bir heyecan içerisinde AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın aday tanıtım toplantısını takip etti.
14 büyükşehir ve 26 il belediye başkan adayının açıklandığı toplantıda herkesin merakla beklediği İzmir, İstanbul ve Ankara adaylarının açıklanmaması dikkatimi çekti.
Ankara ve İstanbul adayları da şahsımı ilgilendiriyor, bu şehirlerde seçmen üzerinde çok büyük hatırları olan dostlara sahibim; ancak beni en fazla kapımın önü yani Ege’nin incisi güzel İzmir’imiz ilgilendiriyor…
Herkesin malumudur, geçtiğimiz günlerde AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak eski Ekonomi Bakanımız, değerli şahsiyet, saygın insan Sayın Nihat Zeybekçi’nin ismi geçmişti.
Bu gelişmenin üzerine Sayın Zeybekçi’yi gazetemin manşetine taşımış, İzmir adaylığı hakkındaki “mahallenin güzel kızını kim istemez” sözlerine yer vermiş, daha sonra iyi niyetle yaptığı bu açıklamanın art niyetli kişilerce farklı yöne çekildiğini haber yapmıştım.
Lakin aday tanıtım toplantısında İzmir’in açıklanmaması üzerine 30 yıllık siyasi tecrübeme dayanarak Sayın Zeybekçi’nin İzmir’den aday gösterilmeyeceği kanısına vardım.
Şöyle de bir durum var, Sayın Zeybekçi çok değerli, saygın, Türkiye Cumhuriyeti Devletine üstün hizmetler etmiş birisidir; ancak İzmir halkı dokunmadıkları, temasları olmayan bir kişiyi makul görmez.
Demem o ki İzmir halkı isim babası olduğu ithal aday, yani içinden çıkmayan birini aday görmek istemez.
Ayrıca, AK Parti İzmir teşkilatında yapmış olduğum araştırmada edindiğim sonuca göre Sayın Zeybekçi’nin adaylığına sıcak bakılmıyor, kendisinden ziyade İzmir halkıyla temasları olan Mahmut Atilla Kaya, Hamza Dağ, Nükhet Hotar, Mahmut Özgener ve İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün isimlerini zikrediyorlar.
İzmir halkı ile AK Parti teşkilatlarının içine sinmeyecek bir adayla yarışa girilmesi halinde sonuç baştan belli olur. Benden söylemesi.
Şimdi gelelim diğer siyasi partilere…
MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli Cumhur İttifakı’na destek amacıyla İzmir, İstanbul ve Ankara’da aday göstermeyerek AK Parti’nin adaylarına oy isteyeceğini açıklamıştı.
CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ise bir yandan ittifak görüşmelerini hızlandırırken diğer yandan da İzmir’de sevilen, örgütün benimseyeceği aday arayışını sürdürüyor, bir yandan da her şeye maydanoz olan Aziz Kocaoğlu’yla uğraşıyor.
Çünkü Aziz Kocaoğlu İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sözünden çıkmayacak birinin aday gösterilmesini istiyor; bu sebeple de Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur’un bu göreve uygun olduğunu düşünüyor.
Bu nokta itibari ile CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve parti kurmaylarına 2014 yerel seçimlerini hatırlamalarını, Aziz efendinin partisi CHP’ye İzmir’de 8 ilçeyi nasıl kaybettirdiğini anmalarını tavsiye ediyorum.
Ayrıca CHP İzmir örgütünde yaptığım araştırmada İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ismi önde çıkıyor.
Benden söylemesi…

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için…


YORUMLAR

  • 0 Yorum