Reklam

Salih Erkek Yazdı...

47 MARDİN SEVİNCİ!

Salih Erkek Yazdı...

47 MARDİN SEVİNCİ!

Salih Erkek Yazdı...
22 Ekim 2017 - 09:09

Yaklaşık beş yıl önce korkusuz ve gerçek habercilik yapma adına ilke edindiğimiz Vatan, Millet ve Bayrak doğrultusunda Gazetem İzmir haber portalını dahasında da bundan 47 hafta önce ulusal baskı niteliğindeki yazılı basınımız Gazetem İzmir'i kurarak Türkiye'nin dört bir yanındaki abonelerimizi başta İzmir olmak üzere yurdumuzda yaşanan haftalık gündemin yer aldığı haberleri derleyerek aydınlatmaya çalışıyoruz.
Bu sayı benim için biraz özel; çünkü doğup büyüdüğüm memleketim Mardin'in plakası.
35'nci sayımızda tüylerim nasıl diken diken olduysa, nasıl duygulandıysam bu sayıda da aynı duygu içerisindeyim.
Ne demişler "aslını inkar eden haramzadedir."
Ben doğduğum şehir olan Mardin'den de, doyduğum şehir olan İzmir'den de ve güzel yurdumun dört bir yanından da gurur ve onur duyuyorum.
Yazılı basına geçtiğimiz günden beri maddi olarak büyük külfet altındayız.
Bu sadece Gazetem İzmir ailesi olarak bizde değil yazılı yayın yapan bütün gazetelerde yaşanıyor. Çünkü bir gazetenin maliyeti giderlerle beraber 2 TL'yi geçiyor.
Peki bu gazeteler nasıl ayakta duruyor?
Tabii ki kamu kurumlarından, iş adamlarından ve talep doğrultusunda kişilere yapılan reklamlardan alınan ücretlerle...
Ancak üzülerek belirtmek istiyorum İzmir'de bu işi yapmak artık çok zor. Kendimizden veriyoruz ama bir yerde biz gazete sahipleri de tıkanıyoruz.
Örnekleri mevcut, birçok yazılı gazete basımları durdurarak sadece internette yayın yapmayı tercih etti. Maliyete yetişmek gerçekten de zor.
Biz Gazetem İzmir ailesi olarak vatandaşın haber alma özgürlüğünü kısıtlamamak adına bu soruna bir şekilde göğüs germeye devam ediyoruz, sonuna kadar da devam edeceğiz.
Ve şimdi gazetemize bağlı olarak Gazetem İzmir TV'nin yayın haklarını aldık, internette yayın yapacak olan televizyonumuz ile İzmir'deki olumlu ve olumsuz tüm konuları gündeme getireceğiz.
Doğru yapan düşman dahi olsa alkışlayacağız, vatandaşa lanse etmekten çekinmeyeceğiz, hata yapan en yakın dostumuz bile olsa kamuoyuna ifşa edeceğiz.
Doğru eğilir ama kırılmaz derler.
Gazetemize bağlı televizyonumuzun yayına başlayacak olması altı ıslak olanları korkutmaya başladı. Onlara da bir çift sözüm olacak; korkunun ecele faydası yok bilmem anlatabildim mi?

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için

NOT: Biz yaşımız ilerlediği için mi böyle durulduk bilmem ama maalesef gençlerimiz fevri olmaktan çekinmiyor, bu huylarından vazgeçmiyor. Burdan sevdiğim bir şahıs olan ismi bende kalsın kendisine sesleniyorum: Oğullarım ve yeğenlerimin bazıları seni tanır, severler, yaptığın hatadan dolayı üzgün ve kızgınlar. Sen kim için kimleri karşına alıyorsun farkında mısın? Umarım farkındasındır. İlk defa yapılan hatadır tekrarı olursa kasta girer.


YORUMLAR

  • 0 Yorum