Reklam

Salih Erkek yazdı...

Karabağlar'da Seçimi Kim / Nasıl Kazanır?

Salih Erkek yazdı...

Karabağlar'da Seçimi Kim / Nasıl Kazanır?

Salih Erkek yazdı...
31 Aralık 2018 - 08:16

Şahsımı tanıyanlar, yıllardır kaleme aldığım yazılarımı okuyan, yaptığım TV programlarımı izleyenler İzmir’e, özellikle de sevdam dediğim Karabağlar’a olan duyarlılığımı yakından bilirler.
Sevdam olan Karabağlar’ı ilçe yapma adına 19 yıl boyunca uğraş verdim.
Bu sürece başta eski Konak Belediye Başkanı Ahmet Sarışın, geçmiş dönem meclis üyeleri, Konak ilçe sınırlarında muhtarlık görevini yürüten birçok isim, yörenin kanaat önderleri, Erol Sevgican, Hüseyin Sağır, Daham Ecevit, Hacı Aslan Ecevit, Hacı Hikmet Erkek, Hacı Hıdır Kaymaz, İbrahim Morsümbül, bölgede görev yapan Sivil Toplum Kuruluşu başkan ve yöneticileri canlı şahittir.
Onların ve isimlerini yazıma sığdıramayacağım yüzlerce değerli ismin desteği, şahsımın azmi sayesinde ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın oluruyla Karabağlar’ı, o zamanki ismiyle Eskiizmir’i ilçe yapma hedefime ulaştım…
Sayın Erdoğan’ın konuya müdahil oluş sürecini de sizlerle paylaşmak istiyorum…
İzmirli işadamlarının daveti üzerine Hilton Oteli’ne gelen dönemin Başbakanı olan Sayın Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile kısa bir görüşme sağlama imkanı bulmuş, Eskiizmir’i yani Karabağlar’ı ilçe yapma adına oluşturduğum dosyayı kendisine sunmuştum.
Kendisiyle yaptığım görüşmede “Sayın Başbakanım sözünüzün eri olduğunuzu, mertliğinizi ve yiğitliğinizi bilen biriyim, içeriğinde 19 yıldır ilçe olması adına uğraştığım Karabağlar ile ilgili tüm bilgiler mevcuttur, bu anlamda hazırlamış olduğum bu dosyayı size emanet ediyorum” demiştim.
Bu konuşmayı yaptığım esnada Sayın Erdoğan’ın bir yanında eski Milletvekili Teyfik Ensari diğer yanında ise İsmail Katmerci vardı. Şahsımın Sayın Erdoğan’a “Salih Bey İzmir’de önemli bir siyasetçi, TV programı yapımcısı ve köşe yazarı, aynı zamanda da çok değerli bir arkadaşımızdır” diye tanıtılması üzerine Sayın Erdoğan “çok memnun oldum demesi, sağı ve solunda duran kişilere dönerek gereken neyse yapılsın, dosya güzel bir şekilde incelensin talimatını verdikten sonra şahsıma tekrar dönerek 'ne gerekiyorsa yapılacak hiç merak etme' demesiyle” dünyalar benim olmuştu…
Sayın Erdoğan ile yaptığımız görüşmeden kısa bir zaman sonra Karabağlar ve yanı sıra Bayraklı İzmir’in yeni ilçeleri olmuş 2009 yerel seçimlerinde de belediye seçimleriyle öz yönetimine kavuşmuş oldu.
“Karabağlar Seçimini Kim / Nasıl Kazanır” konusuna girmedin diyenler olabilir; tam da bu noktada seçimin istikametine vurgu yapmak istiyorum.
19 yıl boyunca ilçe olması adına uğraş verdiğim, bu uğurda dönemin başbakanına dahi ulaştığım, taşını toprağını, yatayını – dikeyini iyi bildiğim, halkıyla içli dışlı olduğum Karabağlar hakkında ilçe halkına AK Parti’den aday adayı olan isimleri sunarak kimin aday gösterilmesini istedikleri yönünde anket yaptım.
Herkesin malumudur, bu ilçenin belediye başkanlığı seçimi AK Parti ve CHP arasında geçecek; ancak ben sadece AK Parti adayı hakkında anket yaptım.
Neden mi?
Çünkü AK Parti şuanda bu bölgede geride, CHP favori durumda…
İstatistiklere baktığımızda gözlemleyebiliriz, örneğin başkanlık seçiminde CHP 25 bin oyla bu ilçede önde ve yerel seçimde İYİ Parti ile açık ittifak HDP ile de örtülü ittifak içinde olacak.
Yani CHP – İYİ Parti ve HDP oyları bir araya gelecek, gerisini siz düşünün…
Bu sebepten dolayı CHP’yi anketime almadım.
Şimdi gelelim yapmış olduğum ankete.
Şahsım her daim eğri oturur doğru konuşurum, bildiğimi söylemekten geri durmam.
Gerek AK Parti gerek CHP içinde Karabağlar ilçesinden aday adayı olan kişilerin neredeyse hepsi yakınım ve de dostlarımdır, benim yanımda hepsinin yeri ayrıdır.
Yatayda ve dikeyde vatandaş ile birebir yaptığım ankette Karabağlar ilçe kaymakamlığı görevinden istifa ederek belediye başkan aday adayı olan Sayın Mehmet Sadık Tunç’un adı önde çıktı.
Aday gösterilmesi halinde Sayın Tunç’un işi kolay mı derseniz “hayır” derim; hem de çok hayır!
Ancak Sayın Tunç’un işini kolaylaştıracak bazı etkenleri mevcut.
Örneğin Kaymakamlık görevini yürüttüğü dönemlerde zengin fakir demeden halka kapısını açık tutması, herkese elinden geldiğinden fazla şekilde destek olması, ilçe muhtarlarıyla uyumlu çalışması, STK başkanları ve temsilcileriyle ilçenin gelişmesi hakkında görüş alışverişinde bulunup kendilerine desteğini esirgememesi, esnafıyla, sporcusuyla, öğrencisiyle ilçe genelinde herkese dokunup yardım götürmeye çalışması, görevde bulunduğu süre boyunca halkın çekinmeden Kaymakamlığa gidebilmiş, derdini ve sorununu anlatabilmiş olması, göreve geldiği günden beri etnik kimlik siyasi - dini inanç ayırımı yapmaksızın tüm insanlarımıza onurlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu hissettiren kimliğe sahip olması bu yarışta kendisine büyük destek sağlayacaktır.
Bunun yanı sıra AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sayın Nihat Zeybekci de Sayın Tunç için çok büyük bir kazançtır…
Sayın Zeybekci’nin vizyonu, misyonu, saygısı, işbilirliği, çalışkanlığı, halkı samimi kucaklaması Sayın Tunç’a ayrı bir katma değer kazandıracaktır…
Buraya kadar her şey tamam; şimdi gelelim seçimin nasıl kazanılacağına…
Geçmiş yazılarımda da çokça bahsetmiştim, bir ilçe belediye seçiminin kilit noktası belediye meclis üyesi adaylarıdır.
Bu anlamda adaylık söz konusu olması halinde başta il başkanı Sayın Aydın Şengül, ilçe başkanı İrfan Doğruca ile oturulup halk tarafından kabul gören isimlerin meclis üyesi adaylığı belirlenmeli.
Bu kişiler asla parası olduğu veya bazı kimselerle yakınlığı bulunduğu için aday olmamalı.
Gerekirse Genel Başkan Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir kişiyi işaret edip bunu da listeye alın dese ve o kişi halktan, mahallesinden kabul görmeyen bir kişiyse, halk nezdinde kabul görmüyorsa listeye alınmamalı.
Lafın fazlası kime anlatılır bilirsiniz, diyeceğim o ki seçimin kilit noktası olan meclis üyesi adayları halk tarafından sevilen, sayılan, vizyonu – misyonu düzgün, ilçesine ve iline katkı sağlayabilecek, sadece ilçe belediyesine değil aynı zamanda büyükşehir adayına ve ülke genelinde partisine oy getirebilecek saygın kişilerden belirlenmelidir. 30 yılı aşkın süredir İzmir siyaseti içindeyim, bir şey diyorsam bir bildiğim var demektir. Biz ekip çalışmasıyla İzmir’de yıkılmaz denilen Yüksel Çakmur’a karşı Burhan Özfatura’ya seçim kazandırmış isimlerden birisiyiz bilmem anlatabildim mi?

Her şey yurdum ve yurdumun insanlar için…

NOT: Bu yazım tüm siyasi partiler içinde geçerlidir. Anlayana sivrisinek saz anlamayan Kadifekale’den atılan ramazan topu az.


YORUMLAR

  • 0 Yorum