Reklam

“Selvitopu vicdansızca bir kampanya yapıyor”

Güneydoğu ve Doğu Anadolu hemşeri dernekleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcisi ve beraberindeki birçok sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek Karabağlar Belediyesi önüne siyah çelenk bıraktı

“Selvitopu vicdansızca bir kampanya yapıyor”

Güneydoğu ve Doğu Anadolu hemşeri dernekleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcisi ve beraberindeki birçok sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek Karabağlar Belediyesi önüne siyah çelenk bıraktı

“Selvitopu vicdansızca bir kampanya yapıyor”
23 Mayıs 2018 - 09:31

Karabağlar Kaymakamlığı’nın medyada yer bulan 19 Mayıs’ta bayrakları toplattığı söylentisine karşın İzmir’de bulunan Güneydoğu ve Doğu Anadolu hemşeri dernekleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcisi ve beraberindeki birçok sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek Karabağlar Belediyesi önüne siyah çelenk bırakıp açıklamalarda bulundu.
İlk olarak sabah saatlerinde Karabağlar Kaymakamlığı’na ziyaret gerçekleştirerek Kaymakam Sadık Tunç’la görüş alışverişinde bulunan dernek ve STK temsilcileri ardından ise Belediye binası önüne gelerek siyah çelenk bıraktı. Çelenk bırakma töreni sonrasında katılımlar adına konuşma yapan Anıttepe Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı İbrahim Kılınç, belediye tarafından vicdansızca bir kampanya başlatıldığını belirtti.


Kılınç yaptığı açıklamasında, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın Karabağlar ilçemizdeki kutlamalarına ilişkin basın ve sosyal medyaya düşen haberleri üzüntü ile takip ettik. Coğrafyamızda yaşanan sıkıntılar her zamankinden daha fazla birlik beraberliğe ihtiyaç duymamıza sebep olmaktadır. Ülkemizin seçimlere hazırlandığı bu günlerde Atatürk ve bayrağımızın ulusumuzun ortak değerleri olduğu ve siyasete alet edilmemesi gerektiği hepimizin ortak düşüncesidir. Karabağlar ilçemizde düzenlenen bayram kutlamasının çok coşkulu geçtiği büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarının ve bayrağımızın bu kutlamaları süslediği ana tema oldukları da hem programı izleyenler hem de Karabağlar Kaymakamlığı’nın paylaştığı bayram kutlama fotoğraflarından da görülebilmektedir. Bu gerçeklere rağmen basına Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu tarafından servis edilen haber ve fotoğraflar yüzünden İlçe Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç hakkında vicdansız, haksız bir linç kampanyası yürütülmeye çalışılmaktadır. Biz burada toplanan sivil toplum örgütleri, Karabağlar halkı ve İzmir kamuoyu İlçe Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç’un toplumumuzun ortak değerlerine olan sevgi ve saygısını yakından bilmekteyiz. Atatürk ve bayrağımız konusundaki hassasiyetini düzenlemiş olduğu tüm etkinliklerde ve buna dair paylaşımlarda rahatlıkla görebilmekteyiz” dedi.


“TOPLUMU AYRIŞTIRMAYA ÇALIŞMAK KİMSEYE BİR ŞEY KAZANDIRMAZ”

Kılınç açıklamasında, bir çoğu gecekondudan oluşan Karabağlar’ın çok daha büyük sıkıntılarının olduğunu ve toplumu ayrıştırmanın kimseye bir şey kazandırmayacağını da belirterek, “ Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun, ilçenin sorunları ile ilgili ilçe kaymakamı ile iletişiminde bir sorun olmadığını bilmekteyiz. Kamu kurumları arasındaki ilişkiler basın yoluyla yürütülemez. Karabağlar Kaymakamlığı’nın düzenlediği etkinlikte bayrak mı eksikmiş? Ya da Atatürk posterleri mi eksikmiş? Bu konuda bir eksiklik olmamasına rağmen Atatürk’ü, bayrağı siyasete alet etmeye çalışan Muhittin Selvitopu’nu şiddetle kınıyoruz. Ortak değerlerimizin siyasete alet edilmemesi konusunda kendisini uyarıyoruz. Bu konularda istismarla uğraşacağına neredeyse tamamı gecekondulardan oluşan ilçesinin imarı ile uğraşsın, belediyecilik yapsın, toplumu ayrıştırmaya çalışmak kimseye bir şey kazandırmaz. Bu konuda kamuoyunda oluşturulmak istenen yanlış algıların giderilmesi için kendisini bir devlet adamına yakışır sorumluluğa davet ediyoruz. Bu yanlış düzeltilmediği sürece de konuyu takip edeceğiz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız” dedi.

Katılımcı STK'lar; ve temsilciler şu şekilde oldu;
Karabağlar Elazığlılar Derneği
Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Şirin Aydemir
Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Kazi Uzun
Karabağlar Ardahan Göle Derneği
Karabağlar Bayburtlular Derneği
Karabağlar AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Muhittin Kanat
İzmir Mardin Genç İş Adamları Derneği
Karabağlar Muşlular Derneği
Karabağlar AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Adnan Koçak
Kemalpaşa İş Adamları Derneği
İzmir Mardin Derikliler Kültür ve Dayanışma Derneği
Sivas Güneykayalılar Derneği
Karabağlar Ağrılılar Derneği
Karabağlar Bitlisliler Derneği
Sarıkamış Şehitleri Derneği
Ağrı Diyadin Derneği
Anıttepe Derneği
Anıttepeliler Derneği
Erzurumlular Federasyonu
Ege Mardinliler Derneği
İzmir Mardinliler Vakfı
İzmir Mardinliler Federasyonu
Midyatlılar Derneği
Van Ercişliler Derneği
Aksaraylılar Derneği
Kadifekale Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği ve Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek


YORUMLAR

  • 0 Yorum