Reklam

Sepil Tarih Verdi: "Büyük Gün 2018'de"

Başbakan Binali Yıldırım’ın şahsen ilgilendiği İzmir’e yapılacak iki stat konusunda çok hızlı gelişmeler yaşandığını söyleyen Sepil, tarih verdi: “14 Haziran 2018’de stadımızı açacağız...”

Sepil Tarih Verdi: "Büyük Gün 2018'de"

Başbakan Binali Yıldırım’ın şahsen ilgilendiği İzmir’e yapılacak iki stat konusunda çok hızlı gelişmeler yaşandığını söyleyen Sepil, tarih verdi: “14 Haziran 2018’de stadımızı açacağız...”

Sepil Tarih Verdi: "Büyük Gün 2018'de"
11 Haziran 2016 - 08:21

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davada, 18. Ankara İdare Mahkemesi'nin verdiği "İhale iptal kararı" nedeniyle inşaatı durdurulan Karşıyaka ve Göztepe statları konusunda, Başbakan Binali Yıldırım'ın devreye girmesiyle uygulanan B Planı, statlarına bir an önce kavuşmak isteyen KSK ve Göztepe kulüplerini de heyecanlandırdı.
Yeni Asır gazetesinden Fatih Şendil'in haberine göre; Yeni yapılacak stadı kulübün geleceğini kurtaracak önemli bir yatırım olarak gören ve konuyu yakından takip eden Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, "Başbakanımızın verdiği talimat stadın yapım süreciyle ilgili bize büyük zaman kazandırdı. Danıştay'a yapılan itirazın sonucu beklenmeden ihale iptal edildi. Gürsel Aksel Stadı için Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ve TOKİ Başkanı M.Ergün Turan ile görüştük. Hayalimizdeki stadı onlara anlattık. Artık stadımıza çok kısa sürede kavuşacağımıza inanıyoruz" dedi.

Binali Yıldırım'ın başbakan olmasının İzmir için büyük bir şans olduğunu ve kentin bunu iyi kullanması gerektiğini vurgulayan Sepil, "Yıldırım'ın devreye girmesi, kangren haline gelen statlar konusunun çözümü için büyük adımlar atılmasını sağladı" dedi. Sepil, Göztepeli taraftarlara stat konusundaki olumlu gelişmeleri Yeni Asır aracılığıyla müjdelerken, ilk kez tarih verdi ve şöyle konuştu: "14 Haziran Salı 2016 günü kulübümüzün 91. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. İnşallah 2 yıl içinde 14 Haziran 2018 günü kulübümüzün 93. yıldönümünü yeni stadımızda kutlayacağız. Artık o dedi. bu dedi, şu öyle olsaydı, bu böyle olsaydı zamanı değil. İzmir için Göztepimizin geleceği için birlik beraberlik zamanı."

YAŞAYAN BİR STAT

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, yeni yapılacak Gürsel Aksel Stadı için, "24 saat yaşayan bir stad olacak" yorumunu yaptı.

Yeni stadın, Göztepelilerin ve kentte yaşayan herkesin, her alanda yararlanacağı özel bir stadyum olacağını ifade eden Sepil, "Bu stad Türkiye'nin örnek tesislerinden biri olacak. nTOKİ ile yaptığımız görüşmelerde ek projeleri çimin özelliğini bile konuştuk. Çok hızlı bir şekilde hareket edeceğiz" dedi.

İKİNCİ MÜJDE TEKELİ TESİSİ

Gürsel Aksel Stadı için iptal edilen ihalenin, kısa bir süre içinde yenileneceğini müjdeleyen Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, ikinci müjdeyi de Menderes Tekeli'de yapmayı planladıkları altyapı tesisleri için verdi. "Biz bu kente ve Göztepe'ye tesis ve başarı kazandırmak istiyoruz" diyen Sepil, şöyle devam etti: "İnşallah Gürsel Aksel stadımızla birlikte, 93. kuruluş yıldönümümüzde Menderes Tekeli alt yapı tesislerimizi de hizmete açacağız.

Büyükşehir Belediyesi'yle de sık sık görüşüp projelerle ilgili fikir alışverişi yapıyoruz. Tekelideki alt yapı tesislerimizde A takımımızı da zaman zaman götüreceğiz. Bu iki tesis te bittiği zaman Göztepe için İzmir için önemli adımlar atılmış olacak."

O STATLAR YAPILACAK

İzmir'e yapılacak statlarla ilgili son günlerde yaşanan gelişmeler, kulüp yöneticilerini ve İzmirli sporseverleri heyecanlandırırken, konuyu Başkent'te yakından takip eden İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ ve Mahmut Atilla Kaya da, Başbakan Binali Yıldırım'ın şahsen el koyduğu statların en kısa sürede tamamlanacağını açıkladı. Karşıyaka ve Göztepe statlarına artık kimsenin itiraz edemediğini vurgulayan Hamza Dağ "Statlar ile ilgili süreç henüz bir yatırım yapılmadığı için bu şekilde gelişti. Hızla yeni stat için ihale süreci başlayacak. Yeni yapılacak proje ve ihale noktasında Büyükşehir Belediyesi'nin de tavrının olumlu olduğunu görüyoruz. Bu nedenle yargı kararı beklenmeden ihalenin iptalı noktasına gelindi. Yine aynı şekilde TOKİ eliyle bu stat gerçekleştirilecek. Projede bir iki düzenleme yapılacak. Biz İzmir'i statsız bırakmamak için elimizden gelen uğraşı gayreti gösteriyoruz. Önümüzdeki sezon inşallah bir İzmir takımını süper ligte göreceğiz" dedi.

KOORDİNASYON HIZ GETİRDİ

İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise Göztepe ve Karşıyaka statlarına ilişkin yoğun bir çalışma içinde olduklarını vurguladı. Kaya, "TOKİ Başkanımız, Göztepe Kulübü Başkanımız ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğümüzün koordinesi ile birlikte hızlı biçimde çalışmalarımız devam ediyor.

Çalışmaların tüm koordinasyonu bizzat Başbakanımız Binali Yıldırım'ın talimatıyla gerçekleşti. Süreç çok hızlı ilerliyor. Göztepe'nin ve İzmir'in ihtiyacı olan acil stat problemini çözeceğiz. Bu stat otopark ve sosyal donatı alanlarıyla çok güzel bir proje olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum