Reklam

'Şike kumpas davası'nda gerginlik: Atıldılar!

Müştekilerden Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile sanıklar Mehmet Baransu ve Ali Fuat Yılmazer arasında tartışma çıktı. Baransu ve Yılmazer duruşma salonundan çıkarıldı.

'Şike kumpas davası'nda gerginlik: Atıldılar!

Müştekilerden Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile sanıklar Mehmet Baransu ve Ali Fuat Yılmazer arasında tartışma çıktı. Baransu ve Yılmazer duruşma salonundan çıkarıldı.

'Şike kumpas davası'nda gerginlik: Atıldılar!
20 Şubat 2017 - 11:35

"Futbolda şike" soruşturmasında "kumpas" kurduğu iddiasıyla haklarında 35 yıldan 85 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 15'i tutuklu 108 sanık, Silivri'de ilk kez hakim karşısına çıkıyor. Müştekilerden Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile sanıklar Mehmet Baransu ve Ali Fuat Yılmazer arasında tartışma çıktı. Baransu ve Yılmazer duruşma salonundan çıkarıldı.
Futbolda şike soruşturmasında kumpas kurulduğu iddiasıyla haklarında dava açılan 108 sanığın yargılanmasına başlandı.
İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesinin kararıyla Silivri Ceza İnfaz Kurumu Duruşma Salonu’nda görülen davanın ilk duruşmasına, aralarında kapatılan Samanyolu Yayın Grubu eski Başkanı Hidayet Karaca, İstanbul eski Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer ve gazeteci Mehmet Baransu’nun da bulunduğu bazı tutuklu sanıklar cezaevinden getirilirken, yaklaşık 35 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Yüksel Ekşioğlu’nun aralarında bulunduğu bazı şikayetçi ve mağdurlar ile avukatları da duruşmaya katıldı.
AZİZ YILDIRIM: KÜFÜR EDİYOR
Duruşmada, sanıkların kimlik tespiti yapılırken bir anda ortam gerginleşti. Şikayetçi bölümünde oturan Aziz Yıldırım kendisine küfür ettiğini iddia ettiği Mehmet Baransu'ya göstererek, "Terbiyesiz. Dön önüne. Küfür ediyor" diye çıkıştı.
BARANSU: SEN KÜFÜR EDİYORSUN
Baransu da, "Sen ediyorsun küfür. Sensin terbiyesiz" diye cevap verdi. Baransu'nun bu sözleri üzerine şikayetçi kısmında oturan müştekiler, Baransu'ya "Vatan hainisin" diyerek tepki göterdi.
ALİ FUAT YILMAZER: ONLAR MÜŞTEKİ DEĞİL SUÇLULAR
Bu tartışmalara davanın sanıklarından eski Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer de katıldı. Duruşma salonundaki askerler tutuklu sanıkların arkasına dizilince Ali Fuat Yılmazer, "Arkamı dönerim ben. Onlar müşteki değil, suçlular. Delilli ve belgeli suçlular" diye konuştu. Aziz Yıldırım da, "Siz kumpas yaptınız. Her yerde kumpas yaptınız" dedi.
YILMAZER VE BARANSU SALONDAN ÇIKARILDI
Tartışma üzerine önce Ali Fuat Yılmazer, ardından da Mehmet Baransu jandarma tarafından salondan çıkarıldı.
Baransu salondan çıkarılırken, salondan ''Vatan haini'' sesleri yükseldi. Daha sonra Aziz Yıldırım, "Tahrik etmeye çalışıyorlar. Bunlara prim vermeyin" diyerek şikayetçileri sakinleştirmeye çalıştı.
Duruşma sanık ve şikayetçilerin kimlik kontrolüyle devam ediyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum