Reklam

"SIKINTILARIN TAMAMI GİDERİLECEK"

AK Partili yöneticiler, İzmir’de kentsel dönüşüme en çok ihtiyaç duyan mahallelerde imar barışını anlatmak ve talepleri dinlemek için hayata geçirdiği “muhtarlarla buluşma turuna” Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek’in desteği ile Karabağlar’dan başladı.

"SIKINTILARIN TAMAMI GİDERİLECEK"

AK Partili yöneticiler, İzmir’de kentsel dönüşüme en çok ihtiyaç duyan mahallelerde imar barışını anlatmak ve talepleri dinlemek için hayata geçirdiği “muhtarlarla buluşma turuna” Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek’in desteği ile Karabağlar’dan başladı.

"SIKINTILARIN TAMAMI GİDERİLECEK"
22 Eylül 2018 - 08:54

AK Partili yöneticiler, İzmir’de kentsel dönüşüme en çok ihtiyaç duyan mahallelerde imar barışını anlatmak ve talepleri dinlemek için hayata geçirdiği “muhtarlarla buluşma turuna” Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek’in desteği ile Karabağlar’dan başladı.

AK Parti İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fikret Mısırlı’nın da bulunduğu toplantıda muhtarlara, imar barışı konusunda yapılan düzenlemelerle ilgili detaylı bilgilendirmede bulunuldu. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda muhtarların kendisine aktardığı sorulara tek tek ayrıntılı bir şekilde cevap veren Mısırlı, talepleri tek tek not alarak çözümleri hakkında detaylı anlatım gerçekleştirdi.

“HALK HİZMET HAK’KA HİZMETTİR”
İl Başkan Yardımcısı Fikret Mısırlı’nın yanı sıra AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bünyamin Demir, Büyükşehir Belediyesi AK Parti eski Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Bayraklı Belediyesi eski Meclis Üyesi Hayrettin Güngör’ün de katıldığı toplantıda açılış konuşması gerçekleştiren Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek, “Muhtar benim gözümde o mahallenin kaymakamı, valisidir. Muhtar bir mahallenin her şeyidir. Yani beşikten mezara kadar mahallesinin hizmetkarıdır. Daha önce 3-4 tane muhtarımızla ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fikret Mısırlı ile birlikte bir toplantı yapmıştık. Vatandaşımız bu imar barış yasası ve kentsel dönüşüm ile ilgili olarak kafasındaki soruları sürekli bize soruyor. İnanın benim telefonum susmuyor. Sonrasında düşündük ve il başkanımız Aydın Şengül ve İl Başkan Yardımcımız Fikret Mısırlı ile bu konuyu danıştım ve Karabağlar halkının sorunlarını kendilerine ilettim. Halka hizmet hakka hizmettir dediler ve bu toplantıyı düşündüler. Kendilerinden siyaset yapmamalarını ve muhtarların hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadığını söyledik. Bu anlamda buradaki arkadaşlarımız siz muhtarlarımızın dertlerini dinlemek için buradalar. Özellikle bu imar barışı konusuyla ilgili sizlerin ve vatandaşımızın kafanızdaki soru işaretlerini çözmek için buradalar. Bizlerde bu anlamda üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız” dedi.

“SALİH ERKEK’TEN ALLAH RAZI OLSUN”
Muhtarlar adına bir konuşma yapan Özgür Mahallesi Muhtarı Erdoğan Kalkan, imar barış yasasıyla ilgili olarak kendilerine yapılacak ayrıntılı bilgilendirmenin yanı sıra vatandaşlara da geniş bir toplantıyla anlatılması ve vatandaşların da sorunlarının dinlenmesi gerektiğini söyleyerek, “Ben muhtarlığa adaylığımı koyduğumda Salih Bey ile tanıştım ve o günden bugüne kadar da kendisini yakından takip ediyorum. Ben kendisine binlerce kez teşekkür ediyorum. Biz ilçe başkanlarını da il başkanlarını da meclis üyelerini de gördük ama biz sıkıştığımız her zaman Salih Abimizi aradık. Ne zaman sıkışsak soluğu yanında alıyoruz bizi de bir kere geri çevirdiğini görmedik. Kendisinden Allah razı olsun, Allah onu başımızdan eksik etmesin. İmar barış yasasıyla ilgili bizim bölgemizde yaklaşık 13-14 mahalle muhtarımızda ve o bölgede yaşayan insanlarımızda ciddi derecede soru işaretleri var. Biz bunu defalarca kez sağda solda toplantılar düzenledik ama biz her ne kadar toplantı yapsak bile bizim toplantılarımızdan herhangi bir sonuç alamadık. Biz her ne kadar mahallede, kahvede mahalle sakinlerine konuları anlatsak bile bizi çok ciddiye almıyorlar. Buradaki vatandaşların kafasında bir soru işareti var. Bizler sizden ricamız isteğimiz Eski İzmir Cuma Pazar yeri olabilir, Yurtoğlu olabilir oralarda bir yerde vatandaşı oraya davet edip orada tek tek vatandaşa bunları anlatmanızı istiyoruz. Bizim isteğimiz budur.” dedi.


“BU YASA SIKINTILAR GİDERİLSİN DİYE ÇIKTI”
AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca ve Büyükşehir Belediyesi AK Parti eski Grup Başkanvekili Bilal Doğan’ın açılış konuşması ardından söz alan ve açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fikret Mısırlı, İmar barışının kentsel dönüşümün önündeki bazı sıkıntıların giderilmesi amacıyla çıktığına dikkat çekti.
Mısırlı yaptığı konuşmada, “Öncelikle bizi siz değerli muhtarlarla buluşturan Salih Erkek’e sonuz teşekkür ediyorum. Kendileri Karabağlar halkının sorunlarını yakından biliyor. Bu nedenle kendileriyle çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bizim burada bulunmam amacımız, sizlere hizmet yönünde aksaklıkları gidermek ve burada çözümleri çözmektir. Bunu yaparken herhangi bir parti olarak değil, sizlere bu konuda katkı sunmak istiyoruz. Ne de olsa bizler yerelde ve genelde bir çok noktaya daha kolay ulaşabildiğimiz için sizlere bu sorunları çözme noktasında daha çok hizmet etmek istiyoruz. Öncelikle olarak imar barışının olmasının nedeni 1984 senesinden bu yana gelmiş olan kanayan bir yara olan ve yaklaşık 13 milyon kişiyi ilgilendiren bir durum. Bu sayılar gittikçe de artıyor. Ege bölgesinde de yaklaşık 1 milyona yakın konut durumdan muzdarip. Ülke içerisindeki ekonomiye katkı sunması ve bunların kentsel dönüşüme dönüşmesi açısından buradaki hak sahiplerinin de haklarını koruyacak bir düzenlemedir bu. Biz buraya sizleri dinlemeye ve sizlerin bize soracağı her türlü soruyu cevaplayacağız ve sonrasında gelin kardeşim bunu bana vatandaşımın yanında söyleyin derseniz de yanına kadar gelip ilgili kişileri sizlerin eksik kaldığı noktaları da bizler tamamlamaya hazırız. Benim sizlerden arzu ettiğim özellikle bu toplantılarda bizi bir siyasi partinin temsilci olarak değil, bizleri o partinin çalışanı belki de o partinin elemanı olarak gelip sizlere nasıl hizmet edebiliriz derdindeyiz. Bu yüzden bize soracağınız soruları yapıcı olacaksak eksikleri gidermek ve sizlerin vesilesiyle belki kendi bölgenizdeki insanları daha iyi aydınlatmak için buradayız. Toplantımıza katılan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.


MUHTAR NE SORDUYSA CEVAP BULABİLDİ
Toplantıda, vatandaşların kendilerinin yanına gelerek yönelttikleri soruları tek tek sorma fırsatı bulabilen muhtarlar özellikle imar barış yasasının vatandaşa ne gibi iyileştirmeler getirebileceği ve vatandaşların hangi yolları izleyebileceği yönünde sorular yöneltti. Tek tek söz alarak kafalardaki soru işaretlerine cevap bulmaya çalışan muhtarlara ise Bayraklı Belediyesi’nde imardan sorumlu olarak görev yapan Meclis üyesi Hayrettin Güngör tek tek açıklama yaptı. Güngör’ün yaptığı ayrıntılı açıklamaları pür dikkat dinleyen muhtarlar, bu zaman kadar kendilerine bu şekilde bir açıklama yapılmadığını belirtti.
VATANDAŞA GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI SÖZÜ VERİLDİ
Karşılıklı soru-cevap ve fikir alışverişi şeklinde geçen toplantının ardından muhtarlar, önümüzdeki günlerde yüzlerce vatandaşın da katılımıyla daha geniş kapsamlı bir toplantı yapılmasını önerdi. AK Partili yöneticiler bu öneriyi de kabul ederken, 29 Eylül Cumartesi günü saat 19.00’da yine Karabağlar’da Eski İzmir Cuma Pazar yeri de geniş katılımlı bir toplantının yapılması kararlaştırıldı.
Toplantının kapanış konuşasını da yapan Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek, “Yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcısı Fikret Mısırlı ve belediye meclis üyesi Hayrettin Güngör, İmar barışını ve kentsel dönüşümü halk diliyle o kadar güzel anlattığı bu açıklamalar muhtarlarımızın benliğinde yer aldı. Yapılacak olan halk toplantısına da halk dili konuşacak yetkililerin gelmesi gerekir. Gerekirse alana sinevizyon kurulmalı. Siz çok değerli muhtarlarımıza toplantıya iştirak eden siz yetklilere şahsım ve Karabağlar halkı adına çok teşekkür ediyorum.


YORUMLAR

  • 0 Yorum