Reklam

Suriye sınırına askeri sevkiyat!

Zeytin Dalı Operasyonuna askeri araç ve tank sevkiyatı sürüyor.

Suriye sınırına askeri sevkiyat!

Zeytin Dalı Operasyonuna askeri araç ve tank sevkiyatı sürüyor.

Suriye sınırına askeri sevkiyat!
21 Ocak 2018 - 09:39

Afrine Düzenlene Zeytin Dalı operasyonun başlamasının ardından çok sayıda Tank ve Askeri araç Suriye sınırının farklı bölgelerine sevk edildi.

Türkiye'nin çeşitli illerinden yola çıkan tanklar, askeri araçlar akşam saatlerinde Kırıkhan ilçesine gelerek buradan, yoğun güvenlik önlemleri altında Suriye sınırında bulunan askeri birliklere sevk edildi.

Sınıra Komando ve Tank Sevkiyatı

Sınırın sıfır noktasında bulunan Hatay'ın Reyhanlı ilçesine komando ve tankların sınır hattına sevkiyatı devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerince hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak amacıyla, Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, sınırın sıfır noktasındaki karakollara sevk edilmek üzere olan Tanklar Reyhanlı'ya geldi.

Sınıra yakın Oğulpınar mahallesinde tırlardan indirilen tanklar, ellerinde Türk bayrağıyla bölgeye gelen mahalleliler tarafından en büyük asker bizim asker sloganlarıyla karşılandı. Askerler de kendilerine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamladı.

Tanklar daha sonra sınırın sıfır noktasına hareket etti.

Harekat kapsamında ilçeye gelen komandolar da Otobüslerle sınır birliklerine sevk edildi.

Akşam saatlerinde harekatın başladığı Afrin'e son dönemlerin en büyük askeri sevkiyatı yapılıyor. Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinden çekilen tank, fırtına obüsü ve topçu bataryalarının da bulunduğu toplam 150 araçlık Afrin'e doğru yola çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Afrin harekatı sahada fiilen başlamıştır" sözü üzerine Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı harekatı ile bölgeye askeri sevkıyatlar da devam ediyor. Akşam saatlerinde Özgür Suriye Ordusu'nun sevkiyatından sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait araç ve mühimmat ve personel sevkıyatı da hız kazandı. Afrin'e yapılan son dönemlerin en büyük sevkıyatı başladı. Fırat Kalkan Harekatı'nın yapıldığı bölgelerden çekilen ve Türkiye'nin batı ile doğu illerinden gönderilen yaklaşık 150 araçlı fırtına obüsü zırhlı personel taşıyıcı topçu bataryaları, mühimmat bölgeye sevk ediliyor.

Öncüpınar Sınır kapısından geçen konvoy Afrin'e doğru ilerliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum