Reklam

Tecavüzcülere 108 Yıl

İyi hal indiriminin uygulanmadığı davada İlkay Ulutaşdemir (19) Ümit Koç (19), Hüseyin Güneri (19) 30’ar yıl, Recep Ulutaşdemir de 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı

Tecavüzcülere 108 Yıl

İyi hal indiriminin uygulanmadığı davada İlkay Ulutaşdemir (19) Ümit Koç (19), Hüseyin Güneri (19) 30’ar yıl, Recep Ulutaşdemir de 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı

Tecavüzcülere 108 Yıl
09 Aralık 2016 - 12:53

İzmir'in Menemen ilçesinde, yaşı küçük kıza tecavüz edip tecavüz anını cep telefonuna kaydettikleri öne sürülen sanıkların yargılanması sona erdi.
Sildikleri görüntülerin uzmanlarca tekrar elde edilmesinin ardından tutuklanan sanıklar son kez hakim karşısına çıktı. Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin iyi hal indirimi yaparak verdiği kararı bozan Bölge İstinaf Mahkemesi 15. Ceza Dairesi, iyi hal uygulamadan tutuklu bulunan 3 sanığa tam 30'ar yıl hapis cezası verdi. Mahkeme aynı davada tutuksuz olarak yargılanan sanık Recep Ulutaşdemir'i ise 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Hakim Erdal Baytemir başkanlığındaki dairenin verdiği bu kararın yeni kurulan mahkemenin ilk kararı olduğu belirtildi. Ayrıca kararın bu tür suçlarda indirim uygulanmadan verilen ilk karar olduğu da kaydedildi.

Görüntüler ortaya çıktı

Geçtiğimiz Mart ayında İzmir'in Menemen ilçesinde meydana gelen olayda, polise başvuran yaşı küçük kız, 2'si kardeş 4 kişinin tecavüzüne uğradığını ileri sürdü. Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan İlkay Ulutaşdemir (19), Ümit Koç (19), Hüseyin Güneri (19) ve evli bir çocuk babası Recep Ulutaşdemir'in, 17 yaşındaki küçük kıza tecavüz ettikleri, bu anları cep telefonlarına kaydettikleri, daha sonra görüntüleri sosyal medyada yayınlama tehdidinde bununup küçük kızla tekrar birlikte oldukları iddia edildi. Mahkemeye gönderilen ve görüntüleri cep telefonlarından sildikleri belirtilen üç kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak cep telefonlarında, Siber Suçlarla Mücadele birimindeki polislerinin incelemesinde bu görüntüler özel programlarla geri getirilip, delil olarak ortaya çıkarıldı. Bunun üzerine 9 ay sonra 4 sanık için, yakalama kararı verildi. Gözaltına alınan dört kişiden üçü, bu kez sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Sanıklardan Recep Ulutaşdemir ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

25 yıl verilmişti

Tutuklanan ve Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonunda sanıklara iyi hal indirimi uygulanarak 25 yıl hapis cezası verildi. Tutuksuz yargılanan sanığa ise 13 yıl hapis cezası verildi.
Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz Recep Ulutaşdemir'in de karar kesinleşinceye kadar tutuksuzluk halinin devamına karar verdi.
Çanakkale'den Muğla'ya kadar Ege Bölgesi'ndeki davaların görüleceği bir üst mahkeme olarak kurulan Bölge İstinaf Mahkemeleri dün ilk karar için toplandı.
Bayraklı'da bulunan yeni binasında toplanan Bölge İstinaf Mahkemesi 15. Ceza Dairesi Başkanı Erdal Baytemir ve üyeler Halim Göksu, Niyazi Erdoğan, cinsel taciz ve tecavüz mağduru E.A'nın dosyası için karar verdi. Karşıyaka 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği 25 yıl hapis cezası kararını bozan daire sanıklara 45 yıl hapis cezası verdi. Daire, verdiği kararın ardından cezayı üst sınır olarak verilen 30 yıla indirdi. Tutuklu bulunan İlkay Ulutaşdemir, Ümit Koç, Hüseyin Güneri'ye iyi hal indirimi uygulanmadan en üst limit olan 30'ar yıl hapis cezası verilirken, tutuksuz yargılanan sanık Recep Ulutaşdemir'in de tutuklanmasına ve 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Yakınları avukatlara saldırdı

Başkanlığını Erdal Baytemir'in yaptığı dairenin verdiği karar sonrası tutuklu sanıkların yakınları, mağdur E.A'nın ve sosyal Politikalar Bakanlığı'nın avukatlarına saldırdı. Polis, iki avukatı geniş güvenlik tedbirleri altında adliye binasından çıkardı.

14 yaşında da tecavüze uğramış

Ruhsal bir çöküntü içinde olan ve psikolojik destek verilen 17 yaşındaki E.A'nın 3 yıl önce de Bergama'da bulunduğu sırada öğretmeninin ve bir fırıncının tecavüzüne uğradığı öğrenildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum