Reklam

Tüm-Bel-Sen’den hukuk zaferi

Bayraklı Belediyesi ile KESK’e bağlı Tüm-Bel-Sen arasında 2014-2016 yılları arasındaki toplu sözleşmelerde yapılan kesintilere karşı dava açan sendika üyesi Haydar Arslan açtığı davayı kazandı.

Tüm-Bel-Sen’den hukuk zaferi

Bayraklı Belediyesi ile KESK’e bağlı Tüm-Bel-Sen arasında 2014-2016 yılları arasındaki toplu sözleşmelerde yapılan kesintilere karşı dava açan sendika üyesi Haydar Arslan açtığı davayı kazandı.

Tüm-Bel-Sen’den hukuk zaferi
06 Aralık 2018 - 09:34

Bayraklı Belediyesi ile KESK’e bağlı Tüm-Bel-Sen arasında 2014-2016 yılları arasındaki toplu sözleşmelerde yapılan kesintilere karşı dava açan sendika üyesi Haydar Arslan açtığı davayı kazandı. Sayıştay raporları tarafından da usulsüz olarak nitelendirilen kesintilere karşı verilen kararın emsal niteliğinde olduğu belirtildi. Belediyelerde çalışan memurları ilgilendiren kesintilere karşı Tüm-Bel-Sen üyesi Haydar Arslan’ın açtığı davayı diğer memurlarında açarak uğradıkları hak kayıplarını telafi etmeleri bekleniyor.

KESİNTİLERİN İPTALİNE VE DE KAYIPLARIN TAZMİNİNE KARAR VERİLDİ

Tüm-Bel-Sen üyesi Haydar Arslan’ın açtığı davaya savunma yapan Bayraklı Belediyesi avukatı davacının maaşından yapılan kesintilerin hukuka uygun olduğunu ileri sürdü. Tüm-Bel-Sen üyesi Haydar Arslan’da maaşlardan yapılan kesintilerin kaldırılması ve yapılan işlem nedeniyle oluşan zararın da tazmini için dava açtı. Konuyu görüşen İzmir 5. İdare Mahkemesi de sendika üyesini haklı bularak kesintilerin iptaline ve de uğranan parasal kayıplarında tazminine karar verdi.

MAHKEDEMEN EMSAL KARAR

İzmir 5. İdare Mahkemesi tarafından verilen kararda Bayraklı Belediyesi’nin yapmış olduğu uygulamanın hukuka aykırı olduğu belirtilerek şu ifadeler yer aldı:

“MEMURLARIN ELİNİ RAHATLATACAK BİR KARAR”

Tüm Bel-Sen 2 Nolu Şube Basın Yayın Sekreteri Özer Kaysavuk kararın belediye memurları açısından bir hukuk zaferi olduğunu belirterek: “Memurların elini rahatlatacak bir karar çıktı. Tüm-Bel-Sen olarak biz Bayraklı Belediyesi’yle 2014 ve 2016 yılları arasında toplu sözleşme imzaladık. Sayıştay raporlarından 2015 yılında çıkartılan bu kesintiler daha sonra Hasan Karabağ tarafından tekrar uygulanıyor. Herhangi bir yasal karar olmadan bu kesintiler yapılmaya devam edildi. Bunun üzerine bizde üyemiz adına bir dava açtık. Mahkemede verdiği kararda söz konusu işlemin kaldırılmasının bir kamu zararı olmadığına karar verdi. Bu karar artık bütün memurlar için emsal niteliğinde olan bir karara dönüştü” dedi.

İŞTE O KARAR:

YORUMLAR

  • 0 Yorum