Reklam

Tüm işçilere kadro vereceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı, eski DİSK Genel Başkanı Kani Beko seçim çalışmaları kapsamında Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte işçilerle buluştu.

Tüm işçilere kadro vereceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı, eski DİSK Genel Başkanı Kani Beko seçim çalışmaları kapsamında Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte işçilerle buluştu.

Tüm işçilere kadro vereceğiz
25 Mayıs 2018 - 13:56

 Esnaf ve parti örgütü ziyaretlerinden sonra Belediye Garajı’na giden Kani Beko işçilerle sohbet etti. İşçilerin sorunlarından, taşeronlaşmadan ve kiralık işçilikten bahseden, CHP iktidarında bedeli ne olursa olsun tüm işçilere kadro verileceğinin sözünü veren Beko’yu, belediye çalışanları ayakta alkışladı. CHP iktidarında böyle sorunların olmayacağını söyleyen Beko, Başkan Soyer’in tüm belediye personeline kadro vermesini tebrik etti.

‘İLK DEFA BİR MİLLETVEKİLİ ADAYI İŞÇİLERE GELDİ’

100’ün üzerinde işçinin katıldığı etkinlikte ilk konuşmayı Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptı. 24 Haziran’da herkesin kaderini değiştirecek bir seçim olacağını söyleyen Soyer, “Önümüzde çok az bir zaman kaldı ve çok çalışmamız gerekiyor. 10 yıldır bir yığın yerel ve genel seçim gördük. Bugüne kadar birçok ziyaretçimiz oldu ancak şunu ifade etmek istiyorum ki, Belediye Garajımıza ilk defa bir Milletvekili Adayı geldi. Kendisine teşekkür ediyorum, efsane Başkanımız Kani Beko hoşgeldin” diye konuştu.

SEFERİHİSAR’DA TÜM İŞÇİLER KADROLU

Kendisinin 20 yıl troleybüs atölyelerinde çalıştığını hatırlatan DİSK Eski Genel Başkanı, CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Kani Beko, “Ben ‘Lastikçi Kani Beko’yum. Bir ömür, çalışan işçilerin ekonomik, demokratik, siyasi haklarını korumak için sizlerle birlikte yürüyüşler, mitingler, grevler yaptık. Bunları işimiz, ekmeğimiz ve geleceğimiz için yaptık. Zaman zaman bedel de ödedik. Şimdi ise taşeronun olmadığı bir Seferihisar Belediyesi’nden söz ediyoruz. Taşeron işçilerini kadroya alan Belediye Başkanım Soyer’e çok teşekkür ederim” dedi.

“TAŞERONA KADRO KONUSUNDA GERİ ADIM ATMADIK”

Yıllarca önce ESHOT’ta çalışırken 10 bin işçiyle bir direniş yaptıklarını dile getiren Beko, “ O tarihlerde, bugün işçi kardeşlerimiz mevsimlik işçi, taşeron ve sözleşmeli işçi olmasın diye direniş yaptık. Başta ben olmak üzere sendikacı arkadaşlarımızla birlikte bizi işten attılar. İzmir’den Ankara’ya 28 günlük bir yürüyüş yaptık ve onun sonrasında arkadaşlarımızla beraber işbaşı yaptık ama çok büyük bir bedel ödedik. Yıllardır da taşeron işçisine kadro konusunda hiçbir geri adım atmadık” ifadelerini kullandı.

“BU AKP’NİN KADROLAŞMASIDIR”

Hükümetin taşeron işçisine kadro verileceğini açıklamasından sonra çok sevindiğini ama gerçeğin öyle olmadığını kaydeden Beko, “Mustafa Kemal’in koltuğunda oturan adam yalan söyler mi? Ama söyledi, bir baktık ki kadro belli yerlerde belli kişilere verildi. Külliye’de, Başbakanlıkta, TBMM’de, MİT’te ve TSK’da çalışan bazı işçilere kadro verildi. Onun dışında ÇAYKUR’da, havayollarında, karayollarında, belediyelerde ve özel sektörde çalışan işçi kardeşlerimize kadro verilmedi. Dolayısıyla bu işçiye kadro vermek değil, AKP’nin bir kadrolaşmasıdır. Ben buradan söz veriyorum. Sizlerle yan yana, omuz omuza, CHP’nin iktidarında, Sayın Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı’nda bedeli ne olursa olsun, tüm taşeron işçilerine ayrımsız, koşulsuz kadro vereceğiz” diye belirtti.

“KİRALIK İŞÇİ OLMAMAK İÇİN, YAR SAÇLARIN LÜLE LÜLE, RECEP SANA GÜLE GÜLE”

Önümüzdeki süreçte AKP’nin gündeminde kiralık işçi konusu olduğunu hatırlatan Kani Beko, “Siyasal ve ideolojik anlamda görüşünüz ne olursa olsun şunu bilin ki önümüzdeki dönemde AKP iktidarda kalırsa 6.5 milyon insanımız kiralık işçi olacak. Ortaçağ’da köle satar gibi işçi kardeşlerimizi satacaklar. Kiralık işçinin sendikası, kıdem tazminatı yoktur. İşsizlik fonundan para alamaz ve 8 aydan fazla çalışamaz. Bekâr işçilere uyarım var. Kiralık işçiye hiçbir anne, baba kız vermez. Dolayısıyla kiralık işçi olmamak ve bekâr da kalmamak için ‘yar saçların lüle lüle, Recep sana güle güle’ demelisiniz” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum