Reklam

Tuncay Özkan'ı Yıkan Sözler!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı hayaliyle ilgili şok bir gelişme yaşandı. Özkan ile bu yüzden tartışan parti lideri Kılıçdaroğlu’nun, “Sana büyük tepki var. Seninle İzmir’i kaybederiz” dediği öğrenildi

Tuncay Özkan'ı Yıkan Sözler!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı hayaliyle ilgili şok bir gelişme yaşandı. Özkan ile bu yüzden tartışan parti lideri Kılıçdaroğlu’nun, “Sana büyük tepki var. Seninle İzmir’i kaybederiz” dediği öğrenildi

Tuncay Özkan'ı Yıkan Sözler!
16 Ekim 2018 - 09:30

CHP'de 24 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan hezimet sonrası partide sular durulmuyor. Olağanüstü Kurultay isteyen Muharrem İnce yanlıları ile istemeyen CHP'liler arasındaki gerginlik yerel seçimler sonrasına kadar askıya alınırken, partide şimdi de belediye başkan adaylığı kavgası başladı. Yeni Asır'ın ulaştığı bilgilere göre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olmak istediği konuşulan Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve ekibinin hazırladığı ileri sürülen İzmir'deki ilçe belediye başkan adayları listesini ele geçiren Yeni Asır'ın haberi büyük yankı uyandırmıştı. Yeni Asır şimdi de Tuncay Özkan'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı planıyla ilgili yeni bir bilgiye ulaştı. Milletvekillerine "Vekillere istifa etmeyin, size Meclis'te çok ihtacım var" diyen Kılıçdaroğlu'nun ısrarla İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak istediği kaydedilen Özkan'la bu yüzden kısa süreli bir tartışma yaşadığı ifade edildi.

'AKLINDAN GEÇİRME'

Kılıçdaroğlu'nun adaylık için gizliden gizliye çalışma yapan ve kendisinin Büyükşehir adayı olması halinde İzmir'in ilçe belediyelerinde gösterilecek CHP'li adayların isimlerini bile belirlediği öne sürülen Özkan'a, "İzmir'de Büyükşehir adaylığını aklından bile geçirme, seninle İzmir'de kaybederiz, zaten İzmir'de kan kaybettik.
Sana karşı çok tepki var, ben saha çalışması yaptırdım, sana karşı CHP il ve ilçe örgütlerinin çoğunda karşı tepki duyuluyor. Ayrıca sokakta bize gönül veren vatandaşın da senin ismine karşı tepkisi var" dediği ileri sürüldü.
Kılıçdaroğlu'nun su sözlerinin ardından ikili arasında kısa süreli bir tartışma yaşandığı kaydedildi.

MORALİ ÇOK BOZULDU

Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri nedeniyle Özkan'ın moralinin bozuk olduğu iddia edildi. CHP Kulislerine bomba gibi düşen bu iddia sonrası Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na hak veren CHP'lilerin de sayısının oldukça fazla olduğu ve CHP İl Merkezinden de bu konuda genel merkeze bilgi aktarımı olduğu kaydedildi.

BAŞKANLAR ANKARA'DA KAMP KURDU

CHP'de ilçe belediye başkanlığı hayali kuranlar şimdiden Ankara trafiğini artırdı. Kılıçdaroğlu'nun isimlerinin üzerini çizdiği İzmir'deki bazı ilçe belediye başkanlarının yerine gösterilecek adaylarla ilgili çalışmasının sürdüğü kaydedildi. Kılıçdaroğlu'nun bu başkanların bazılarını Muharrem İnce'ye yakınlığı, bazılarını başarısızlığı, bazılarını da hakkında Genel Merkez'e yapılan şikayet ve açılan davalar nedeniyle yeniden aday göstermeyeceği kaydedildi. Kılıçdaroğlu'nun bu kararlarında yapılan anketlerde çıkan sonuçların da etkili olduğu belirtildi.

CHP'NİN HESABI: BATIDA İP DOĞUDA HDP

CHP'nin kamuoyuna 'sandıkta ittifak' olarak duyurduğu ittifak planı yavaş yavaş şekilleniyor.
Bir yandan seçim hazırlıklarını ve adaylarını belirleyen CHP bir yandan da hangi ilde 'yerel' düzeyde ittifak yapılabileceğini araştırıyor.
CHP'nin Abant kampında Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Güçlü olan hangi siyasi parti ise muhalefetteki o siyasi partinin o bölgede güçlü bir şekilde desteklenmesi için milletimiz elinden geleni yapacaktır" ifadelerini kullanmıştı. CHP lideri Kılıçdaroğlu da en son partisinin belediye başkanları toplantısında 'sandıkta ittifak' yapacaklarını açıkça dile getirmişti. CHP'nin sandıkta ittifak söylemiyle adlandırdığı ittifak ise batı illerinde İP, doğuda ise HDP'yle 'yerel' düzeyde yapılabileceği şeklinde dile getiriliyor.
Özellikle büyükşehirler için aday enflasyonunun yaşandığı CHP'de, İstanbul için sürpriz aday arayışı devam ederken Mersin, Adana gibi büyükşehirlerde de HDP ile ittifak söz konusu olabilecek.


YORUMLAR

  • 0 Yorum