Reklam

Türk Bilim Kurgu Dizisi Geliyor

Yapımcı Bülent Turgut Türk Bilim Kurgu Dizisi ile ekranları fethetmeye hazırlanıyor diyebiliriz.

Türk Bilim Kurgu Dizisi Geliyor

Yapımcı Bülent Turgut Türk Bilim Kurgu Dizisi ile ekranları fethetmeye hazırlanıyor diyebiliriz.

Türk Bilim Kurgu Dizisi Geliyor
12 Kasım 2016 - 23:50

Daha önce Filinta dizisinin yaratıcı ekibinde bulunan Bülent Turgut, TRT’de yayınlanacak “Kod adı 2150” olan yeni bir Türk Bilim Kurgu dizisi projesine imza atacak.

Türkiye’de dizi sektörü, büyük bir sıçrayış sergileyerek hem Türkiye’de, hem yurtdışında kendine sağlam bir yer edinmeye başladı. Geçtiğimiz ay içerisinde Türkiye’nin ilk Instagram dizisi yapılmıştı, YouTube üzerinden ise, ilk yerli bilim kurgu serisi olan “Kutu”yayınlanmıştı. Şimdi ise, TRT’de yepyeni bir fantastik bilim kurgu dizisinin yayınlanması için hazırlıklar başladı.

Bülent Turgut, İstanbul’un gelecek yüzyıllarını anlatacağı ismi henüz belirlenmemiş, ancak geçici ismi “Kod adı 2150” olan yeni bir bilim kurgu dizisinin projesine hazırlandıklarını duyurdu. Şimdilik 13’er bölüm halinde ve 2 sezon olacak şekilde yayınlanması beklenen dizi için İngiliz, Amerikan ve Rus dizi yapımcılarıyla görüşmelere başlanmış durumda.

Türkiye’nin sinema ve dizi sektöründe yaptığı ataklar, yurtdışında da yankı buluyor. Birçok televizyon dizimiz, Arap yarımadası, Güney Amerika ve Türk kökenli ülkelerde, televizyon kanalları tarafından kiralanıyor. Sinema‘da da son dönemde adından söz ettiren Türkiye, yeni çalışmalar ile kendi yerini sağlamlaştırmak ve daha ileri noktalara taşımaya çok yakın. Bilim kurgu alanında olan eksiklik giderildiğinde çok daha başarılı çalışmalar çıkarılacağına eminim.

Yapılan tüm çalışmaları büyük bir zevkle destekleyeceğimi belirtmek isterim.

YORUMLAR

  • 0 Yorum