Reklam

YARALARA MERHEM OLUYORLAR…

Yardıma muhtaç yüzlerce kişinin yaralarına merhem olan Hatuniye ilim Yayma ve İsrafı Önleme Derneği Müjdat Çobanoğlu, çalışmalarını Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek’e anlattı

YARALARA MERHEM OLUYORLAR…

Yardıma muhtaç yüzlerce kişinin yaralarına merhem olan Hatuniye ilim Yayma ve İsrafı Önleme Derneği Müjdat Çobanoğlu, çalışmalarını Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek’e anlattı

YARALARA MERHEM OLUYORLAR…
06 Kasım 2018 - 12:44

Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek, İzmir’de bir çok yardıma muhtaç vatandaşın ihtiyaçlarını karşılayan Cumartesi ve Pazar günleri dahil hergün 300 ile 500 kişiye yemek vererek büyük bir iyilik halkası kuran Hatuniye İlim Yayma ve İsrafı Önleme Derneği’ni ziyaret ederek dernek çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

1989 yılında fakir, fukara ve evsizlere yardımda bulunan derneğin çalışmaları hakkında bilgiler veren dernek başkanı Müjdat Çobanoğlu, yemekten öğrenci bursuna, sosyal ihtiyaçlardan erzak ve giysi yardımına kadar bir çok alanda çalışmalar yürüttüklerini söyleyerek ilerleyen süreçte yapmayı planladıkları projeleri Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek’e anlattı.

Salih Erkek: Başkanım öncelikle Hatuniye İlim Yayma Ve İsrafı Önleme Derneği’nin şuan yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verir misiniz?

Müjdat Çobanoğlu: Derneğimiz 1989 yılında kuruldu ve o günden bu güne kadar fakir, fukaraya, evsizlere yardıma ihtiyaç duyan kişilere kuruluşunun gayesini bu gün dahi arttırarak devam etmektedir. Fakir fukara ve garip kimsesiz kişilerin yaşam kalitesini yükseltmek onlarla da ilgilenildiğini yanında olduğunu; hissettirmek sıkıntılı ve zor zamanlarında faaliyet alanlarımızdan faydalanmalarını sağlamak en önemli amacımızdır. Cumartesi - Pazar dahil her gün 300 ila 500 kişi erkek, kadın, çocuk en az iki çeşit sıcak yemek bu hizmetimizde açları doyurmak sevaptır şiarından yola çıkarak herkes yararlanmakta. Bu hizmetimizde otellerde kalan öncelikle kimsesiz vatandaşlarımız, Somali, Sudan, Suriye, Irak, Afganistan kısacası Asya, Afrika dolayısıyla yolu Basmane Hatuniye Camii'ne düşen ihtiyaç sahibi herkes faydalanmakta. Aile reisi evi terk etmiş veya herhangi bir neden ile cezaevine düşmüş, aile reisi vefat etmiş yardıma muhtaç, fakir çocuklu aileleri yerinde tesbit edip ailenin kira, elektrik, su gibi temel ihtiyaçlarına destek amacıyla ihtiyaç sahibi başarılı Öğrencilere Burs, Sosyal yardım, Erzak yardımı, Giysi Yardımı yapmaktayız. “Yetim” ve başarılı öğrencilerimize Tıp, Mühendislik ve diğer Branşlarda Üniversite Öğrenimi için karşılıksız burs vermekteyiz. “Yetim” ve başarılı öğrencilerimize Ortaöğretim öğrenim için karşılıksız burs vermekteyiz.

Salih Erkek: Yardıma muhtaç aileler bu hizmetlerden nasıl yararlanabiliyor?

Müjdat Çobanoğlu: Bu hizmetlerimizden yararlanmak isteyenlerden ihtiyaç sahibi olduğunu tesbit edebilmek açısından birtakım evraklar istemekteyiz ayıca yerinde tesbit edip yapılan bağışlar doğrultusunda bütçemiz elverdiğince arttırmak gayesiyle yönetime sunmaktayız.

Salih Erkek: Peki bu ihtiyaçların maddi boyutlarını nasıl karşılıyorsunuz?

Müjdat Çobanoğlu: Tabiidir ki bu hizmetlerin maddi boyut olarak nasıl karşılandığı akıllara gelmekte. Bu hizmetler Ayni ve Nakdi bağış, olarak hayırsever kadirşinas vatandaşlarımız vasıtasıyla Rabbimizin bereketi ile bizleri aracı telakki edip yapılan yardım ve bağışların günümüzde en büyük sorun olan güven duyulan kurum tarafından yapılması hassasiyetine yüzde yüz, azami dikkat ve sorumluluk bilinciyle hayırseverlerimizin, kuruşunun derneğimize emanet edildiğini; ve gereken yerlere ulaştırılması için tüm azami gayreti sarf etmekteyiz. Bu hizmetlerimiz Müdür Ofis/Muhasebe Görevlisi, Aşçı ve Aşçı yardımcısı olmak üzere dört personel ve haftanın her günü gerektiğinde gece, bayram, hafta sonu tatil demeden, her gün yaşayan bir hizmetin aksamadan devam edebilmesi için Yönetim kurulu ve Yıllardır dernek vasıtasıyla hizmette devam eden Nuri AKAY hocamız gayretli personelimiz, hassasiyetle tarafımdan sosyal sorumluluk bilinci ile bizzat yürütmeye çalışmaktayız.

Salih Erkek: Önümüzdeki süreçte hayata geçirmek istediğiniz projeleriniz nelerdir?

Müjdat Çobanoğlu: Fakir fukara ve garip kimsesiz maddi durumu olmayan kişilerin Banyo ihtiyacı için (çok büyük bir ihtiyaç arz etmekte ve en önemlilerden bir tanesi) evsizler veya parası banyosuz (20 TL) otele yatanlar için banyo hizmeti bay ve bayanlar için ayrı ayrı Planlamaktayız. Fakir fukara ve garip kimsesiz maddi durumu olmayan kişilerin Banyo yaptıktan sonra Kuaför(Özellikle Saç tıraşı) ihtiyacının giderilmesi. Fakir fukara ve garip kimsesiz maddi durumu olmayan kişiler için Çamaşırhane yapılıp çamaşırlarının yıkanması yıkanamayacak durumda ise başka giysi verilmesi. Cezaevine düşmüş Şartlı salıverme ile dışarı çıkmış kişilere Doktor ve psikolog desteği verilmesi. Yetim, Fakir İhtiyaç sahibi Kızlara çeyiz yardımı yaparak evlenmelerine destek olmak gibi çalışmalarımız bulunuyor. Ayrıca cezaevine düşmüş Şartlı salıverme ile dışarı çıkmış kişilere iş bulma konusunda sorun yaşanmakta, bu kişilere geleneksel el sanatları konusunda halk eğitim merkezleri destekleri, öğreticileri vasıtasıyla dernek/vakıf bünyemizde kurs düzenleyip üretilen ürünler ile bu gibi kişilere gelir imkanı ile hayata ve topluma uyum sağlamaları, öğreticilere, öğrencilere döner sermaye için kaynak sağlayıp aynı amaç doğrultusunda toplum yararına proje geliştirip kaynakları yerinde ve yardım çeşitliliği ile daha fazla yardım yapabilmek ana amacımızdır.

Salih Erkek: O kadar güzel şeyler söylüyorsunuz ki sizleri takdir etmemek elde değil. Peki bu kadar çalışmayı nerede gerçekleştiriyorsunuz?

Müjdat Çobanoğlu: Bu hizmetler Hatuniye Camii bahçesinde verilmekte olup yukarıdaki sosyal projemizi hayata geçirmek için mutlaka Derneğimize ait bir hizmet binasına ihtiyaç duymaktayız. Bu hizmetleri vermeye gayretimize destek olan bizzat fakir fukaraya yardım etkinliklerimize katılan sorun yaşadığımızda her türlü desteği bizden esirgemeyen, İzmir Valimiz Sayın Erol Ayyıldız’a, İzmir Vali Yardımcımız Sayın Uğur Kolsuz’a, Konak Kaymakamımız Mehmet Eriş’e şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca davetimize icabet edip yağmur yağdığında yağmur altında yemek yapılan ve dağıtılan üzeri teneke kaplı çok kötü durumdaki halen kullanmakta olduğumuz Camii bahçesindeki Mutfağımızın durumunu görüp tek kelime ile Projelendirip bize bildirin; diyerek mutfağımızı yenileyen maddi ve manevi bize güç veren hizmet etme azmimizi arttıran; AK Parti İl Başkanı Sayın Aydın Şengül’e, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sayın Fikret Mısırlı’ya, Kestanepazarı Vakfı ,Öğrenci yetiştirme derneği İzmir'in yardımsever iyilik timsali Sayın Hasan Dayhan’a ve ailesine Kestanepazarı Öğrenci yetiştirme derneği Sayın Coşkun Akın’a desteklerinden yolumuza ışık olmalarından dolayı kendilerine ayrı ayrı şükranlarımı sunarım. Salih Bey kuş uçmaz kervan geçmez, berduşların hapçıların mekanı haline gelen tarihi bölgemiz Kadifekale’yi tekrar turizm bölgesine döndürmenizden dolayı sizi kutluyorum. Ayrıca Derneğimizin faaliyetlerini kamuoyuna duyuracağınızdan dolayı size ve çalışanlarınıza teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum