CHP Yerel Seçim ve bölge toplantıları
Reklam
Ahmet Özsoy

Ahmet Özsoy

CHP Yerel Seçim ve bölge toplantıları

23 Ekim 2014 - 13:09

Yerel seçimler sonrası İzmir CHP’de bir kafa karışıklığı yaşandı.

Partinin ileri gelenlerinden bazıları CHP ‘başarılı olmuştur’ derken, bazıları da; ‘ne başarısı hezimete uğradık’ diye eleştirdiler ve seçim sonuçları üzerine bir toplantı düzenlenmesini talep ettiler.

Toplantı düzenlenmesi isteği çeşitli muhalif grupların baskısına rağmen yapılamadı.Tartışmalar Genel Başkan’ın “İzmir başarısızdır”, Başkan Kocaoğlu’nun “İzmir’de başarılıyız” sözleri arasında eriyip gitti.

Daha sonra Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili tartışmalar başladı.

Seçimler yeni bir hezimetle sonuçlandı.

Elbette her zaman olduğu gibi başarılılık başarısızlık tartışmaları aldı başını gitti, yeni bir Genel Kurul istemine kadar.

Kılıçdaroğlu, tartışmaların önünü kesmek için akıllıca bir manevrayla Genel Kurul kararı aldı.

Parti içindeki muhalefet grupları, (her ne kadar Muharrem İnce topladığı imzadan çok daha fazla oy alsa da) umduklarından çok daha büyük bir hezimete uğradılar.

Parti Meclisi seçimlerinde muhalif kanat temsilcilerinin hemen tamamı PM dışında kaldı.

CHP şu anda deyim yerindeyse dikensiz bir gül bahçesi gibi, ama gülün dikenlerinin ne zaman kimin canını yakacağı beklenmiyor değil.

Seçim ve muhalif çıkışlar bir parça durgunlaşınca CHP İzmir’de ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Yerel Seçimler ve Cumhurbaşkanlığı Seçiminin Ardından İzmir ve Türkiye”

CHP Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri ve çok sayıda partilinin katıldığı bu toplantı gecikmeli de olsa iyi bir özeleştiri toplantısı olacak diye düşünülürken; toplantıya Konsensus Araştırma Genel Müdürü Murat Sarı’nın sözleri damgasını vurdu.

Araştırmaya göre: "Kemal Kılıçdaroğlu, Haziran 2015'te yapılacak genel seçimlerde Başbakan olabilecek mi olamayacak mı" sorusu sorulmuş ve bu soruya ankete katılanlarınyüzde 11 "Olacak", yüzde 89'u "Olamayacak" diye yanıt vermişti.

Daha da vahim olanı CHP seçmenlerine sorulan soruya verilen yanıttı.

"Eylül Başında CHP'nin gerçekleştirdiği Olağanüstü Kurultay sonrası ortaya çıkan durumu düşündüğünüzde, sizce CHP Haziran 2015'te yapılacak Genel Milletvekili Seçimlerinde başarılı olur mu?" sorusu yöneltiliyor ve CHP seçmenlerinin yüzde 40'ı "Evet, başarılı olur"cevabını verirken, yüzde 60'ı ise "Hayır, başarılı olamaz" diyordu.

Burada sorulması gereken sorular var elbette.

CHP üyeleri ülkedeki somut gerçeklere göre mi yanıt verdiler, yoksa partilerine olan güven duygularının eksilmesine, inançlarının yitirilmesine göre mi?

İnançların bunca yitirildiği bir partide seçim başarısı olası mıdır?

Gecikmiş toplantı ne kadar yararlı oldu derseniz; bu konuda gerek eski il başkanları gerek toplantıya katılanların yorumları yeterince açık.

CHP yine ‘gecikmiş bir toplantı’ kararı daha aldı İzmir’de.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından organize edilen bu toplantıya Ege Bölgesindeki tüm Meclis Üyeleri çağrılı. Yedi yüz yirmi kişilik İ.İnönü Kültür Merkezi’nde yapılacak bu toplantıya Ege Bölgesi’nden 800 Meclis Üyesi katılacak. Anlamak pek akıl kârı değil.

Yerel Seçimlerden bu yana yedi ay geçmiş, Belediye Meclislerinde Komisyonlar kurulmuş, çalışmalara çoktan başlamışlar, Belediye Bütçeleri kabul ediliyor, edilmiş. Siz eğitim vereceksiniz! Neyse bir Ata Sözümüz var; “Zararın neresinden dönersen kârdır” diye.

Bu anlamda yapılan iş doğrudur gecikmeli de olsa.

Ama başka bir Ata Sözümüz daha var: “Atı alan Üsküdar’ı geçti” diye.

Bilmem anlatabildim mi?

YORUMLAR

  • 0 Yorum