CHP'de rapor çok uygulama yok
Reklam
Barış Aydın

Barış Aydın

Barış'ın kalemi

CHP'de rapor çok uygulama yok

19 Ağustos 2014 - 17:29

Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP girdiği her seçimde büyük hezimet yaşadı. Son olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir kez daha dibe çakılan CHP'de kurultay tarihi kesinleşti.

CHP kurultay partisidir. Kurultay yapmak CHP için zorunluluktur. Dünyanın hiçbir yerinde her yıl kurultay yapan veya kurultay kulisleri yapılan başka bir parti yoktur.

CHP'nin ağır, hantal, aksak yapısından beslenip, ulusalcı ayağıyla kendi pozisyonunu koruyanlar, kurultaylarda havayı koklarlar, kazanacak taraf kim olacaksa oraya yüklenip önümüzdeki dönemin milletvekilliğini garanti ederler. CHP'nin en büyük sorunu ''bireycilik'' tir.

Herkes kendi şahsı için birşeyler ister, milletvekilliği, il, ilçe başkanlığı, belediye başkanlığı, meclis üyeliği, parti meclisi üyeliği vesaire... İşin ilginç tarafı bu makamları talep edenler yeterliliğine bakmaksızın ''ulan benim dedem CHP'li bana talep ettiğim makamı vermek zorundalar; yoksa dünyayı başlarına yıkarım'' diyerek kendisinde bir hak görür. Sanki bu modellerin dedeleri geçmişte CHP üyesi olurken CHP'yle söz kesmişler ''benim torunlarıma CHP mevki, makam, koltuk vermek zorundadır'' diye.

CHP bu hastalıklı zihniyetten kurtulmalıdır. Chp'nin sahada çalışacak, halka dokunacak, milletin sorunlarını anlayacak, çözüm üretebilecek insanları sokakta olmak yerine CHP Genel merkezinde koltuk avındadır. CHP'de herkes komutandır asker yoktur, değirmen gibi kadınlarını-gençlerini sürekli öğütür. CHP'li gençlere verilen en önemli görev direklere çıkıp bayrak asmak iken CHP'li kadınların en önemli vazifesi parti toplantılarında veya sokaklarda slogan atmaktır.

CHP aynı zamanda rapor partisidir. Türkiye'nin kanayan yaralarıyla ilgili yüzlerce rapor hazırlamışlardır. Raporlara bakarak değerlendirme yaptığınızda CHP'nin iktidar olması lazım ancak iş uygulamaya geldiğinde herşeyin koca bir balon olduğunu görüyorsunuz. CHP rapor uzmanıdır. Kürt sorununun çözümü için 1989'da rapor hazırlanmışlar yıl 2014 tek kelimeleri yok. Başörtüsü sorunu için rapor hazırlamışlar, uygulamada yoklar, ekonomi konusunda raporları var pratikte yoklar. Hani bir inşaatla ilgili süper bir proje yaparsınız ancak bu projeyi uygulamaya sokacak ustalarınız yoksa hazırladığınız proje nasıl kağıt parçasıysa CHP'nin raporları da aynen öyledir.

CHP'nin olağanüstü Kurultayı 5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak. Muharrem İnce genel başkan adaylığını açıkladı. Peki ne olur derseniz?

Kılıçdaroğlu suyun başında olduğu için 2015 seçimlerinde milletvekili veya parti meclisi üyeliği bekleyenler var güçleriyle Kılıçdaroğlu'nu, tabanda dinamik, heyecanlı, ahde vefalı, yürekli ve mert CHP'liler ise Muharrem İnce'yi destekleyecekler. Delege gücüne hakim Kılıçdaroğlu genel başkan seçilir. Bakalım bu kez ne olacak ?

YORUMLAR

  • 0 Yorum