Kılıçdaroğlu Cumhuriyeti Partisi
Reklam
Barış Aydın

Barış Aydın

Barış'ın kalemi

Kılıçdaroğlu Cumhuriyeti Partisi

02 Kasım 2014 - 13:52

CHP Türkiye’nin hiçbir temel sorununa çözüm noktasında öneri bile getiremiyor. Türkiye'nin ana muhalefet partisi kaotik bir bilinçle idare ediliyor. Toplumu pejoratif bakış açısıyla yorumlayan Kemal Kılıçdaroğlu ise işgalci konumda.

Bugünün CHP'si Avrupa entelektüel dünyasında trend olmuş her kavramın üstüne sorgulamadan atlayan bir çizgidedir.

CHP öncelikle liberal elitlerin ve sözde modern siyaset uzmanlarının etkisinden kurtulmalı Türkiye'nin milli ve manevi değerlerine göre siyaset üretmelidir. Bu toplum kendilerine en kutsal vazifelerden birisi olan ana muhalefet görevini vermiştir ancak CHP bu görevi yerine getirmemekte ve Türkiye'ye karşı suç işlemektedir.

CHP Suriye meselesinde, Gezi olaylarında,17 -25 Aralık darbe girişiminde Hükümete destek vermesi gerekirken mezar soygunculuğuna yeltenmiş; Hükümeti düşürmek isteyen Türkiye düşmanlarına çanak tutmuştur.

Türkiye'de CHP bugün hangi konudan şikayet ediyorsa (yolsuzluk, hırsızlık, dış politika, çözüm süreci) baş ortağıdır.

CHP kendisi dışında her şey oldu; bir tek kendisi olamadı. CHP modern hurafelerle yönetiliyor.

Bu millet CHP’ye kendi içinde kavga etsin, kaos yaşasın, yoksul ve kimsesiz insanlardan uzaklaşsın, muhafazakar kitlelerle sürekli olarak bir çatışma algısı yaratsın diye oy vermedi.

CHP ya aklını başına almalıdır ya da Türkiye'nin önünü açmalı; ana muhalefet koltuğunu işgal etmekten vazgeçmelidir. Paralel yapının devleti yıkma girişimini bile doğru okuyamayan bir muhalefet Türkiye için büyük tehlikedir.

CHP öncelikle kendisini gözden geçirmeli, Türkiye’ye verdiği zararı görmelidir. Kimse bu yazdıklarıma alınmasın, kızmasın. Bugünkü CHP kurtuluş umudu olarak Mansur Yavaş’a, Mehmet Bekaroğlu’a sarılıyorsa bu yazılanlar az bile kalır.

CHP muhafazakâr kitlelerden oy almak istiyorsa önce bu kitlelerle tanışması, kucaklaşması ve bu kitleleri tanıması gerekir bir iki isim transferiyle bunu gerçekleştirmesi imkânsızdır.

Türkiye bir dini cemaatler cennetidir bu durum ortak zenginliğimizdir. Türkiye’de cemaatler paralel yapı dışında mono blok bir anlayışa sahip değildir. Her mümin bir cemaattir. Müslümanlık mono blok bir yapı değildir. Allah’a giden yolların sayısı insan sayısı kadardır, Allah’a giden yollar sonsuzdur. CHP her namaz kılanı radikal dinci gibi görüyor algısını yıkmalıdır.

CHP Türkiye’deki bütün olumsuz gelişmelerin ve çözümsüzlüğün adresi olarak yoluna devam edemez. CHP ne olur derseniz? CHP halkın değil kendi siyasi ikballerini koruma içgüdüsüyle hareket edenlerin önce Cumhuriyeti sonra oyuncağı olur… Vesselam

YORUMLAR

  • 0 Yorum