Abdülhamit'in nişanını Torbalı'nın Başkanı alsın
Reklam
Deniz Kezer

Deniz Kezer

Abdülhamit'in nişanını Torbalı'nın Başkanı alsın

26 Ocak 2015 - 10:22

Osmanlı padişahlarından 2'nci Abdülhamid tarafından ilk kez İngiliz büyükelçi Sir Henry Layard'ın eşi Lady Layard'a verildiği bildirilen ve Bursa'da bir kuyumcunun vitrininde sergilenen “Şefkat Nişanı”, müzayedede satışa sunulacak.

Hayır ve yardım işlerinde başarılı kadınlara verilmek üzere üç dereceli hazırlanan, beş kenarlı yıldız şeklindeki nişanların ortasında Sultan 2'nci Abdülhamid'in tuğrası, bunun altında 1878 tarihi bulunuyor.

Nişanın değeri yaklaşık 50 bin lira.

Şimdi “İyi de bize ne” diyebilirsiniz.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'in Abdülhamit'e olan hayranlığını bilmeyenimiz yok. Makam odasının en güzel köşesine padişahın dev bir resmini de asan Görmez, hayranlığını Abdülhamit'in Torbalı'daki eserlerine bağlamıştı. Şimdi hazır Osmanlıcılıkta hit yapmışken ben Torbalı Belediyesi'nin bu güzide esere sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum.

Butik bir müze olur, Abdülhamit'ten kalmış tarihi bir bina, cami, külliye artık her neyse bunlardan birinde bu eser sergilenebilir.

Veyahut Başkan odasındaki tuğranın yanına da bunu asabilir.

Bence yabancıya gitmemeli bu gibi eserler.

Oturup tapılacak, putperestliğe neden olacak bir projeye engel olabilmek için kapıyı 50 bin liradan açacak müzayede evinin satışına Adnan Yaşar Görmez de katılmalı, bu eseri Torbalı'ya getirmeli...

Bu arada unutmadan, 1. Dünya Savaşı sırasında doğru anı bekleyip Osmanlı'yı arkasından vuran bir ırkın, kral torunu için yas tutmayacağım.

Ne yalan söyleyeyim geç bile kalmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum