Erken seçim Kasım'da koalisyonun adı ise MHP ile AKP
Reklam
Deniz Kezer

Deniz Kezer

Erken seçim Kasım'da koalisyonun adı ise MHP ile AKP

03 Ağustos 2015 - 08:16

CHP-AKP arasında hala devam eden görüşmeler, bir an önce “Elimizden geleni yaptık fakat anlaşamadık” açıklaması ile son bulup erken seçimin önü açılmalı.

Bir defa bu görüşmenin yapılmasının temel nedeni, görüşmelerin sonunda halka dönüp “Bakın, bize biçtiğiniz donun içine girmeye çalıştık ama mümkün değildi” diyebilmektir.

Kılıçdaroğlu uzun süren mağlubiyetler serisinin, Davutoğlu ise ilk seçim kazanma telaşının ardından koalisyonun önemli bir başarı olduğunu sezmiş fakat Davutoğlu “Erken seçim” talebinin Kılıçdaroğlu ise “AKP ile ortaklık yapma!” baskısının önüne geçememiştir.

Bugün itibariyle erken seçim kapıda.

AKP ve MHP'nin yeni kurulacak ve ülkeyi seçime götürecek olan “azınlık hükümetinin” ortakları olacağını düşünüyorum. Zira ne AKP ne de MHP, olası bir seçim hükümetinin içerisinden bir kaç bakanlığı HDP'ye verme taraftarı değil.

Anlayacağınız kesinlikle bir koalisyon kurulacak. Fakat koalisyon HDP'nin seçim hükümetinden bakanlık almaması adına zorunlu olarak kurulacak ve ülkeyi Kasım ayında düzenlenecek seçimlere götürecek.

Bence erken seçim, halka “Sizin istediğinizin bizim için önemi yok” demekten başka hiçbir anlam taşımıyor. O gün geldiğinde herkes görecek, halkın nabzı bugün olduğundan daha farklı atmayacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum