Tebrikler Karşıyaka
Reklam
Deniz Kezer

Deniz Kezer

Tebrikler Karşıyaka

22 Haziran 2015 - 07:52

Pınar Karşıyaka'nın başarısı doğrusu basketbol seyircisi olsun olmasın herkesin takdirini kazandı. Son 1 yılda hem Cumhurbaşkanlığı hem Türkiye Kupası hem de lig şampiyonluğunu elde eden takımımız bence spor tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Bu başarıda kuşkusuz Ufuk Sarıca başta olmak üzere oyuncuların büyük payı var.

Sırbistan ile 1 Dünya, 1 Avrupa Şampiyonluğu, 8 Euroleague, 2 Saporta, 1 Koraç Kupası kazanan Zeljko Obradovic'in çalıştırdığı 87 milyon TL'lik Fenerbahçe'yi 3-1 gibi rahat bir skorla geçen finalde ise kariyerinde 1 Dünya, 3 Avrupa, 2 Euroleague, 2 Saporta, 1 Koraç, 1 de ULEB Kupası bulunan Dusan Ivkovic'in Anadolu Efes'ini dağıtan Ufuk Sarıca bu hafta içerisinde hayatının en rahat imzasını atarak Pınar Karşıyaka'yı önümüzdeki 3 yıl başarıdan başarıya koşturacak. Önümüzdeki yıl da zirve mücadelesi yapacak Karşıyaka, Euroleague'de boy gösterecek.

Her ne kadar bu yıl Buca ve Altay ile üzüldüysek, Göztepe'nin bir üst lige çıkışı, ARKAS'ın şampiyonluğu ve Karşıyaka'nın basketboldaki bu muhteşem başarısı göğsümüzü kabarttı.

Ben biraz da Karşıyaka seyircisini konuşmak istiyorum. Basketbolda şampiyon olan bir takımın böylesine muhteşem bir seyircisi olması bence kupadan çok daha fazla övünülmesi gereken bir durum. Karşıyaka'daki kutlamalar, yollarda araçların bayraklarla ve korna çalarak dolaşması, insanların yüzünde açan çiçekler bana basketbolun çok değerli bir spor olduğunu hatırlattı. Aslında ARKAS'ın şampiyonluğu ile Türkiye'ye voleybolun önemini anlatan, Göztepe'nin şampiyonluğu ile 2. ligte de böylesine ateşli bir taraftarın olduğunu kafalara kazıyan İzmir, muhteşem Karşıyaka taraftarı sayesinde Türkiye'nin gündemine basketbolu sokmasını bildi.

Ve ben bir kez daha hatırladım, spor sadece futboldan ibaret değil.

Tebrikler Karşıyaka...

Unutmadan siz;

Öcalan'ın yeğeninin milletvekili olduğunu bayram kutlamalarına, “Andımız”a getirilen yasağı, Atatürk'ü cehennemde gösteren o zebaninin sözlerini, imam nikahını, Özgecan'ı, reklam arası cumhuriyeti, Somalı madenciyi, Ergenekon'u ve Balyoz'u, Pensilvanya'yı unutmayacak derin bir toplumsal hafızanın sahibi olabilirsiniz ama bazıları herşeyi unutacak. Daha önce birbirlerine hiçbir şey söymememiş gibi davranıp koalisyon olacak.

İyi haftalar İzmir...

YORUMLAR

  • 0 Yorum