Bel ve boyun fıtıklarına ameliyatsız tedavi yöntemi!
Reklam
Dr. Afif Bulut

Dr. Afif Bulut

Sağlık köşesi

Bel ve boyun fıtıklarına ameliyatsız tedavi yöntemi!

03 Aralık 2014 - 17:19

Bel fıtığı hastalığı, omurgadaki kaymalar ve eklemlere denge ve hareketi sağlayan; kas ve tendonların zafiyeti sonucu gelişen bir hastalıktır. Uzun süre hareketsiz oturanlarda veya belirli bir pozisyonda uzun süre kalanlarda, bel ve boyundaki adaleler de zayıflama; sonrasında da fıtıklaşmalar ve eklem kas ağrıları meydana gelir. Adale zayıflayınca, ağır yük kaldırma ve ters bel hareketleri sonrası fıtıklar ortaya çıkabileceği gibi, trafik kazaları gibi bele gelen darbelerin oluşturduğu travmalarda, bel ve boyun fıtıkları oluşturabilir.

Karın, bel ve boyun adalelerinin zayıflaması sebebiyle, bel ve boyun omurlarında anatomik denge bozulur. Bu bozukluklar yüzünden omurgalar arasındaki disklerde aşırı bir yük binmesi sonucu şekillerini kaybederler, omurlar arasındaki açıklık daralır ve sinirler sıkışır.

Tedavide ameliyat en son başvurulması gereken yöntemdir. Ameliyat yerine kayropraktik, proloterapik yöntemler ile hastalıkları % 90 oranında ameliyatsız tedavi edebilmektedir.

Kayropraktik Nedir:

Kayropraktik, bel sırt ve boyun ağrılarına yol açan fıtıklar ve hastalıkların ağrılarının giderilmesinde ve tedavisinde kullanılan, yurtdışından gelen bir sağlık mesleğidir.

Kayropraktik; 89 ülkede uygulanan tıbbi bir sağlık mesleğidir. Bu tedavi yöntemi, sinir kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarının tanısı, tedavisi korunması, önlem alınması ve bu rahatsızlıkların sinir sistemine ve genel sağlığa etkisi ile bağlantılıdır.

Kayropraktik tedavisi sırasında hasta ve doktor ilişkisi uyum içinde olmalıdır. Hekim bilgi tecrübe ve emeğini uygulama esnasında ortaya koyarken, hastanın kendini rahat bırakması hekimle uyum içinde ve rahat olması tedavi sürecindeki başarı şansını yükseltir. Bu uyum halinde tedavideki başarı şansı %70 ler civarındadır. Kayropraktik ve tedaviden verim alınamayan durumlarda, proloterapik tedavilerinde yardımıyla başarı şansını %90 lere kadar yükseltmektedir.

Proloterapi nedir:

İyileşmeyi uyaran bir enjeksiyon şekli olup, Enjekte edilen dokunun yenilenmesi tedavinin esasıdır. Enjeksiyonla dokularda yenilenmeyi uyaran bir tür serum yapılır. Bunun sonucunda dokuda iltihabi yanıt oluşturulur, zayıf ya da işlevliğini yitirmiş bölgede kan akımı artar, bu bölgeye ( kıkırdak-ligament-tendon gibi yapıları ) tamir eden hücreler gelir böylece yeni doku iyileşmesi başlar, tamir uyarılır.

Proloterapi, vücudun tamir sistemini uyararak ağrılı, zayıf ve işlevini kaybetmiş bölgenin tekrar eski haline dönmesini sağlayan basit ve doğal bir tekniktir.

Not: Geniş bilgi için bu hafta katılacağım (Perşembe günü kanal Ege TV de saat 14:00 - Cuma günü saat 17:15 te kanal 35) programlarını izleyebilirsiniz…

Dr. Afif BULUT

O (232) 255 74 16

0 (505) 217 67 21

http://drafifbulut.com

http://afif bulut/facebook

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Birsen kanlı
    4 yıl önce
    Bel ce boyun fıtoğı var ağrıları çok fazla. Ben derman bulamıyorum lütfen bana bişr yol gösrerırmisinizi