Kolay Kilo Vermenin Yolu - Vucudumuz asistleniyor - 2
Reklam
Dr. Afif Bulut

Dr. Afif Bulut

Sağlık köşesi

Kolay Kilo Vermenin Yolu - Vucudumuz asistleniyor - 2

12 Ocak 2015 - 14:59

İnsanımız neden kilo alır, neden kan kolestrolümüz yükselir, neden kemik erimemiz olur, neden dolaşım bozukluğumuz, damar sertliğimiz olur. Organ yetmezliklerimiz neden olur sorularının cevabıda genel itibari ile vucudumuzda artan toksik birikim ile alakalıdır.

Bu toksik birikim artığı zaman kanda ph düşer asidite artar ve bu durumun yaratacağı zararları gidermek veya azaltmak için, tampon sistemler ve atılım mekanizmaları daha hızlı çalışmaya başlar.

Az su içmek kanda toksik yük artışına neden olur, böbreklerin temizleme kapasitesi düşer ve asidik idrar oluşmaya başlar, böbrekler bu asidik idrarı tamponlaya bilmek için, kemiklerden ve saç dipleri gibi kalsiyum depolarından kalsiyum çeker, bunu idrarı baz karektere çevirmek için kullanır, bu durum süreklilik arzeder ise kemiklerde erime, saçlarda dökülme kasta kramplar ve genel vucud ağrısı ve halsizlik gibi semptomların yanında böbreklerde taş oluşumu, tekrarlayan idrar yolu enfexiyonları, idrarda yanma ve özellikle sabah idrarında kötü koku gibi belirtiler ortaya çıkar, bazen bu durum böbrek yetmezliğine kadar gidebilir. Bunun dışında; vucudumuz tüm organlardaki sıvı kaybını önlayebilmek için hücrelere içlerindeki suyu muhafaza etmeleri sinyalini gönderir, hücreler suyu tutmak için hücre zarının yağ miktarını artırlar ve organlar yağlanmaya başlar, süreç bununla sınırlı değildir, toksik yük artıkça kanda bulunan toksik çöplerin dolaşımdan uzaklaştırılması adına cilt altı yağlanma artar ve bu toksik maddeler, dolaşımdan yağ dokusuna geçer bu şekilde dolaşım kanı toksik yükten arındırılmaya çalışılır. Cilt altı yağ dokusu toksik maddelere bir tür depo görevi yapar, az su içmeye devam edildikçe yağlanma artar, kolestrol ve diğer kan yağları artar, Kilo alımı artar ve şahıs kilo vermekte zorlanır verirse bile daha çok kas dokusundan kilo kaybeder. Az su içmenin zararları sadece bunlar degildir bir sonraki yazımda devam edeceğim.

Eger kilo vermek istiyor, veremiyorsanız ve hipotroid hastası degil iseniz, su tüketiminize dikkat edin. Günde en az 2,5 lire yani ortalama 13 bardak su tüketmeniz gerekir, bazı bireyler çay gibi sıvı alımlarını su içmek yerine algılar, oysa su içmek su içmektir. Su içmeye başladıgınızda ilk etapta az suya alışmış vucud aldıgınız sıvıyı fazlaymış gibi algılayabilir; bunun sonucunda sık idrara çıkabilirsiniz mideniz bulanabilir, böyle bir durum ile karşılaşır iseniz su içmeye devam edin yaklaşık 1 ay sonra vucudunuz yeni duruma alışır ve içtiğiniz suyun size ancak yettiğini görmeye başlar. Toksik yük idrarda atılım yolu ile azalır, bunun sonucunda yağ dokusuna olan ihtiyaç azalır, daha kolay kilo verirsiniz. Yazın su kaybı artıgından dolayı su miktarını 1 litre kadar artırmak doğru olacaktır. Yeterli su tüketimi kolay kilo vermenin ilk şartıdır. Gelecek yazımda kolay kilo vermenin yolarından biri olan bazik idrar konusundan bahsedip ve toksik temizlik konusuna değinmeye devam edeceğim saygılarımla……

Dr. Afif BULUT

05052176721

02322557416

afifbulut/facebook

drafifbulut.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum