Vücudumuz asitleniyor
Reklam
Dr. Afif Bulut

Dr. Afif Bulut

Sağlık köşesi

Vücudumuz asitleniyor

09 Ocak 2015 - 18:10

Eski Mezopotamya tıbbında, insanın tedavisinin ilk ve en önemli şartının, kanın temizlenmesi olduğu ifade edilir. Bu anlayış günümüz tıbbında da, tıbbın tarihsel sürecinde de, hiç değişmeden bir kural halini almıştır.

İnsanda reaksiyonlar sonucu asit karakterli birçok atık son ürün oluşur, insanda bu asidik yükü azaltmak için atılım mekanizmalarıyla birlikte tampon mekanizmalar devreye girer ve asidik karakterdeki atık maddeler bir şekilde zararsız hale getirilir. Bu mekanizmalar, başlıca böbrekler-karaciğer-deri-akciğer ve hormonal sistemler tarafından kontrol edilir. Asit baz tampon sistemi bunlardan biridir.

Bu mekanizmalar işlevini neden yerine getirmezde vücut asitlenir sorusunun cevabı nedir. Şöyle ki; az su içme böbrek atılım sisteminin yeterince çalışamamasına sebep olur, bunun sonucunda idrar yoğunlaşır ve asidik karaktere dönüşür idrar PH ı azalır, böbreklerin temizleme kapasitesi düşer. Posasız gıda ile beslenme, insanda kabızlığa yol açar bunun sonucunda ise karaciğerin detoks yapma kapasitesi azalır, barsaklaradan atılım süresi uzadıkça barsaklaradan kana geçen toksik madde miktarı artar, buda kanın asitlenmesine sebep olur. Az egzersiz yapmak, diğer atılım mekanizmamız olan deriden teleme yolunun iyi çalışmasına engel olur, doğru nefes almamak ve hava kirliliği ise kanın akciğer yoluyla temizlenmesini bozar. Tüm bunlar kanın dolaşımdaki toksik yükünü artırdığından, organlarda beslenme sorunlarına ve doku organ hasarlarına neden olur.

Yukarıdaki sebeplerin tümü aslında önlenilir sebepler, iyi sıvı alımı posalı gıdalar ile beslenme, doğru nefes alma, temiz havada gezintiler yapma, egzersiz yapmak.

İnsanımız neden kilo alır, neden kan kolesterolümüz yükselir, neden kemik erimemiz olur, neden dolaşım bozukluğumuz, damar sertliğimiz olur. Organ yetmezliklerimiz neden olur sorularının cevabı da genel itibari ile vücudumuzda artan toksik birikim ile alakalıdır.

Bir sonraki yazımda, bu konuya değinmeye devam edeceğim saygılarımla…

Dr. Afif BULUT

05052176721

02322557416

afifbulut/facebook

drafifbulut.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum