Kasetle Gelen Kılıçdaroğlu Ahlaktan Bahsederse...
Reklam
Erhan Eray

Erhan Eray

Kasetle Gelen Kılıçdaroğlu Ahlaktan Bahsederse...

18 Ocak 2016 - 12:07

Taban ve tavanı bu kadar zıt bir parti dünyada yok.
Tabanı vatansever, milliyetçi, halkçı, emeğin kutsallığına ve demokrasiye inanmış, yönetimi, genel başkanı, vatana kurşun sıkanlara ''arkadaşlar'' diye hitap edecek kadar gaflet içinde bir parti Cumhuriyet Halk Partisi.
Anlamak kolay değil. Anlayan beri gelsin.
35. CHP Kurultayını izlerken memleketin dört bir yanından gelmiş emekçi, demokrat, Atatürkçü delegelerin, partililerin hüznünü gözlerinden okurken, ''seks kaseti şantajı'' ile gelmiş Kılıçdaroğlu adeta bir ''ahlâk öğretisinin bilgesi gibi''konuşuyordu.
Heyecansız, iddiasız, ülke gerçeklerinden habersiz bir kurultaydı.
Muhtemel rakiplerini delege ayak oyunları ile saf dışı bırakan Kılıçdaroğlu, Anadolu kasabalarında ki emekli amcaların kahvehane muhabbetlerini bile aratan bir konuşma yaptı.
İlginçtir, tek aday olmasına rağmen yaklaşık bin delegenin üç yüzünün çiziğini yedi. Yaptığı 52 kişilik listeden 29'u dışarıda kaldı.
Konuşmasının büyük kısmı ıh, mıh, cek, cak, he hı, şeklindeydi. Sonra işi temiz siyaset, ahlâklı yönetime getirdi.
Hızını alamayan Kılıçdaroğlu, sözü Cumhurbaşkanına getirdi. 'Kürsüden Cumhurbaşkanlığı yeminini okuyan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok sert sözlerle yüklendi. Kılıçdaroğlu “Senin için şeref ve namus ne anlama geliyor? Ya adam gibi tarafsızlığını korur saygı görürsün ya da tarafsızlığını korumazsan sana her gün namus ve şerefi hatırlatırım. Soruyorum sen namus ve şereften ne anlıyorsun?”
Sayın Cumhurbaşkanını sevmek sevmemek ayrı hakaret etmek ayrı. Halkın %52 oyu ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanına bu üslupla yüklenmek tam Kılıçdaroğlu terbiyesizliği. Temiz siyaset diyeceksin, ahlâklı yönetim diyeceksin, bu ülkenin Cumhurbaşkanına küfür edeceksin.
Pensilvanya-Doğan-Tel-Aviv ve Londra merkezli edepsiz bir operasyonla, seks kasediyle gelip Ulu Önderin koltuğuna oturacaksın, bölücülere ''arkadaşlar'' diyeceksin, kendi ülkesini Rusya'ya şikayet eden milletvekilini koruyacaksın, PKK ölülerinin mezarını ziyaret eden milletvekillerinin sırtını tıpışlayacaksın sonra ahlak ve edepten bahsedeceksin.
Yok böyle bir terbiyesizlik. Recep Tayyip Erdoğan'ı sevmemek en doğal hakkın. Kızman için evet bende katılıyorum kızman için yüzlerce sebep olabilir ama hakaret ancak terbiyesizliğin tescilidir.
CHP seçmeni asildir, vatanseverdir, Atatürkçü’dür. Benim anlayamadığım “seks kasediyle gelen bir genel başkanı” neden sırtlarında taşırlar..
Kendi partisinde genel başkanını devirmek için ''seks kasedi alçaklığına'' sığınan bir Kılıçdaroğlu, kendine rakip adayları saf dışı etmek için çaba harcayan bir Kılıçdaroğlu, kalkacak % 52 millet iradesine diktatör diyecek.
Hadi oradan, hadi, hadi oradan.