Dildeki Sevgi Yalanı
Reklam
Gözde Kıroğlu

Gözde Kıroğlu

Hayata Kanat Çırp

Dildeki Sevgi Yalanı

03 Eylül 2015 - 13:33

“Dünyadaki mutluluğun kaynağı, diğer insanların da mutluluğunu istemektir. Dünyadaki acıların nedeni ise sadece kendi mutluluğunu istemektir. _Shantideva_

Herkesin bu düşünceye onay veren kafatasını görür gibiyim. Genel durumlar ise bu cümlenin tam tersi vaziyetleri işaret ediyor. En büyük ayıbımızda bu zaten! Sadece kafa sallamak...
İşte 'Can ile Canan' tam da bu noktada devreye girmiş oluyor. O yüzden kimse kendini bir çukura atıp ortalıkta düşünce bozukluğu yaratmasın! İnanın sadece uğultular çoğalıyor. Kimse kimseyi karşılıksız muhatap almadığı için, sevgi savurganlığı ikinci el ürün haline düşüyor. Bana da yine bu hafta 'ah, vah' diyerek sizlerle düşüncelerimi paylaşmak düşüyor.

'Sevgi' kelimesi dilimizden dökülürken aklımıza hemen güzel düşünceler gelmeye başlar. Saf niyet, karşılıksız ve hiçbir şart öne sürülmeden yapılan bir iyilik, bir çocuğun saçının okşanması, kıskançlık duygusu gütmeden beğenilen bir insan, bana ne olur demeden yardıma ihtiyacı olan birine bir el uzatmak gibi en içten ve samimi bir duygudur bu kelimenin anlamı...
Bu anlamda olan yılları gerçekten özlüyorum. Ne yazık ki gerçek sevginin yaşandığı yıllara dönmek için toplum halinde bir bilete ihtiyacımız var. Bu bilette 'içten sevgi'. Bunu da ancak bütünlük ve içtenlikle satın alabiliriz.

Günümüz yaşamında insanoğlu sevgiyi ikiye böldü. İyi niyetini kötü niyet karşısında gerçekten muhafaza edebilenler ve saf insanların karşısında kendini temiz gibi gösterip aslında ruhu kirlenmiş niyeti kötü insanlar diye gruplara ayrılmıştır. Birinci grubun bu dünyada çok fazla bulunmadığından artık emin olmaya başladım. En basitinden bir örnek vericek olursam; toplumsal acıtasyon olaylarında herkes üzülüyor, başkalarına kızıyor kısaca herzaman suçu karşı taraflarda arıyor. Aynı olay kendi başına geldiğinde ise herkes bir kutup ayısı moduna bürünüyor. 'Aman Allah'ım hep mi haklısın be güzel kardeşim' demekten kendimi alamıyorum artık. Madem herkes bu kadar yardımsever, iyilik perisi, o zaman Türkiye neden bu halde?

Bunun tek bir nedeni var. Ben egosu olan 'Bencillik ve Doyumsuzluk'. Haber izlerken tv de acıdığımız bir insana sahte gözyaşı döküyoruz. Dışarda bu tarz olaylara içler pek parçalanmıyor. Çünkü sohbetler en derine inmişken neden sorunlu bir insanla zaman öldürülür ki! Çoğu insan 'Benimde sıkıntılarım var. Ammaaaan ! ' deyip başından savıyor. Sevgi artık dillerde yalancının yalanı olarak kullanılıyor. Huzur bulmanın kelime anlamı olan bu güzel duygu adeta çamurun içinde çırpınıyor.

Hayatımız daha çok kıymetliyken gelin bu çamurdan hep beraber temizlenelim. Hiçbir şey için çok geç değil. İnsanları insan gibi sevelim. Komşu komşunun külüne muhtaçtır deyip kimselere yüz çevirmeyelim. Ruh kalple her daim bir bütün. Bağırmak en son çözüm olsun hayatımızda. Ruhunuzla sevişin ki diğer canlılarıda içtenlikle sevebilesiniz.
Ve şunu unutmayın; İYİLİK YAP DENİZE AT.
Yapılan her iyilik koşulsuz, şartsız bir gün mutlaka size geri dönecektir. Sadece sevin tüm ruhunuzla...

Sevgiyle ve aşk ile hayatlara kanat çırpın. Sevgiler...

YORUMLAR

  • 0 Yorum