ELHAMDÜLİLLAH ! BEN KADINIM
Reklam
Gözde Kıroğlu

Gözde Kıroğlu

Hayata Kanat Çırp

ELHAMDÜLİLLAH ! BEN KADINIM

08 Mart 2015 - 14:24

Kimi der ki kadın uzun kış gecelerinde yatmak içindir.

Kimi der ki kadın yeşil bir harman yerinde dokuz zilli köçek gibi oynatmak içindir.

Kimi der ki ayalimdir.

Boynumda taşıdığım vebalimdir.

Kimi der ki hamur yoğuran...

Ne o,ne bu, ne döşek,ne köçek,ne ayal,ne vebal..

O benim kollarım,bacaklarım.Yavrum,annem,karım,kız kardeşim,hayat arkadaşımdır..

Nazım Hikmet çok güzel anlatmıştır kadını.

Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlarının günü.Tüm dişi olanların günü,gücü bugün. Peki neden 8 Mart ?

8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 129 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000'i aşkın kişi katıldı.

26 - 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında (Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı) Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart'ın "Internationaler Frauentag" (International Women's Day - Dünya Kadınlar Günü) olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi.

Önemli olan yaşanılmaması gereken cinnet ve cinayetlerin,işkencelerin tekerrür etmemesidir.Kadına kadın olduğunun,ana olduğunun herşeyden önce bir insan olduğunun hergün bir çiçek verir gibi gösterilmesidir.O yüzden bugünü senede bir gün kadın cinayetlerini hatırlamak için değil,kadın olduğumuzun şükrü için kutlamamız gerekir.Hergün işkence ve cinayet haberleriyle uyandığımız bir ülkede maalesef bu özel günümüzü bile coşku içinde kutlayamıyoruz.Kadına değer sıfır.Anlayış sıfır.Çocuk doğurur yine sıfır.Sırtını sıvazlar yok yok yok...Akşamı ya da sabahı hop 'Karısını balkondan attı,karısının yüzünü yaktı,tecavüze zorladı,25 bıçak darbesiyle öldürdü.'Böyle bir ülkede bu günümüz, bir yanımız hep eksik işte..

Bugün sosyal medyada pek bir hareketli.Akşamdan beri kadınlar için özel mesajlar,kadınlar çiçektir,böcektir.Kadınların değerini zamanında bilmedikten sonra ne önemi varki bu mesajların.Kadın 365 günün sadece 12 saatinde birkaç mesaj görmüş,kalan 364 saygısızlık,hoşgörüsüzlük,namus bekçisi,ıslak ten,evin hizmetçisi,çocuğunun dadısı olarak görülüyor zaten.Hep söylüyorum kadınları anlamak bu kadar zor değil! Zamanında verilen sevgi,hoşgörü,uzatılan tatlı dil küçücük dünyayı koca bir cennete çevirir.Kısaca bir kadına ne verirsen fazlasını alırsın.

Herkes bıraksın bu gösterişi fazlasıyla yaşanılan gerçeklere dönelim.Yılın bir günü tek tük alacalı bulacalı mesajla iş bitmiyor.Yaşanılan kötü vaziyetlerin ardından kadına değer verelim olmuyor.Kadınına gerçekten değer vereceksin.Öyle bir günlük değil ömürlük harbi değer vereceksin.Ömrünü adayacaksın.Koca olacaksın,adam olacaksın,baba olacaksın ! Bir kadına başına buyruk tecavüz edip ananın boynunu bükmeyeceksin! Karını utandırmayacaksın! İleride bir kız evlada sahip olacağın ihtimalini düşüneceksin! Kısaca kadın insan olduğu için seni Yaradan'ın onada can verdiğini unutmayacaksın!

Hadi bugün gerçekten bir dönüm noktası olsun.Bugünü herkes sevgi anlamında bir fırsata çevirsin.Kadına,kadınına kadın olduğunu hissettirsin.Sabah mutlu haberlere uyanalım.Gazetelerin 3'üncü sayfalarında 'evlendiler,mutlu oldular'haberleri okuyalım.Haydi el uzat,kadına ışık ol,sevgi ol! Kat kat fazlasını gör ....

Ben gelecekte belki bir erkek çocuğu anası olacağım..Bir eş olacağım..Evimin düzeni,huzuru olacağım..Herşeyden önce ben bir insanım,canlıyım! ELHAMDÜLİLLAH BEN İYİKİ BİR KADINIM !

NOT: Dünyadaki tüm kadınların DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLARIM.Yaşanılan tatsız,tuzsuz olayların sevgiye dönüşmesi dileğiyle İYİKİ KADINIZ...

YORUMLAR

  • 0 Yorum