İnsanlık Öldü!
Reklam
Gözde Kıroğlu

Gözde Kıroğlu

Hayata Kanat Çırp

İnsanlık Öldü!

22 Şubat 2015 - 15:48

"Bir insanın düşüncesini aydınlatmak o insanın tüm dünyasını değiştirir. Hatta bütün dünyayı değiştirebilir."Bu cümleler bu hafta vahşice katledilen Özgecan Aslan'ın acılı babasına ait…

Bu kadar acılı, sancılı, ağrısı büyük dünyada, bir anne ve babanın başına gelenler ve dillerden dünyayı yine kurtaracak olan sevgi sözcükleri... Çok ağırdı bu cümleler. Acı doluydu, yas doluydu, özlem doluydu...

Yinede acılı bir babanın ağzından sevgi dolu sözcükler dökülüyordu.

Hepimiz bu hafta katliam haberleriyle feci derecede sarsıldık. Sallandık, içimizde Özgecan için büyük fırtınalar koptu. Ardından gelen yine kadın cinayetleri haberleri ve kartopu vahşeti... Hepimiz bu hafta bir yürek olduk. Özgecan ve diğer vahşice öldürülen kadınlar için tek bir renge boyandık. Cinayetler ve işkenceler ölsün diye yüreklerimizi tek bir hamlede topladık. Tek bir dil konuşulsun bundan sonra, sadece 'Sevgi'.

Özgecan'ın vahşice katledilmesi Türkiye'nin büyük bir utancıdır. Her sene çoğalan kadın cinayeti ve işkenceleri önlenemez hale geldi. Özgecan’ın olayı bu kadar tazeyken ardı ardına patlayan tecavüz olayları hükümetin suçudur. Kadınları ayaklar altına seren ve bunu kendinde hak gören herkes suçludur. Kadını ıslak bir ten olarak gören herkes suçludur. Ne olursa olsun kadın narin bir varlıktır ve her şeyden önce insandır. İster çıplak dolaşsın ister uygun bir hayat yaşamasın kimse bu insanlık suçunu işleyemez. Tecavüzcünün hakkı yoktur 'İyi Hal' durumuna. Tecavüzün affı yoktur yeryüzünde. Özgecan ışık olsun bu cinayetlere, bir son olsun bu karanlığa... Koca bir son olsun ki ne kadınlara, ne hayvanlara, ne erkek çocuklarına pis eller bulaşmasın artık.

Korkmadan sokaklara çıkmak istiyoruz sadece. Metrodan saat 22.00’da indiğimizde arkamıza bakmadan yürümek istiyoruz. Saygı istiyoruz. Küfür yerine sevgi sözcükleri istiyoruz. Cesaret ve kadın gibi kadın olarak yaşamak istiyoruz. O yüzden' mini etek giydi','beni tahrik etti' gibi hiçbir cümleyi kabul etmiyoruz. Damacanada mı sizi tahrik etti ey sapıklar!

Namus ne zamandan beri sadece kadına yüklendi? Nefsine nutuk atamayan, beynini namus egosu yemiş erkekler ne zamandan beri haklı sayıldı? Ben bir kadın olarak bunları kabul etmiyorum. Erkek önce dilini içeri katlasın, bir anne veya kardeşe sahip olduğunu beynine ispatlasın. Adam olduğu zaman delikanlı gibi konuşsun. Erkeklik laf atmayla, birkaç kadın idare etmekle kanıtlanmıyor ey beyler! Kadınına kadın olduğunu hissettireceksin, adamlığını duruşunla göstereceksin. Erkekliğinden işte o zaman utanmayacaksın. Cinselliğine söz geçiremiyorsan gidip tedavi olacaksın! Bu kadar basit! Anlayış sahibi olacaksın! Kadınına tatlı dil ikram edeceksin ki sonunda bal kaymak yiyesin.

Ben bir kadın olarak artık gözlerimi sevgiye, huzura, barışa, mutluluğa ve aşka açmak istiyorum. Sağlıklı ve erkek eziyeti olmadan hayatımı devam ettirmek istiyorum. Bütün kadınlar olarak bunu istiyoruz. Evinde sıcak bir çorban, seni seven bir kadının varsa dışarıda artık huzur arama! Kimsenin de huzurunu kaçırma! Sevgi ol, huzur ol, ADAM ol! Buradan da hükümete sesleniyorum... İnsanlığından kopmuş tecavüzcüler, katiller lütfen en ağır cezayı alsın artık! İyi hal, af istemiyoruz... Daha fazla kadın mı ölsün? Bırakın siyaseti, kavgayı saçma sapan konuları bizim huzurumuz kaçmış, utancımız büyük. O halde ne duruyorsunuz hala?

Not: Meslektaşımız Gazeteci Nuh Köklü'nün ölümü ciğerlerimizi dağladı. Ailesine sabır, Allah'tan rahmet diliyorum...

İnsanlık minibüsle, kar topuyla çoktan ölmüş. Hiçbir acı cezasız kalmasın sadece...

YORUMLAR

  • 0 Yorum