Kışın mucizevi aktarı
Reklam
Gözde Kıroğlu

Gözde Kıroğlu

Hayata Kanat Çırp

Kışın mucizevi aktarı

12 Aralık 2014 - 18:43

Havaların iyice soğuduğu şu dönemde hasta olmayan insan görmek neredeyse imkânsız. Hepimizin etrafında mutlaka grip ya da nezleye yakalanmış bir tanıdığımız vardır.

Grip ve nezle gibi bulaşıcı hastalıkları, sadece soğuk havalar ortaya çıkarmaz. Durum aslında tam tersidir. Zamanında güçlendirmediğimiz bağışıklık sistemimiz soğuk havalarda iyice dibe vurarak çeşitli kronik hastalıkları da beraberinde getirir. Sadece soğuktan korunmak yakalandığımız kış hastalıklarını uzaklaştırmaya yetmez. Bağışıklık direncimizi çeşitli vitamin ve bitkilerle arttırarak kendimizi koruma altına alabiliriz. O yüzden değerli okuyucularım, sizler için bu hafta aktarcıların yolunu tuttum ve hastalıklara karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirecek faydalı bitkileri araştırdım…

Kış hastalıklarına mucizevî şekilde etki eden bitkilerin en başında ıhlamur, adaçayı ve zencefil geliyor. İltihap ve ağrı kesici olan ıhlamur ve adaçayı bitkileri, boğazda oluşan enfeksiyonlara da birebir etki ediyor… Bu bitkilerden çay demleyebilir, ağzınızda oluşan tahrişlere gargara yapabilirsiniz. Kuvvetli iltihap giderci olan zencefil, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda bir çay kaşığı toz zencefille bir tatlı kaşığı bal karıştırılarak yenildiğinde bronşlarımızı açar ve temizler, balgamı söktürür, öksürüğü keser. Zencefil aynı zamanda doğal aspirindir; kanı sulandırır, damarları açar, pıhtılaşmayı önler. İyi bir zihin açıcıdır, hafızayı güçlendirir.

Kuşburnu ve karanfili de unutmamak gerekir. İçeriğinde yüksek miktarda C vitamini bulunduran kuşburnu bitkisi, vücut direncini artırıyor. Genelde tarçınla kullanılan karanfil bitkisi ise, bakterilerin ağızda yol açtığı enfeksiyona karşı birebir etkili oluyor. Kendi başına doğal bir antibiyotik olan sarımsak ise her derde deva. Bol bol tüketmenizde fayda var.

Bitkilerin sağlık üzerinde uygulanması asırlardır süregelen bir yöntem. Bence de çokta etkili bir yöntem. Ne zaman hasta olacağımı hissetsem hemen bir bitki çayı hazırlarım. Doktorumun verdiği antibiyotikle beraber mutlaka bitkileri de kullanırım. Vücudumu dirençsiz bırakmamaya özen gösteririm. O yüzden kışın pek soğuk algınlığı, grip gibi hastalıkları yaşadığımı bilmem. Hasta olmasam bile kışları mutlaka hazırlayıp içtiğim sizlere müthiş bir çay önerim var. Vücut kırıklığına, enfeksiyona, boğaz ağrısına birebir etkili. İşte çayın tarifi:

*Kaynattığınız bir fincan sıcak suyun içine birkaç damla limon suyu sıkın ve kabuklu bir halde bir-iki dilim limonu fincanın içine koyun. İçine biraz bal, toz zencefil ve karabiber koyarak çayınızı afiyetle yudumlayın.

TAVSİYELER...

*Kış hastalığına yakalandıysanız evinizde mutlaka dinlemeniz gerekir.

*Antibiyotik gibi ilaçlarınızı nasıl ihmal etmeyip içiyorsanız, vitamin bulunduran sebze ve meyveleri de bol bol tüketiniz.

*Sigaradan uzak durunuz.

*Hazırlayacağınız bitki çaylarını düzenli bir şekilde için ya da gargara olarak boğazınıza uygulayın. Sürekli uygulayan biri olarak faydasını çok gördüm.

*Vücut direncinizi artıracak bitkileri daha sık tüketin. Hasta olmadan bunları uygulayın ki bağışıklık sisteminizi güçlü kılın. Her şey sizin elinizde.

*Pozitif duygularla bitkileri karışımlarını birleştirdiğinizde daha sağlıklı bir bedene sahip olacak, hastalığı hayatınıza çekmeyeceksiniz. Duygu ve düşünce yoğunluğunuzu bu şekilde yaşayın.

Günün Sözü: Sağlık, vücutları sağlam olanların başına konmuş bir taçtır. Bize verilen en büyük zenginliktir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum