Küçük Mutluluklar...
Reklam
Gözde Kıroğlu

Gözde Kıroğlu

Hayata Kanat Çırp

Küçük Mutluluklar...

25 Kasım 2015 - 12:12

Küçücük kelimesi ne büyüktür mesela...Küçüklükten başlar oysa ki en büyük umutlar, başarılar, küçücük hayaller gülücük katar dünyamıza. O yüzden hep irkilmişimdir en küçük mutluluklardan. Çünkü yüzümü güldüren de hep en küçücüğünden olmuştur.

Mutluluk kendinize ve bu dünyaya verebileceğiniz en güzel niyettir. İnsan mutluluğa karar verdiğinde gerçek mutluluklar ardı ardına kendiliğinden gelecektir. Her sabaha nefes alarak başlamak bile cigerlerimizin hala sağlıkla varolduğuna koca bir şükürdür. Yediğimiz leziz bir kahvaltı, içtiğimiz hatırı sayılır acı bir kahve yada dostlarımızla izlediğimiz keyifli bir sinema hormonlarımızı haddinden fazla coşturmaya yeterde artar bile.

Genelde dostlarımızla muhabbet ederken eski günler hep açılır. Eski günler tabiki çok güzeldi. Sadece şu an şimdiyi yaşıyorsak neden hala mutluluktan uzak eski günlere koşturmaya uğraşıyoruz? Cevabı çok basit!

Beklentilerimiz uyuşturulmuş sevinçlerde ve hedef büyük beklentilerin sahteliğinde.

Her sabah evinizden işinizin stresiyle başa çıkmak için çıkıyorsunuz. Günün içinde yakına yakına koşturuyorsunuz. Ama kimse bir işi olduğu için mutlu değil. Kendi paranızla aldığınız bir kıyafeti düşünün. Nasıl lokum tadında bir duygu... Kendi paranızla yediğiniz bir yemek yada kimseden bir kuruş istemeden rahatça hareket edebilmek. Bence beli, sırtı dimdik tutan koca bir şükür.

Aşk konusunada illaki değinmem lazım. Para para illede para ya da best model bir adam hep hikâye hep masal. Hangi zengin çift duygu yönünden çok mutlu yada hangi kusursuz surat sevgili çok sadık. Bu sözü küçüklüğümden bu yana halamdan hep duyarım."Sev seni seveni seven çoban olsada, sevme seni sevmeyeni bağdatta sultan olsada." O yüzden size verilen en güzel değer yalansız bir sevgi ve hakikatli bir değer. Tatlı dille yenilen bir yemek, tek bir gül sahte olan herşeyi ezmeye değer duygular. Dilerimki en safından olan bu küçük sevinçleri bütün okuyucularım yaşarlar.

Kötü duygular her daim uyuşturucu etkisi gösterir hayatınızda. Sizi belli bir süre mutlu eder. Sonra yine arayışlar, yine olmazlar ve yine çıkmaz sokaklar. Siz siz olun önceliklerinizi beyninize değil kalbinize sorun. Kalbinizin almadığını beyninizde bir süre sonra geri dönüşüm kutusuna yollayacaktır.

Not: Mutluluğu başkalarında değil, önce kendi ruhunda ara. Küçücük sandığın bir pasta dilimi belki koca bir evlilik pastasıdır... Mutluluklara koşturacağınız keyifli haftalara aşkla kalın, hayata kanat çırpın....

YORUMLAR

  • 0 Yorum