Ahlaki Eğitim Şart
Reklam
Halil Kocakabak

Halil Kocakabak

Ahlaki Eğitim Şart

18 Şubat 2015 - 08:46

Merhaba sevgili okurlarım, geçtiğimiz günlerde yaşadığımız elim olay insanlık tarihinin büyük bir ayıbı olarak tarihe geçmiştir "İnsan Anne oğlu Bizleriz"

Özgecan ASLAN cinayetini Kaleme aldığım bu yazımda içim sızlıyor ve maalesefki bu yaşanan acı gerçek ile hayatın hiç bir döneminde yalnızca ağızlara sakız edilen İnsanlık ve Kadın Erkek eşitliği söylemlerinin ne kadar gerçeği yansıtmadığını bir kez daha bu acı tabloda görmüş bulunmaktayız.

Bana kalırsa bu konunun temeli Alie'den alınan eğitim ve çocuk gelişimi ile alakalı bir durum ne ekersen onu biçersin Ata sözünü akıllara getiriyor.

Çocuk gelişim uzmanlarının temel alınan eğitimlerde rolü faktörü çok fazla çocukken yaşanan travma'lar yetişkin bir bireyin bilinç altında yer ediyor.

Her çocuk mutlaka iyi bir psikoloji eğiitimi almalı ve ana okulu eğitimi zorunlu olarak çocuk gelişim Uzmanları tarafından yapılmalıdır çocuk bakıcıları'da bu eğitimden geçirilip sertifika alırsa herşeyin kontrollü gelişerek bu ytür vahşet'e eğilimli bir nesil yetişimeyecektir.

Tv'ler izlediğimiz kötü dadı gibi örnekler'in elinde yetişmiş çocuklar'ın psikoloji'si ne kadar iyi olabilirki ?

Devletimiz inanıyorumki bu konuda gerekeni yapacaktır, yeni Anne adayları'nın bile bir eğitim'den geçmesi çocuk yetiştirme ve gelişimi adına çok faydalı bir girişim olacaktır.

Şimdi ne konuşsak ne söylesek Türkiye'yi yasa boğan bu vahşice işlenmiş cinayete ve Özgecan ASLAN'ın acılı ailesine teselli verecek bir kelime yok.

Geride kalan'lar giden'in acısı ile yanıyor Tekrar altını çizerek söylüyorum bu tür vahşetler'in yaşanmaması için Temel eğitim çok önemli İnsanoğlu'nun bilinç altı çok geniş bir hazneye sahip, iyi olanı'da kötü olanı'da kaydedip saklıyor.

Özgecan ASLAN'a ALLAH'tan Rahmet acılı Ailesi'ne ve sevenleri'ne Başsağlığı diliyorum.

Her anlamda eğitim şart. Seviyle kalın...

Sivil Toplum Örgütleri Derneği

Genel Başkanı

Halil KOCAKABAK

YORUMLAR

  • 0 Yorum