Allah'ın Hikmeti ve Adaletinden Sual Olunmaz
Reklam
Halil Kocakabak

Halil Kocakabak

Allah'ın Hikmeti ve Adaletinden Sual Olunmaz

29 Mart 2015 - 19:26

Merhaba sevgili okurlarım...

İnsanoğlu yaratılmış en akıllı varlık'tır kıymeti ve değeri'ni bilen için geçerli tabiki bu durum.

Hiç Yüce yaradan kul'larını yalnız başına bırakırmı kimse kimseye kötülük ettiğini sanmasın veya kimse yapılan iyilik ve insanlığı göz ardı edip hiç bir şey olmamış gibi nankör olmasın bunun hesabınıda bir soran olacak elbette.

Yaşıyoruz ama neden ne için onu unutmuşuz ego sarmış dört bir yanımızı yaşamımız'ın amacı gaye'si unutulmuş sadece ben zihniyetleri var her tarafta mevki ve makam esiri olmuş insan'lar yarına çıkacağımız'ın garantisi olmayan şu hayat'ta ebedi dünya için hiç bir şey yapılmaz olmuş.

İbadet bile gösterişe girmiş gerçek ruhu ile yaşayan kalmamış malesefki...

Musalla taşına konduğunda bu emanet beden nasıl bilirdiniz denildiğinde cemahate, iyi bilirdik denilirken içinden'de aynı sözü demeli insanlar.

Yazık etmesin hiç kimse kendinisi'ne imtahan dünyası'dır bu işte geldik işte gidiyoruz ne götüreceğiz ebediyete.

Selam alıp verelim iki hoş muhabbet edelim boş verin kim zengin kim fakiri, hep bir Allah Kulu'yuz emanet bu can ve ömür bize sizi seven varsa kıymetini bilmeli, hataları düzeltmeli yarın çok geç olabilir hiç bir kimse değil ötekisinsen ne ileri nede geri eşitiz eşit yediğimiz aynı katık içtiğimiz su bunu bilerek şükür etmesini bilmeli.

Hiç gerek yok ötekileştirmeye kimseyi "yaşayan her kul insanlığı ile anılır" yaptığın iyilikler yarın nesline miras kalır hiç hesapkar olmayalım Allah için yaşayalım şunu'da unutmayalım her zaman veren el alan el'den üstün'dür.

İnanın yaptığınız iyilik ve kötülük bir gün dönüp sizi buluyor bu Allah'ın adaleti'dir.

Hiç bir yaşayan canlı varlık bu dünya üzerinde sahipsiz değil ve öteki dünya hesap yeri olduğu gibi Allah bu dünya yaşamında'da karşımıza çıkarıyor.

Sabır edelim şükür edelim ve en önemlisi iman edelim ve inanalım Rabbim bilsin demek kadar güzel bir şey yok.

Hiç bir görüş siyaset ve kimlik açısından arkadaş'lık dostluk ve kardeşlik düşüncemize zarar getirtmeyelim zedelemeyelim.

Kimin inanışı ne olursa olsun, kimin düşüncesi ne olursa olsun, şunu iyi bilelim hepimiz bir Yüce yaratıcının eseriyiz ve bu yaşamı paylaşmamız'ın bir sebebi var.

Sevgiyle kalın.

Sivil Toplum Örgütleri Derneği

Genel Başkanı

Halil KOCAKABAK

YORUMLAR

  • 0 Yorum