Ankara'ya Ateş Düştü;Hepimizin Ciğeri Yandı
Reklam
Halil Kocakabak

Halil Kocakabak

Ankara'ya Ateş Düştü;Hepimizin Ciğeri Yandı

12 Ekim 2015 - 10:06

Merhaba sevgili okurlarım bu yazımda Terör elimi dilimi bağladı naçizane yürek yangını içerisinde yoğunlaşan duygularımı sizin ile paylaşacağım sürçü lisan edersem af ola.

Benim güzel Ülkem ‘in Yurdu’mun kanayan yarası olan terör bitmeyen tükenmeyen illet peki şu son zamanlarda artmasının sebebi ne ? gelin birlikte biraz geriye gidelim,

Osmanlı Devleti yıkılalı çok değil yüz sene oldu yani Dünya tarihçesine göre daha çok taze ve Osmanlı Hükümdarlığı döneminde üç kıtaya hakimdi yüz ölçüm olarak ise 19,000,000 km kare yapıyor.

Dilek olay yeni gelişen Dünya'nın neredeyse tamamı kadar.

Osmanlı'dan miras olarak sadece Dünya'da Türkiye Cumhuriyeti kaldı yani küçüle küçüle 814.578 km²' içinde kaldık fakat aynı kaldık Biz yine tüm Dünya'yı titreten Osmanlı Mirasçıları olarak anıldık bilindik, tabi ki bu birlik ve beraberlik çoğu dış Ülkeyi hep tedirgin etti.

Bu güzel coğrafya ve kardeşliğimizde herkesin gözü olduğu gibi geleceğe dönükte tedirginlikleri vardı, bazı dış güçler Ülkemizin içerisine etnik kimlik ve mezhep oyunları ile huzursuzluk katmaya ve nifak tohumlarımı serpmeye çalıştılar.

Dış güçler dönemsel olarak başarılı olduklarını düşündüler de ama artık bu Millet bu Halk oyunlara gelmez. Gelmediği içinde Ankara'da Barış yürüyüşü gerçekleşirken o hain saldırı yapıldı Milletimiz Bütün Halklar hepsi o alanda biz kardeşiz derken bu saldırının olması çok acı olduğu kadarda manidardır.

Ülkemiz üzerinden oynanan oyunlar ilk şimdi oynanmıyor önceden çok oldu sonrada olacaktır fakat Allah böyle acıları bize bir daha asla göstermesin.

Ülkemiz üzerinden oynanan oyunlar ne şimdi ilk nede bu son olacak bunlara karşı dik duruşumuzu her zaman koruyacağız birlik ve beraberliğimiz bizi bölmeye çalışanlara en iyi mesaj olacaktır. Allah böyle acıları bize bir daha asla göstermesin, Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

Gelin birlik olalım demeyeceğim biz zaten biriz, bizi bölmeye çalışanlar Osmanlı'nın Dirilişinden korkanlar görecektir ki filim yeni başlıyor.

Bakın ne kadar zengin Bir Ülkeyiz.

Türkiye'de yaşayan etnik gruplar, temel grup ve alt gruplarıyla şu şekilde sınıflandırılabilir:

Türk: Afşar, Yörük, Manav, Türkmen, Tahtacı, Kosovalı, Makedonyalı, Bulgaristanlı, Batı Trakyalı, Rodoslu, Oniki Adalı, Giritli, Dobrucalı, Adakaleli, Gacal, Muhacir, Çepni, Cerit, Ahıskalı, Büğdüz, Bayat, Yazır, Eymür, Karabölük, Alkaevli, İğdir, Yüreğir, Dodurga, Ulayundluğ, Döğer, Çavuldur, Beğdili, Abdal, Sıraç, Nalcı, Teber, Barak, Şamlı, Bayındır, Kınık, Ortakçı, Amuca, Bedrettinli, Karamanlı, Karakeçili, Sarıkeçili, Torlak, Kızılbaş, Peçenek, Çıtak, Kıbrıslı, Azeri, Kırım Tatarı, Kazan Tatarı, Karapapak, Kırımçak, Karaçay, Balkar, Özbek, Nogay, Kumuk, Uygur, Kırgız.

Kürt: Kurmanc, Sorani, Gorani.

Boşnak: Bosnalı, Sancaklı.

Arnavut: Toska, Gega.

Zaza Kürtler:Kırd, Kırmanc, Dimili.

Gürcü: Acar, Kartveli, Kart, Melaşvili, Gurian, İngilo.

Çerkes: Adıge (Kavimleri: K'emguy, Yegerukay, Abadzeh, Şapsığ, Hak'uç,

Hatukay, Natuhay, Kabardey, Besleney, Mahoş, Mamhığ, Bjeduğ, Jane), Abaza (Kavimleri: Aşıwua, Aşkarıwua, Apsuwa), Çeçen, Dağıstanlı (Kavimleri Avar, Lezgi, Dargi, Lak), Ubıh, Oset.

Pomak

Çingene: Rom, Roman, Poşa, Dom.

Arap

Laz

Süryani: Türoyo, Qıltu, Mlahsö.

Hemşinli

Ermeni

Yahudi: Sefarad, Aşkenaz.

Rum

Nasturi

Keldani

Bahai

Afrika kökenli Türkler

Leh

Malakan

Dürzi

Sevgiyle kalın.

Sivil Toplum Örgütleri Derneği

Genel Başkanı

Halil KOCAKABAK

YORUMLAR

  • 0 Yorum