Gerçek Müslüman'ın hiç dostu yok..‏.
Reklam
Halil Kocakabak

Halil Kocakabak

Gerçek Müslüman'ın hiç dostu yok..‏.

25 Ekim 2014 - 08:10

Selam sevgili okurlar; İslamiyet Dünya üzerindeki ikinci büyük ve aynı zamanda son din olan İSLAM’ın 1.400 yıl sonra, neden HIRİSTİYANLIK inancının hala gerisinde kaldığını, inanan sayısını artıramadığını sorgulamalıyız...

Hıristiyanların sayısı 2 milyar 300 milyon iken, biz Müslümanların sayısı neden hala 1 milyar 400 milyondur? Aradaki 900 milyonluk farkı nasıl ve ne zaman aşacağız. Rakamsal olarak da ne zaman en fazla inanılan din olacağız?

Her şey temel eğitim olan Aile'de başlıyor... Bizim inanışımızı acaba biz çocuklarımıza öğretirken üzerimize düşenleri tam manasıyla yapabiliyor muyuz?

Son yıllarda ülkemizde başka dinlere veya mason localarına gitmeye başlayan gençlerin sayısı fazlası ile arttı.

Bunların önüne geçmenin bence bir tek yolu var. Dini inanışları asla örf ve adet gibi aktarmamalıyız; yeni nesillere ufku açık zihinler ve gerçek manasıyla Müslüman nesiller yetiştirmenin yolu dinimizce doğru olanların üzerinde duran anlattığı ile yaşattığı aynı olan Aile bireylerinden geçer. Çocuk anne ve babayı örnek alarak büyür. Yarınlara, inanışları asimile olmuş nesiller yetiştirmeyelim.

İnce bir detaydan daha bahsedeyim... İnciller ülkemizde bedava dağıtılıyor! Hıristiyanlar buna çok önemli bir bütçe ayırıyor ciddi manada ve kiliselere giden gençlerimize belli miktarlarda para yardımı yapılıyor. Araştırmasını bizzat kendim yaptım İzmir'de örnekleri var.

Herkesin bu Dünya üzerinde özgürce inanacağı dini seçme hakkı vardır; fakat beyin yıkamadan, maddiyat ile cazip kılmadan kişilerin bilinç altlarına farklı dünyevi koşulları kullanarak inmeden, kendi iradelerine bırakarak inanışlarına saygı duymak gerekmektedir.

Humanist bir insan olarak önce İnsan hakları diyorum her bireye varoluşundan dolayı saygı göstermek zorundayız saygılar.

Sivil Toplum Örgütleri Derneği Genel Başkanı

Halil KOCAKABAK

YORUMLAR

  • 0 Yorum