Kadın bu dünyanın anasıdır
Reklam
Halil Kocakabak

Halil Kocakabak

Kadın bu dünyanın anasıdır

08 Mart 2015 - 10:17

Merhaba sevgili okurlarım...

Öncelike 8 mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun,

Ülkemiz ve tüm Dünya'da kadının yeri ve önemi,

Her hakkı onlara verdiğimizi sanırız laf başına geldiğinde eşitizdir uğruna sevdalanıp kendimizi öldürecek kadar severiz onları.

Dilimizden düşümeyiz ağızlara sakız ederiz kadın ve erkek eşitliği'ni hatta o kadar çok hassas olup önemsediğimizi kadın erkek eşitliği derken bile kadının ismini önde tutarız.

Acaba gerçekte işin aslı bumu'dur yoksa...

Güzel bir ilişkiyle başlar herşey dünya'lar sizin ve hayatınıza anlam katan o özel bayanın oluverir ondan başkasını görmez gözünüz sevip seviliyorsunuzdur.

En mutsuz anınızda bile bir bakışı gülüşü sizi mutlu edip motive etmeye yetecektir.

Aile'nizden sonraki en özel insan'dır o mutluluğu ile mutlu olur hüznü ile hüzünlenirsiniz böyle geçer güzel flört dönemleriniz.

Belli zaman sonra Aileler'de bilir ve ortak olur bu güzel sevgi yumağına o tarifsiz aşk ve sevdanıza.

Adı konulmalı'dır artık bu sevginin adım atılmalıdır ileriye dönük ve ciddi, herkese ilan etmenin vakti gelmiştir arık, derken söz ve nişan arifeleri gerçekleşir düğün günü o özel gün ve tatih belirlenir.

O gün gelir çatar artık ve aynı evin iki insanı oluverir sevdiği kadın'la genç delikanlı

ilerleyen yıllar onlara sevgilerinin meyvesi olan ilk çocuklarını verir kız'ları olmuştur delikanlı biraz buruk sevinmiştir neden oğlum değilde kızım oldu demiştir içinden ama o sevinçlede pek belli etmez bu durumu dışına.

Öyle ya erkek adamın erkek oğlu olur atadan bir söz'dür yıllar geçtikce çiftin sevgileri azalır delik delikanlı yaşını başını almış olgun bir adam olmuştur artık.

Hiç bir şey eskisi gibi değildir eşi'ne olan sevgisi ve aşk'ıda yıllar geçtikçe kaybolup gitmiştir artık eskisi gibi güzel degildir onun gözünde o uğruna ölecek kadar çok sevdiği karısı.

Hiç düşünmez eskisi gibi ne kalıyor yıllar herkesten bir şeyler götürüyor demez bile

çünkü erkektir o üstünlüğü vardır doğuştan tartışmalar kavgaları getirir ve evlilikleri çekilmez hale gelir.

Boşanmaya karar verirler ve belli bir süreç'ten sonra mahkeme ayırır çift'i adam ayrı bir eve çıkar kadın ise Baba evi'ne döner ama oradada fazla kalamaz çünkü evlenip ayrıldığı ev değildir sanki bir yabancı gelir kendi öz annesi ve babası içine sinmez hiç bir şey.

Bir iş bulur çalışmaya başlar araştırmıştın işe girmeden önce çevrede sevilen insan'dır patron'u her şey bir süre güzel gider fakat dul bir kadın olduğunu öğrenince patronunun bakış açısı değişir kadına karşı sürekli bir yerlerde oturup dertleşmek istediğini söyler fakat kadın bunu reddeder.

Olayların nereye gideceğini bilir ve huzuru kalmaz işten kendi isteği ile çıkar artık işsiz ve yalnız bir kadındır bu hayatta ve bir gün gelir bunalıma girer kimseyi gözü görmez ölmeye karar verir.

İşte uğruna ölecek kadar sevdiğiniz genç kız kadınlarımız onlar Dünyanın her yerinde acıyı çeken vefakar ve gönlü büyük insanlar'dır savaşlarda düşman eline geçen esir kadınlar türlü işkencelerin yanısıra bu zalimlerin hükümdar olduğu hayat'a yeni nesiller getirmesin diye katledilir.

Şunu unutmayın kadın olmaz ise adam olunmaz! sevgiyle kalın.

Sivil Toplum Örgütleri Derneği

Genel Başkanı

Halil KOCAKABAK

YORUMLAR

  • 0 Yorum