Emri veren kim?
Reklam
Hüseyin Atakul

Hüseyin Atakul

İşçi Dostu

Emri veren kim?

13 Ağustos 2014 - 09:36

Değerli işçi kardeşlerim biliyorsunuz bayram öncesi bu iş çıkışlarının sosyal belediyecilik anlayışına sığmayacağını belirttik, sağolsunlar bayram öncesi çıkışları durdurup tabiki daha bayramdan sonra bu çıkışlar gerçekleştirdiker; lakin ilginçtir ki sendika sessiz ve bu çıkışları sahiplenen yok bürokratlar Başkanlıktan deyip topu üzerinden atıyor.

Peki, sözde işçi sendikaları neden bu çıkışları imzalıyor? En son yapılan yerel bir haberde 12 yaşında beyninde tümör olan bir kardeşimizin iş çıkışı yapılacaktı ki haber sonrası durduruldu. Acaba nereye kadar? Peki bu çıkışların içinde nerdeyse tüm akrabaları, belediyede çalışan sözde işçi sendikası baronlarının neden akrabaları yok? En çok rapor onlarda hemde keyfi...
Peki, işçi halen neden sessiz? Kendi başına gelinceye kadar mı susacaklar onuda anlamış değilim. Bizler geceli gündüzlü hiçbir çıkar beklemeden kardeşlerimizin geleceği için hukuk mücadelesi verirken her ay aidat alıp saltanat sürenler neden bir açıklama yapmaz ve bu çıkışları imzalar? Sizler hala bu oluşumun içinde neden duruyorsunuz ya da baş kaldırmıyorsunuz? 13 Ağustos Çarşamba günü sendikanın olağan üstüne gitmesi ile ilgili mahkeme var inşallah bizim sırtımızdan oralara yazı tura ile gelenler gider ve gerçekten işçi için mücadele edecek işçi dostu bir yapı oluşur yoksa vay halinize... Halinize diyorum biz zaten mücadelemizi yargıda veriyoruz ve eskiden hep şunu derdik en kötü sendika sendikasız olmaktan iyidir ama artık şunu söylüyorum en iyi sendikamı aman aman sendikasız olmak iyidir.
Çünkü siyasi parti haline çevirip tamamen şahsi menfaatleri uğruna kullananlar pabuç pahalı olunca bakın Gazze için bile eylem kararı aldılar. Neden? Çünkü son seçimlerde AKP'nin tekrar birinci parti çıkması arkadaşları korkuttu.
Tabii asıl korkularının işçiler olması gerektiğini hep söylüyorum. Bizler taşeron davaları sonrası arka arkaya sendikaya karşıda davalar açıcaz, ödediğimiz aidatların hesaplarını soracağız. Sadece zamanını bekliyoruz. Bugün işçiden aldığı gücü kendi işçi kardeşlerine kullananlardan hesap soracağız, yanlarına kar kaldı zannetmesinler. Yaptığı sözleşmeyi uygulamayan, keyfi işçi çıkışlarını imzalayanlar, işçi üzerinde baskı kuranların her ne kadar bizimle alakası yok, emir başkanlıktan deseler de bizler gerçek çıkış listelerinin sendika tarafından hazırlanıp verildiğini biliyoruz ve zorda olan, çıkışı verilen her işçinin yaşadığı zorluklardan onlarda sorumludur. Aksi bir durum varsa çıkıp açıklama yapsınlar, neden disiplin kurulunda imzaladıklarını vurgulasınlar, "emri veren kim" onuda deşifre etsinler. Yoksa bu işçinin kul hakkı yakanızdadır bilesiniz tabii inancınız varsa.

Unutmayın "keser döner sap döner, gün gelir hesap döner."

Bu da sizlerin sloganı. Gerçi kendi yaptığınız hiçbir şeye inancınız yok, eğer olsaydı taşerona karşıyız deyip caddeleri kapatıp slogan atanlar, taşerona dava açanları bırakın mahkemesine gelmeyi sahiplenip yan yana durmaya bile korkmuşlardır. Her zaman dediğim gibi tarih cesur insanlar tarafından yazılır; korkaklardan değil.

Belki üslup biraz ağır oldu ama kardeşlerim ben evimde acaba işten atılan kardeşlerim ne yer içer diye uyuyamaz iken ve inanın maddi durumum yok ve çalışmadığım halde onlar için neler yapabilirim diye çabalarken birilerinin bu işçi sırtından geçinip sesiz kalması, bir şey yapmaması beni aşırı derecede rahatsız ediyor ve soruyorum bu emri kim neden verdi?

YORUMLAR

  • 0 Yorum