Sendika düştü mü?
Reklam
Hüseyin Atakul

Hüseyin Atakul

İşçi Dostu

Sendika düştü mü?

06 Kasım 2014 - 17:22

Değerli kardeşlerim uzun zamandır ayakta kalmak için verdiğimiz emek mücadelesine çalışma koşullarımızdan dolayı ara verdik; ancak sendikal bilinçlenme ve hak mücadelesi anlamında şu anda genelleme değil. Liderlik koltuğunda olanlara inancım olmadığı için sendikal anlamda yazmayacağım ve konuşmayacağım dedim ve öylede yapacağım. Ne zamana kadar derseniz “ta ki gerçek anlamda işçi hakları için mücadele eden liderler çıkıncaya kadar.”

Dava arkadaşlarım yaklaşan 2015 İzmir genel iş sendikası delegasyon ve şube seçimlerine hazırlanırken benimle çok ilginç ve bir o kadar da şaşırtıcı bilgi paylaştı. Olay sendikal üyeliklerin düştüğü ve iş kolunda bir değişikliğe gidildiği idi. Şu an ben dâhil tüm dava arkadaşlarım bu konuyu araştırıyoruz. Ancak doğru ise içler acısı bir durum çünkü ardı ardına kazanılan ve şu an Yargıtay aşamasında olan muvazaa davalarının önünü kesmek için sözde işçi dostu, sözde işçiden yana söylemler içinde olan bir partinin belediyesi ve onun arka bahçesi haline gelen sendikasının işçilerine attığı 1000’lerce kazıktan biri daha geliyor. Hani taşerona karşı olanlar taşeronda kalmak için elinden gelen bütün gayretleri sürdürmektedir. Şahsi düşüncem, bu sendikanın olmaması işçinin daha da hayrınadır. Lakin olmaz ise işçi satmalar olmayacak, devrin adamları değil devrim adamları olacak. Ve işçiler çatışma yerinde birlik halinde olacaktır. Çok fazla uzatmadan konuya ilişkin eski ve şimdilerde emekli Baş temsilci Devran Yumurtacıoğlu arkadaşımızın sosyal medya üzerindeki yazını aktarıyorum.

TÜM ESHOT TOPLU TAŞIMA PERSONELİNİN DİKKATİNE!

DÜN İTİBARİ İLE E DEVLET ÜZERİNDEN BAĞLI BULUNDUĞUNUZ SENDİKA İŞ KOLU DEĞİŞİKLİĞİ SEBEBİ İLE DÜŞMÜŞTÜR YAZISI GÖREN DEĞERLİ EMEK DOSTLARIM ŞAŞIRMAYIN. YAPMIŞ OLDUĞUMUZ ARAŞTIRMA ÜZERİNE DEVLETİN YENİ UYGULAMAYA KOYMAK İSTEDİĞİ İŞ KOLU DÜZENLEMERİ SEBEBİYLE BAĞLI BULUNDUĞUNUZ GENEL İŞ SEN. YERİNE YASAL OLARAK NAKLİYAT ÜZERİNE KURULAN NAKLİYAT İŞ SENDİKALARINA YÖNLENDİRME YAPILACAK BİLGİSİNİ ALMIŞ BULUNMAKTAYIZ.
DİĞER BİR ADIYLA İŞVERENLER YANİ TÜRKİYE GENELİNDE AKP İZMİR GENENİLDE CHP İŞYERLERİNDEKİ MUVAZALI İŞÇİ TESPİTLERİ YAPILAN İŞ YERLERİNDEKİ PERSONELİ KADRO YOLU KAPATMAK AMACI İLE İŞ KOLU DEĞİŞİKLİĞİNE GİTMİŞ BULUNMAKTADIR.
DAHA DA ANLAŞILIR DÜZEYDE DAVA AÇIP HAKKINI SAVUNANA YAPABİLECEĞİMİZ BİR ŞEY YOK. EN AZINDAN AÇMAYANLARI KURTARALIM POLİTİKASI ANLAYACAGINIZ İŞVEREN HANGİ PARTİDEN OLURSA OLSUN SÖMÜRÜ TEK BİR DÜŞÜNCEDİR BUNLAR İÇİN YAŞASIN KAPİTALİST SERMAYE.
ARAŞTIRMALARDA EMEĞİ GEÇEN
YALÇIN
SERHAT
KORCAN
VE BİRÇOK ARKADAŞIMADA SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM.

EMEK VE BİRLİK İÇİN YAŞASIN İŞÇİ MÜCADELESİ.

NOT: Bu bilgilerin aksini veyahutta başka bilgileri elinde bulundurup da açıklama yapamayan sendikacı kılığına girmiş iş veren kuklalarını da kınıyorum...

Sanırım bu kısa ama içinde çok derin anlamlar bulunan bu yazı ile ilgili yetkili kişilerden olayın netliği ile ilgili cevap bekliyoruz.

HER ZAMAN EMEKÇİNİN SESİ OLACIĞIZ SONU NE OLURSA OLSUN.

YORUMLAR

  • 0 Yorum