Anıtkabir'e Gelme Hey Ahmet
Reklam
Nevzat Dönmez

Nevzat Dönmez

Anıtkabir'e Gelme Hey Ahmet

02 Ağustos 2016 - 09:25

Hey Ahmet...
Bak buraya...
Kimsin sen..
İtiraflarına bakılırsa,
Modern Türkiye'ye karşısın,
Türkiye'nin yüzünü Batı'ya çevirmesine sıcak bakmıyorsun,
Hayallerinde şeyhlik, müritlik, efendilik var..
Millet olmak gibi bir derdin yok.
Dini cemaatlerle, dini gruplarla iç içe olmayı marifet sayıyorsun.
Laikliğin önemini bile kavrayamamışsın.
Ben uydurmuyorum bu marifetlerini.
Senin yazından alıntı bunlar.
Hey Ahmet..
Ne oldu da vazgeçtin bunlardan.
O "Hey" dediğin Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk sevgin birden neden kıpraştı.
Vardır bir hesabın.
Atatürk sevgine birilerinin engel olduğunu yazmışsın sana kızanlara. Atatürk'ü sevmene engel olan 5 antipatik demiş şöyle sıralamışsın:
"BİR: Sen ne hakla bizim koca Atatürk'ümüze "ey yerine 'hey diye seslenirsin" diye çıkışarak Atatürk'e kutsal hoca efendi muamelesi çeken sersem tip.

İKİ: "Atatürk'ün önemini şimdi mi fark ettin" diye laf sokarak gelişmelerin neden olduğu zihin açıcılığı hesaba katmayan katıi sekter ve gıcık tip.

ÜÇ: "Ne güzel kendisiyle samimiyetle hesaplaşmış" demek yerine "Ne bilelim senin samimi olduğunu" diyerek Atatürk zabitliğine soyunan ham yobaz tip.

DÖRT: "Bazı insanların Atatürk'ten soğumasında bizim gibi ahmak tiplerin acaba hiç mi etkisi olmadı" diye düşünmesi aklının ucundan bile geçirmeyen gerekçesiz kibirli tip.

BEŞ: Birisinin kendisiyle aynı çizgiye gelmiş olmasından mutluluk çıkarmak yerine öfke ve kızgınlık çıkaran aptal tip."

Hey Ahmet, şimdi sıralama sırası bizde iyi dinle:

BİR: Atatürkçüler kimseye kutsal hoca muamelesi yapmaz. Sen aynaya ve önceki yazılarına bakacaksın, bugün yerdiğin adam müsvettesini nasıl kutsallaştırdığını göreceksin. Bu ayıp sana yeter.

İKİ: Son gelişmeler zihnini açmış ve Atatürk'ü sevmeye başlamıştın. Demek Hürriyet zihni kapalı adamlara da köşe yazdırıyor. Bu ayıp Hürriyet'e yeter.

ÜÇ: Bu yaşa kadar kendinle hesaplaşma gereği duymadın da seninkiler tökezleyince mi hidayete erdin. Yobazlığın kime yakıştığını herkes görüyor.

DÖRT: Seni Atatürk'ten kimin soğuttuğu apaçık ortada. Biz Sivas'ın ünlü sözüdür, "Nerede soyunduysan orada giyin" derler.

BEŞ: Seni Atatürkçülerle aynı çizgide olman gerçek Atatürkçüleri ancak rahatsız eder. Çünkü Atatürkçüler, samimidir, canını verir değer verdiği kişi ve kurumları vermez. Senin gibi başı sıkışınca dönüvermez.

Ve ALTI: Sen altıncıyı yazmamışsın ama ben yazayım. Anıtkabir'e hiç gelmemişsin bundan sonra da gelme. Atatürk dönekleri sevmez. Sen bir Amerika seyahati yap sor hocana, "Biz nerede yanlış yaptık" diye.

YORUMLAR

  • 0 Yorum