Çıray: Kocaoğlu, Tayyip'i Neden Eleştirmiyor
Reklam
Nevzat Dönmez

Nevzat Dönmez

Çıray: Kocaoğlu, Tayyip'i Neden Eleştirmiyor

04 Ocak 2016 - 15:33

Yeni Asır'da uzun süre birlikte çalıştığım gazeteci arkadaşım Zafer Şahin, gitti ve kendisine yanıt hakkı doğan biriyle CHP izmir Milletvekili Aytun Çıray'la röportaj yaptı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun il kongresi öncesi ve sonrası "partiye sonradan gelenler, partide emeği olmayanlar" olarak nitelendirdiği isimler arasında olan CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray da Şahin'in sorularına yanıt verirken tabir yerindeyse gözünü budaktan esirgemedi...

Kocaoğlu'nun, "Herkes haddini gücünü bilecek. Otursunlar oturdukları yerde" sözlerine Çıray'ın tabir caizse "gol" attığı en önemli tespiti ve yanıtı şöyle:

ERDOĞAN'A KONUŞAMIYOR

"Evet, herkes haddini bilecek, gücünü bilecek. Bu konuda kendisiyle hemfikirim ve hemfikir olduğumu da hep birlikte göreceğiz. Keser döner sap döner... Yalnız iyi bir CHP'li eleştiri enerjisini arkadaşlarına değil örneğin Tayyip Bey'e göstermeli. CHP'ye gelenlerde şecere aramaya başlarsanız bu partiyi büyütemezsiniz. İzmir'de CHP'ye oy verenlerin yüzde 20- 25'i eskiden DYP ve ANAP'a oy veren insanlardır. Eğer "Bu partiye ANAP'lılar DYP'liler DP'liler oy versin ama CHP'de hiç bir yere gelmesinler. CHP'li olmasınlar" diyen varsa gelsinler bunu kamuoyunda tartışalım."

Çıray'ın, Başkan Kocaoğlu'nun İzmir'deki başarıyı üstlenmesine yanıtı da hayli anlamlı ve düşündürücü:
"O zaman telaşa gerek yok. Olur da CHP yönetimi kendisine haksızlık(!) yapar da kendisini aday göstermezse o da bağımsız aday olur ve kazanır. Aziz Bey'e bu tartışmaları yapmak yerine AK Parti'nin İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerini aldıktan sonra nasıl iktidara geldiğini iyi incelemesini tavsiye ediyorum. AK Parti büyükşehirden 15 yıllık iktidar çıkardı. Bir Büyükşehir Belediye Başkanına il ve ilçe başkanlarıyla uğraşmak değil, yüksek siyaset yapmak yakışır. Hep birlikte yüksek siyaset üretelim ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapalım. Vehimler ve paranoyalar içinde siyaset olmaz."

ÜLKE UMURLARINDA DEĞİL

Çıray'ın İzmir İl Kongresi'ndeki hesaplaşmalara bakışı da önemli.
Bakın ne diyor:
"Bu tür tartışmaları açanların öyle büyük işler idealler veya memleketin yüksek menfaatleri için tartışma açtıkları falan yok.
Bunlar önümüzdeki Kurultay için ve genel başkanlık makamını da kapsayan başka gizli maksatlar için ortaya konan ucuz davranışlardır."

Hadi şimdi Çıray'ın sözlerini şöyle bir yorumlayayım:
Çıray'a göre, Kocaoğlu ve ekibinin hesapları Kurultay. Yani Kılıçdaroğlu'nun gitmesi.
Eğer bunu başarabilirlerse önümüzdeki dönem kendisinin veya onun desteklediği birinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı garanti.
Ve yine Çıray'ın sözlerinden çıkardığımıza göre bu pek mümkün görünmüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum