678 bin öğrenci 41 bin öğretmen bugün trafikte
Reklam
Ömer Dinçer

Ömer Dinçer

678 bin öğrenci 41 bin öğretmen bugün trafikte

15 Eylül 2014 - 08:54

ESHOT'un son ulaşım düzenlemesinin ardından şehrin bir takım bölgelerinde gözle görülür derecede otobüsler trafikten çekilirken kimi yerlerde de aksaklıkları beraberinde getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi bunun sonradan yapılacak düzenlemelerle rahatlatabilecekleri mesajını verdi.

Okullar açılmadan önce üniversite öğrencileri için bir takım düzenlemelere giden ESHOT Genel Müdürlüğü yeni uygulamalarının eksiklikleri görerek iyileştirmeler yapılabileceği böylece kanıtlanmış oldu. Bugün başlayacak yeni eğitim öğretim yılına özel ESHOT'un gittiği düzenleme ile 145 ilave otobüs İzmir trafiğine çıkacak.

Mesela, Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü’nde eğitim gören öğrencilerin mağdur olmaması için Bornova-Buca arasında yeni bir hat açılacak. Bornova Metro Aktarma ile Tınaztepe Kampüsü arasında çalışacak yeni hattın numarası 390.

Fahrettin Altay - Buca arasında ise Fahrettin Altay Aktarma Merkezi’nden Tınaztepe Kampüs’e, yine otoyol güzergahını kullanarak çalışacak 690 numaralı yeni “ekspres” hat devreye girecek.

F.Altay Aktarma Merkezi ile Üçyol Aktarma Merkezi arasında çalışmakta olan 581 numaralı hattın güzergahını Halkapınar Metro Aktarma Merkezi’ne kadar uzadı.

Örneğin, İzmir Metrosu artık hafta içi her gün 06.30 ile 20.30 saatleri arasında 4,5 dakika sefer aralığı ile yolcu taşıyacak.

Bunlar üniversite öğrencilerinin ulaşım sürelerini kısaltmak ve kalitesini artırmaya yönelik düzenlemeler. Fakat işe sadece bununla sınırlı değil. Bugünden itibaren binlerce ilk ve orta öğretim öğrencisi gerek toplu taşıma gerekse servisler aracılığı ile İzmir trafiğini ciddi bir yük getirecek. Daha önceki yıllarda yaşananları gördük. Sabah ve akşam saatlerinde kilitlenen trafik kentin eğitim dönemlerinde en ciddi sorunu haline geldi. Umarım yeni düzenlemeler bu sorunu ortadan kaldırmaya yönelik adımlar da içeriyordur.

Hiç de küçük rakamlar değil. 41 bin öğretmen ve 678 bin öğrenci bugün evlerinden çıkacak. İzmir son 3 ay boyunca görmediği kadar otobüsü, servisi ve bireysel aracı caddelerde görecek.

Umalım ki, İzmir her türlü altyapısı ile bu yükü kaldırabilecek duruma gelmiştir.

İZMİR'İN SUYU

Aslında Melih Gökçek'in neler söylediği beni ilgilendirmiyor. Akıllı bir siyasetçi fakat gündemi, hep İzmir üzerine kurgulanmış. Söylemlerini dikkate almaktan ziyade ben Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün verilerine bakarım. Ve en son yaşadığımız arsenik krizinden sonra çeşmelerimizden temiz su aktığı konusunda şüphemiz olmadı. İzmir'de İZSU ciddi bir bütçeye sahip. Temiz körfez için yapılan yatırımlar ortada. Arıtma tesislerine hergün bir yenisi ekleniyor.

Sanırım Gökçek'in ki bir siyaset yöntemi. Bu konuda dikkate almamız gereken Büyükşehir ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün yapacağı açıklamalar. Siyaset oyunlarına kulak asmamalıyız.

CHP MYK'Sİ

Yeni oluşan MYK'de daha önce yer verilen isimlerde değişiklikler oldu. Bir defa CHP'nin kalesi olan İzmir'den MYK'ye kimse alınmadı. Bence yanlış bir karar. PM'de de İzmir'in temsil yetkisi düşürülmüştü. Genel Başkan'ın düşündüğü bir takım şeyler olabilir fakat İzmir gibi bir yerin çantada keklik olduğu yönünde bir denklem içeriyorsa bu kararlar, CHP 2015 seçimlerinde sıkıntı yaşar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum