CHP 2015 seçimlerinde ne yapar?
Reklam
Ömer Dinçer

Ömer Dinçer

CHP 2015 seçimlerinde ne yapar?

03 Kasım 2014 - 14:17

CHP, son 30 yıldır önümüzdeki genel seçimlerde olacağı kadar şanslı olamadı bence.

Bir düşünün;

Ortadoğu bir daha hiç bir zaman bu şekilde karışamaz.

PKK bir daha hiç bir zaman Doğu'yu böyle yakıp yıkamaz.

Bir Kobani daha olmaz.

Sınır komşularımız bir daha hiç bir zaman IŞİD gibi bir terör örgütünün kıskacında olmaz.

Maden kazaları bu kadar vahim sonuçlar doğurmaz.

İşçi ölümleri ile ilgili bu denli sık sorunlar yaşanmaz.

Kürt sorunu bu kadar gündemi boğmaz.

Gelgelelim...

CHP, kendi eliyle küskünler adında bir grup yarattı.

Partinin en güçlü isimlerinden Muharrem İnce'yi dışladı, Emine Ülker Tarhan'ı istifaya zorladı. 6 ay sonra seçimler var. Göreceksiniz, giyotin geriye kalan tüm güçlü isimler için öylesine acımasız olacak ki...

Partinin politikaları da tutarsızdı. 6 oktan bahsedip Cumhurbaşkanı adayını seçmeninin isteklerini göz ardı ederek ortaya koydu. Yerel seçimleri söylemiyorum bile.

Birçoğunuz ön seçimden yoksun olacak önümüzdeki genel seçimlerde yaşanacakları görecek. CHP Genel Merkezi kimi aday gösteriyorsa partililer ona oy atmak zorunda bırakılacak.

Bir de savaş politikası var. Kurucuları Mustafa Kemal'in "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" sözünü elinin tersi ile bir kenara iten yönetim, Kobani için tezkere isteme gafletinde bulundu.

CHP'yi anlamak mümkün değil. AK Parti yeni bir genel başkan ile gireceği ve tüm ülke gündeminin aleyhine işlediği bir ortamda dahi bugün hala CHP'nin 20 puan üzerindeyse CHP başını iki elinin ortasına koymalı. Bugün "sol" için yeni bir parti söylemi varsa CHP'de pek çok şey yanlış gidiyor demektir. Her türlü olumsuzluğa rağmen 2015 genel seçimleri AK Parti için bir öncekinden farklı olmayacaktır.

Not: Türkiye geçtiğimiz hafta yaşanan işçi ölümleri ile sarsıldı. Bir minibüsü otobüs kadar doldurup 18 kadın işçinin ölümüne sebep olan vicdansızlar bir yanda, bir o kadar işçiyi yerin dibinde sular altında bırakan, gerekli önlemleri almayan vicdansız maden sahipleri bir yanda. İşçi ölümleri kaderimiz olmamalı. Hepimizin başı sağolsun...

YORUMLAR

  • 0 Yorum