İzmir'in “bitmeyen” PROJELERİ...
Reklam
Ömer Dinçer

Ömer Dinçer

İzmir'in “bitmeyen” PROJELERİ...

23 Ekim 2014 - 13:08

Cumartesi günkü yazımda konunun çok ön plana çıkarılmadığını belirtenler için bir kaz daha dile getirme gereği duydum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel yönetimlerin yetkisinin artırılması gerektiğini, merkezi hükümet tarafından kentin eksiklerinin Ankara'dan çok da rahat görünemeyeceği iddiasında bulunmuştu. Kocaoğlu, İzmir'de projesi tamamlanıp onaya gönderilen yatırımların bir türlü gerçekleştirilemediğini, bunun da yerel yönetimlerin yetkisinin sınırlı tutulması ile ilgili olduğunu belirtmişti.

Bu projelerin ne olduğunu, İzmir'in hala beklemekte olan yatırımları ile açıklayabiliriz sanırım... “Sorular” başlığı altında toplayacaklarım ile İzmir'de dile getirilen, projeleri çizilen ve hatta başlatılan bir takım yatırımların kamuoyunun hafızasına tekrar getirilmesini sağlamayı umuyorum. Ne ilgili bakanlıklar, ne Büyükşehir Belediyesi, ne de herhangi bir şahıs konunun direkt muhatabı olmamakla birlikte, İzmirlilere bir açıklama borçlu olduğumuz aşikârdır.

SORULAR:

Buca tramvay projesi ne durumda?

Kasaplar Meydanı'na ne oldu?

Peki, Şirinyer pazar projesi?

Göztepe sahilindeki iskeleler ile ilgili bir gelişme var mı?

Göztepe ve Karşıyaka tramvaylarında ilk kazma ne zaman vurulacak?

Bu tramvay projesi ile ortadan kalkacak otoparklar için bir girişiminiz olacak mı?

Kentsel dönüşüm için hareket vakti ne?

Ege Mahallesi'nde bununla ilgili oluşan sıkıntılar giderildi mi?

Kadifekale'ye teleferik projesine ne oldu?

İZBAN'da Torbalı problemi ortadan kalkacak mı?

İstanbul'da başlıyor, biz dolmuşa kentkart ile binebilecek miyiz?

İkiçeşmelik'in rölevesi ne durumda?

Dünyanın en büyük açıkhava çarşısı olan Tarihi Kemeraltı'nın geleceği ile ilgili atılan adımlar neler? Bunlar ne gibi karşılıklar buldu?

Kültürpark alanının değerlendirilmesi için yapılan çalışmalardan çıkan sonuç nedir?

Körfez'de oluşturulacak Doğal yaşam Adası ile ilgili bir gelişme var mı?

Seçim öncesi sözü verilen 5 metro, 6 tramvay ve 2 banliyö hattı ile ilgili bir gelişme yaşandı mı?

İnciraltı ile ilgili bir çalışma var mı?

Aziz Bey'in 2014-2019 vizyonunu dile getiren çalışmalardan bazılarıydı bunlar. Daha doğrusu en sık dile gelenleri. Başkan bunların bir kısmının uzun süredir onay beklediğini, bir kısmının ise sebepsiz yere bekletildiğini dile getirmişti. Cumartesi günkü yazımın perde arkasında kalanlar bunlardan ibaret. İzmirlinin hizmet alma adına sabırsızlığını ve heyecanını yatırımdan uzak kalmış yıllarına bağlayan ben Başkan'dan şu sözlerle gerçekleri kamuoyu ile paylaşmasını istemiştim:

“Lütfen Sayın Kocaoğlu bunlardan hangileri kimler tarafından öteleniyor, hangileri kaç yıldır onay bekliyor, söyleyin ki İzmirli dostunu ve İzmir'in önüne engel koyanları iyi tanısın.

Hem net rakamları açıklamak, sorumluluğu üzerinize aldığınız konularda elinizi rahatlatacaktır diye düşünüyorum.”

CHP'nin ve CHP'lilerin kendilerini halka anlatma adına biraz hatalı ve eksik davrandığını düşünüyorum. İzmir'in Ankara İstanbul'un çok daha altında bir devlet yatırımı çektiğini her fırsatta dile getiren CHP'lilerin bu konuyu halka çok fazla iletemediğini düşünüyorum. Devlet yatırımı çekmeyi beceremeyen bir şehirde projeleriniz de sürekli öteleniyor ve kasten onaylanmıyorsa çıkıp bu konuyu en ince ayrıntılarına, en küçük projelere kadar halka anlatmalısınız Sayın Başkan...

YORUMLAR

  • 0 Yorum