Kıbrıs’a Bereket Geldi / Bravo sana Sepil..
Reklam
Ömer Dinçer

Ömer Dinçer

Kıbrıs’a Bereket Geldi / Bravo sana Sepil..

19 Ekim 2015 - 09:01

Güneydoğu’da ardı arkası kesilmeyen PKK saldırıları, Ankara’da yaşanan terör olayı sonrası iyiden iyiye bozulan moraller bu günlerde biraz da olsa yerine geldi.

Özellikle İzmirliler için Pınar Karşıyaka’nın, Barcelona karşısında aldığı galibiyet efsane olmaya aday. Tabi ki sadece galibiyet değil... Pınar Karşıyaka’nın, Barcelona galibiyeti sadece puan cetvelinde bir artı değil, kentin spor hayatına da önemli bir kazanım sağladı.

Kentin iki köklü kulübü olan Göztepe ve Karşıyaka’nın arasında zaman zaman tatlı bir yarışın üzerine çıkan hararet, tribünlerde iki takım taraftarı arasında yaşanan sıkıntı Göztepe Başkanı Mehmet Sepil’in Barcelona maçında Karşıyaka’ya verdiği destekle bence son buldu.

Artık iki takım taraftarı da en azından ulusal liglerde İzmirli olduklarını hatırlayacaklar. Bunda sıradışı bir başkan profili çizen Sepil’in rolü çok büyük... Göztepe Başkanı olmanın kendisine yüklediği büyük sorumluluğun farkında olduğu gibi tam bir spor adamı gibi davranarak İzmir statlarında dostluğu, kardeşliği yeniden tesis etti. Bravo Mehmet Sepil… Bravo Göztepe ve tabi ki mükemmel galibiyet için bravo Kaf Kaf… İzmir’in böyle sporculara ve böyle kaliteli başkanlara çok ihtiyacı var...

Ve gelelim Türkiye için yılın olayına. Aslında bizim için gurur kaynağı olan bu açılış Kıbrıslı kardeşlerimizin en önemli sıkıntılarına deva oldu. Türkiye’den Kıbrıs’a su taşıyacak 1,6 milyar liralık dev projenin açılışı geçtiğimiz gün yapıldı.

Ortadoğu’nun ağırlığı altında ezilen devletlere aslında bu coğrafyada da güzel işler olabileceğini ve bunun büyük bir devlet olan Türkiye tarafından yapılabileceğini kanıtladık. Türkiye bir ağabey rolü ile kardeşinin mutlu olmadığı sürece kendisinin de mutlu olamayacağını yıllardan beri Kıbrıs’a sağladığı maddi destek ile açık bir şekilde ifade etmişti. Bu su projesi de kardeşliğin nişanı oldu. Açılışın Kıbrıs bölümünde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan isterlerse Güney Kıbrıs’taki Rumlara da bu sudan verebileceklerini ifade etti.

Çorak Kıbrıs topraklarına bereket akıtacak bu su akışının dünyada bir örneği daha yok.

Bu proje aynı zamanda Kıbrıslı kardeşlerimize Rumlarla olası bir pazarlık durumunda önemli bir koz verecek. Emeği geçenleri alkışlıyorum. Bu su projesi ile daha da iyi anladık ki, Türkiye için Kıbrıs en az korunması gereken, gözetilmesi gereken kendi topraklarımız kadar değerli.

Unutmadan; dün gerçekleşen Angela Merkel-Ahmet Davutoğlu görüşmesinin ardından Türk vatandaşların AB sınırları içerisinde serbest dolaşımını düzenleyen anlaşmanın önümüzdeki yıl yürürlüğe girebileceğinin dile getirilmesi oldukça önemli.

Öte yandan Merkel, Dolmabahçe Sarayı gezisi esnasında Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili sorular sorarak, iki ülke arasında uzun yıllardır süregelen soğukluğun üzerini örtme çabası içerisine girdi. Peki, AB üyeliğimizi sabote eden ülkelerin başında gelen Almanların son üç ayda tavrını değiştirmesi takdire şayan mı? Tabi ki hayır... AB’nin en güçlü ülkesi Almanya’nın taleplerini de biz de görmeliyiz diyorum...

İyi haftalar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum