Önce Narlıdere ardından tüm İzmir
Reklam
Ömer Dinçer

Ömer Dinçer

Önce Narlıdere ardından tüm İzmir

09 Şubat 2015 - 08:34

Açık konuşayım İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin metroyu Narlıdere'ye uzatma kararı beni oldukça mutlu etti. Modern şehirlerin öncelikle ulaşım sorununu çözüme kavuşturmuş olması gerektiğini düşünüyorum. İzmir de bu gibi projelerle hedefe biraz da olsa yaklaşıyor.

Uzun yıllar sürüncemede kalan, şirketlerin iflas ettiği Üçkuyular-Üçyol metrosu inşaatı sırasında bölgede yaşayan vatandaşlar İzmir'in en çilekeş insanlarıydı benim gözümde.

Bir çoğu yıllarca balkonlarına dahi çıkamadı. Toz ve kir içerisinde kapılarının önünden geçecek metroyu sabırsızlıkla bekleyen vatandaşlar geçtiğimiz yıl ödüllerini almışlardı. Fakat İzmir hiç de küçük bir yer değil. Dolayısıyla hedefinizi de küçük tutmayacaksınız. Çok önemli bir hedefin bitmiş olması İzmir'de sadece küçük bir kitleye hizmet edecek bir ulaşım projesinin tamamlanmasından öteye geçmiyor.

Asla küçümsemiyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu belediyenin imkânları ile önemli bir işin altına imzasını koymuştur.

Ama koskoca bir metropolde sadece bu proje ile yetinmemiz doğru olmaz. Başkan da bunun bilincinde ki mevcut hattı önce Narlıdere'ye ardından da Güzelbahçe'ye uzatma kararı aldı. Biliyorsunuz tam tersi istikamette ise Evka-3 durağı, Bornova merkeze uzatılacak. Sanırım bunlar mevcut hatlar üzerindeki son çalışmalar. Bu durakların ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut hat üzerinde acele kararlar vermemesi gerektiğini düşünüyorum. İzmir'de modern ulaşım olanaklarından yararlanmak isteyen daha bir dolu ilçe var. Öncelikle bakanlıkta olduğu söylenen Buca tramvayı ile ilgili hiçbir adım atılmadı. Göztepe ve Karşıyaka tramvayları için çalışmaların tam gaz sürdüğünü biliyoruz.

Ama gelin bu tarafa... Buca gerçekten bir trafik keşmekeşi yaşıyor. Raylı sisteme fazlasıyla ihtiyaçları var.

Bir kısım ilçenin sıkıntısını İZBAN ile çözmek için adımlar attık. Selçuk-Torbalı ve nihayetinde Bergama da modern ulaşım sitemlerinden zamanı geldiğinde yararlanacak.

Şu kentin en bariz sorunları haline gelmiş ulaşım ve kentsel dönüşümün biran önce çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Sanırım İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun zihnini de en çok meşgul eden konular bunlar.

Doğru adımlar atılsın, doğru duraklarla doğru ilçelere ulaşılsın, doğru mahalleler ve sağlıksız binalar kentsel dönüşüme tabi tutulsun... İnanın İzmirli bunun çilesini çekmeye hazır.

Umarım Narlıdere gibi daha bir çok metro projemiz, Kadifekale gibi daha nice kentsel dönüşüm alanımız kısa sürede sonuçlanır.

İzmirlinin mutluluğu için veya kentin vitrini için bunlar olmazsa olmazlar...

NOT: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dün çok acı bir haber aldı. Bir süredir tedavi gören kardeşi Azmi Kocaoğlu, ne yazık ki hayata daha fazla tutunamadı. Kendisinin ve ailesinin böylesine acı bir olayı bir daha yaşamaması temennisiyle Sayın Aziz Kocaoğlu’na başsağlığı diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum