Seçimin Galibi AK Parti
Reklam
Ömer Dinçer

Ömer Dinçer

Seçimin Galibi AK Parti

02 Kasım 2015 - 08:37

7 Haziran seçimlerinin ardından partilerin koalisyon kurma çabaları olumsuz noktalanınca alınan “yeniden seçim” kararı gereği Türkiye, dün sandık başına gitti. Yüksek sayılabilecek bir katılım oranı ile tamamlanan 1 Kasım seçimlerinin kazananı AK Parti oldu. 7 Haziran seçimlerinde oy oranında çok önemli bir düşüş yaşayan AK Parti'nin geri dönüşü de en az düşüşü kadar inanılmazdı. 5 ayda yaşanan bu geri dönüş herşeyden önce siyasi bir başarıdır. Aslında AK Parti kendinden beklenenin çok üzerinde bir oy oranı ile yeniden hükümet koltuğuna oturacak. Öyle ki parti içerisindeki beklenti de alınan oy oranının altında, yüzde 45'ler dolayındaydı. Ayrıca seçim sonuçları Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları ile benzerlik gösteriyor. Bundan çıkan sonuç AK Parti, dün olduğu gibi bugün de Türkiye'de 2 kişiden birinin oyunu almayı başarıyor. Bu gerçekten çok önemli bir oran.

Umarım Türkiye içine girdiği terör ortamından ve ekonomik darboğazdan yeni hükümeti ile bir an önce kurtulur.

Gelelim muhalefete.

MHP'nin 7 Haziran seçimlerinde yakaladığı çıkışın tam aksini izliyoruz bugün. Oy oranları ciddi bir biçimde çakılan parti TBMM'de hem de HDP'nin ardından 4. parti oldu. Bunun adı başarısızlıktır. Karşılığı MHP'de tabi ki istifa olamaz ama bence yapılması gereken en acilinden bir olağanüstü genel kuruldur. Aday olup olmamak Devlet Bahçeli'ye kalmış fakat partinin bir kan değişikliğine ihtiyacı olduğu ortada. Parti içi muhalefetin sesi de her geçen gün yükseliyor. Yapılacak en doğru tercih bugünden itibaren 4 yıl sonrasını planlamak ve düşünmektir. Bunun için yapılması gerekeni bizlerin Devlet Bahçeli'ye öğretmesi gerekmiyor.

Gelelim CHP'ye... Üst üste bilmem kaç seçim yaşadı Kılıçdaroğlu. TBMM'deki muhalefeti yeterli olsaydı bugün AK Parti'nin yeniden tek başına iktidar olmaması gerekiyordu. AK Parti bu başarıyı yakaladığına göre CHP'nin muhalefeti yetersiz ve hatta başarısız. Ben kısa vadede Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlıktan çekilmesini beklemiyorum ama daha bir on seçim daha olsa sonucun AK Parti aleyhine olması imkansız. Nihayetinde Kılıçdaroğlu CHP için iktidar vaat edemiyor. İktidarı düşünemeyen ve bunun hayalini kuramayan bir partide Genel Başkanın ne yapması gerektiği de ortada. Bu arada partinin yakaladığı tek çıkış İzmir'de...

Ve HDP. 7 Haziran seçimlerinin hemen ardından hortlayan teröre en iyi cevap bu seçimlerde verildi. Halk silahın vaktinin dolduğunu söylerken PKK silahla sonuç alabileceğini düşündü. Ve tabi ki PKK'nın arkasında görüntü veren HDP de bugün bu sonucu aldı. Lideri gitmeli mi, gitmemeli mi? Türkiye'de PKK'ya 40 bin can vermiş 78 milyon vatandaşa verin bence sözü. En doğrusunu çocuklarını 20 yaşında mezara koyanlar söyleyecektir.

İyi haftalar Türkiye. Umarım yepyeni bir MHP ve yepyeni bir CHP ile demokrasimiz şahlanır. Türkiye sağlam muhalefet ile çok daha iyiyi çok daha güzeli yapmayı öğrenir.

AK Parti'nin tek başına iktidarı Türkiye'ye uğurlu gelsin...

YORUMLAR

  • 0 Yorum