Yavuz Sultan Selim Sonrası Sıra İzmir'de...
Reklam
Ömer Dinçer

Ömer Dinçer

Yavuz Sultan Selim Sonrası Sıra İzmir'de...

28 Ağustos 2016 - 09:07

Dünyanın en büyük projeleri arasında yeralan Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim Köprülerini ardı ardına açan Türkiye, bu süre zarfında Çanakale'nin iki yakasını da birbirine bağlayacağının müjdesini verdi. Ekonomisi yorulmuş Avrupa ile 2008 global krizinin yaratıcısı Amerika hala ekonomileri üzerindeki yoğun tedavi programlarını sürdürürken PKK ve FETÖ ile test edilen Türkiye'nin maddi değeri oldukça yüksek iki önemli yatırımı tamamlaması bence ayakta alkışlanması gereken bir durum. Osmangazi Köprüsü İzmir ile İstanbul'u birbirine bağlayacak Orhangazi Otoyolu'nun en önemli ayağı. Beklenenden önce tamamlanıp hizmete girdi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ise İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan 3. gerdanlık. Gerek açılış esnasında gerekse fotoğraflarda gördüklerim beni gururlandırdı. Dünyanın en geniş köprüsü olan Yavuz Sultan Selim araçların yanı sıra raylı sisteme de ev sahipliği yapacak. Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi Köprülerinde bulunmayan bu özellik sayesinde Marmaray ile denizin altından metro ile birbirine bağlanan iki yaka bu defa yerden 60 metre yükseklikteki bu köprü ile bir kez daha birbirine bağlanmış oldu.

Bu muhteşem eser için emeği geçen herkesi ayakta alkışlıyorum. Bir ülkenin en önemli gelişmişlik seviyelerinden biri olan ulaşım konusunda atılan adımlar takdire şayan.

Hazır köprüler konusunda önemli adımların altına imza atıyorken ben küçük bir hatırlatma, Başbakanımızdan küçük bir ricada bulunmak istiyorum. İzmir'in iki yakasını birbirine hem denizin altından hem de denizin üstünden birbirine bağlayacak köprü ve tünel projesinin bir an önce projelendirilip, ihale edilip hayata geçirilmesini istiyorum. Gayri ciddi bir kaç çatlak sesin kentin önemli yatırımlarının önüne set germesinden bıkıp usanan İzmirlilerin de tıpkı benim gibi düşündüğünü biliyorum.

İzmir'i gecekondu görüntüsünden arındırmak, işsizliği belli bir seviyenin altına çekmek, kenti eğitim-turizm-sanayi üçlüsünden biri üzerinde markalaştırmak, tarihi ile barıştırmak için işe bir yerden başlamak gerekiyor. Ve ben inanıyorum ki İzmir için çok önemli bir isim olan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım'ın atacağı bu ilk adım ile kent gelişimi için bebek adımlarından kurtulacak ve koşarak yoluna devam edecektir. Ve sadece Sayın Başbakan'ın hayata geçirebileceği köprü ve tünel projesi ile İzmir trafiği inanılmaz bir rahatlama yaşayacak, kent yepyeni bir simgenin daha sahibi olacaktır.

Buradan bir kez daha Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde emeği geçenleri kutluyorum ve bu eşsiz eseri kullanacak İstanbullulara hayırlı olsun diyorum. Türkiye köprüleri ile, havayolları ile, denizi, doğası, ekonomisi, jeopolitik konumu ile Avrupa için vazgeçilmezdir. Ve bu vazgeçilmezlik böyle muhteşem yatırımlarla yerini daha da sağlamlaştırmaktadır.

İyi haftalar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum