AK Parti – MHP Yakınlaşması
Reklam
Rifat Sait

Rifat Sait

AK Parti – MHP Yakınlaşması

05 Eylül 2016 - 09:24

AK Parti içinde birçok eski ülkücü kardeşimizin olduğunu bilmeyen yoktur. Diğer yandan MHP içinde de AK Partiye sempati duyan arkadaşlar vardı. Temelinde vatan sevgisi, bayrak aşkı olanların partileri ne olursa olsun birbirlerine yakınlıkları olması doğaldır. Keşke rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu da şimdi hayatta olsa ve düşüncelerini söyleyebilseydi. Bildiğim kadarıyla rahmetli, AK Parti hükümetlerinde başka bir partiden ilk kez Dostluk grubu başkanlığına seçilen (Kosova Dostluk grubu Başkanlığı yapmıştı) bir liderdi. Büyük Birlik Partisinde Genel Başkan yardımcılığı yapmış şimdilerde Manisa milletvekilimiz ve ağabeyim Sayın Selçuk Özdağ ve rahmetli Alparslan Türkeş’in oğlu Başbakan yardımcımız Sayın Tuğrul Türkeş bu konuda önemli örneklerdir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki doğru yaklaşımları oldukça önemlidir. Recep Tayyip Erdoğan sadece iyi bir siyasetçi veya hatip değildir. Zaman göstermiştir ki o aynı zamanda önemli bir Strateji uzmanıdır. Sayın Erdoğan ile birlikte gerek iç politikada gerekse dış politikada önemli adımlar atılmıştır. Darbe girişimin olduğu 15 Temmuz gecesinin ilk anlarından itibaren devletçi ve sağduyulu yaklaşımları ile MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli de unutulmamalıdır.

15 Temmuz darbe girişimi ülkemizi parçalamaya yönelik bir eylemdi. Bozguncuların tuzağı, hepsinin üzerindeki yüce Allah’ın tuzağına takıldı. Bundan sonra inşallah güzel şeyler bekliyoruz. Nazar değmesin Türkiye’nin menfaatleri doğrultusunda ve milli geleceğimizde inşallah önemli bir birliktelik sağlanabilir. Siyaset tabiki olacak. Yapıcı eleştireler de devam edecek. Ancak mesele ülkemizin geleceği ve çıkarları ise bazı şeyler teferruatta kalacak. Şimdi çatışma değil ülke için birlik ve çalışma vaktidir. Bu ülke için kim bir tuğla koyuyorsa Allah ondan razı olsun.

Siyasi birlik samimi ve devamlı olduğu müddetçe kazandırır. Sonra ne olur? Mesela ilk yerel seçimlerde bazı CHP’li Belediyelerin yer değiştirdiğini görebilirsiniz. En başta İzmir ve Aydın buna adaydır. İzmir’de Özfatura döneminde bu gerçekleşmişti. Siyasette birlikte hareket etmek zor olabilir. Burada her partiye iş düşer. Bir müddet birlikte karar vermekten ziyade istikrarlılık ve devamlılık son derece önemlidir. Devamlılığı ancak ülke için birlikte olmanın gücüyle kazanılan mutluluk sağlayabilir. Herkese iş düşer. Mutluluk paylaştıkça sürekli olur. Görünen o ki Türkiye önemli bir belayı hep birlikte atlatıyor. Hedefimiz olan 2023 ve 2071’lere emin adımlarla ilerleyeceğiz. Zafer sahibi ancak Allah’tır. O’nun izniyle İnşallah Türkiye kazanacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum